Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

20 September 2010

Jatuh Cinta Lagi, Lagi-lagi Kujatuh Cinta

:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

macam pernah baca tak tajuk entri tu? tu lirik lagu oh. lupalah pula tajuk lagu tu. u olls~ ingat tak? ceh, awat tah lately ni hard disk macam weng sikit. nak kena scan dengan antivirus ni. -_-"

baru i teringat. this month i tak buat lagi review solusi. eheh. suka eh review2 solusi ni. dah edisi ke berapa tah, i lupa.

solusi bulan ni paling susah i nak dapatkan. apa ke masalahnya tah kedai-kedai buku area keramat, KLCC takde jual ini magazine. last-last masa shop-shop raya kat masjid jamek hari tu, tercarilah ini buku di kedai mamak berhampiran. kedai mamak pun jual solusi.

bulan ni cakap pasal cinta. eceh. asal cakap cinta je u olls~ mulalah teringat buah hati pengarang jantung yang ditinggalkan di kampung atau yang ada depan mata atau yang berada di perantauan, ye? eh eh. suka hati u olls~ nak ingat siapa pun.

cinta pada Ilahi.

mesti kita selalu macam terlupa, kan? ok ok, i pun sama juga. i masih gred F, so tahap keimanan belum capai tahap gred A. -_-" nipis sangat.

tapi sedar ke tak, sebenarnya kita sangat mencintai Dia. bila mencintai sesuatu, maksudnya, kita mendambakan sesuatu itu setiap masa, kan?

kita ni selalu nak kesenangan. Dia yang Maha Kaya. mampu memberi kesenangan kepada hamba-Nya. so, maksudnya kita mendambakan Dia kan?

kita selalu inginkan keadilan kalau kita dianiaya. Dia Maha Adil yang mampu bagi keadilan kepada yang teraniaya.

when you feel lonely, u olls~ mesti nak rasa disayangi, dikasihi. Ar-Rahman, Dia mempunyai seluruh kasih sayang yang kita kehendaki.

see, sebenarnya kita sangat cintakan Dia. kita sangat dambakan Dia. kita perlukan Dia.

Cinta itu fitrah. mencintai Allah itu fitrah. hanya kita, manusia ni degil sangat. tak dapat merasai perasaan cinta tu.

tanamkan dalam hati ayat ni,

"aku cinta Allah, aku rindu Allah, aku sayang Allah..."
kredit to Siti Hadjar Md Arshad

amalkan.

insyaAllah, kita dapat rasa getaran cinta di jiwa.

try lah...

bila kita mencintai sesuatu, kita akan lakukan apa saja untuk perkara yang kita cintai.

bila kita mencintai Allah, dengan mudah dan senang hati kita akan lakukan suruhan-Nya.

=)~

4 comments:

aleen adela akoo ^_* said...

bercita2 jugak nak polish sampai gred A.tp nak kene usaha lg nih.hu3

rohanazainal said...

na try r cmnie.. hehehe..

"saya cinta Allah, saya rindu Allah"

Nadia Havez said...

aleen adela akoo::
uhh~ polish.. mahal tu.. kena kerja keras..

ana::
try sebut byk2 kali, kita akan rasa berdebar.. serius..

hyer greveieor said...

betol3.. hik3