Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

18 October 2010

Mengerang dan Memerang?

:: Bismillahirrahmanirrahim ::

:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::


ughh~ macam orang mengerang lah pula bunyi nya kan? eh, macam mengeluh pun ada. =)

semalam, haah, semalam, temankan seorang sahabat bershopping wedding. eheh. bukan untuk wedding i, but her wedding. operasi kami semalam adalah mencari baju untuk majlis resepsi. i tengok macam mudah aje konsep, warna dan apa yang nak digayakan oleh sahabat tu. semuanya kami decide masa pusing-pusing jalan TAR tu. bila masuk kedai ni, rasa macam yang ni cantik, terus rasa macam, eh, nak baju yang macam ni lah. masuk kedai lain, nampak kaler hitam cantik, terus rasa nak, eh, nak buat theme kaler hitam lah. padahal wedding day adalah SEBULAN dari sekarang. pffttt -_-"


kadang-kadang, idea tu datang tiba-tiba. bila she said generally dia nak gaun macam ni macam tu macam ni, otak i ligat berfikir, baju macam mana yang sesuai, dan kain jenis apa yang sesuai. sambil-sambil pusing dari satu kedai ke kedai lain, i pun... haaa... pap! i got the idea. the baju should be like this and that and this. 


then she asked me, "how about the groom?"


again, otak i putar-putar. yaa~ i got an idea. and she agree with my advice. wee~! eh, ke advise? hahahah! 


susah juga sebenarnya nak plan a wedding ni. ni baru part baju. belum kira dais, jamuan, goodies, kad, hantaran, and macam-macam lagi serba-serbu. sebenarnya, pusing-pusing jalan TAR tu kan, i belum jumpa yang berkenan.. di hati i.. bukan di hati sahabat tu. bahah! who is the bride actually? adoyai...


tapi kalau detailkan one by one, dan bahagi-bahagikan tugas, benda tu bukan berat sangat pun sebenarnya, even plan A MONTH before instead of planning a year pun semua benda boleh settle. kadang-kadang, dah plan itu ini, tak jadi. terpaksa tukar saat-saat akhir.


kalau hal berkenaan prosedur, kena plan awal-awal lah sebenarnya. sebab tiap negeri, lain-lain prosedur, lain-lain borang. kadang-kadang benda senang jadi leceh. plus, tak tahu pula ujian HIV kena buat appointment! pffftt~ sabar ya wahai sahabat. semoga urusanmu dipermudahkan oleh-Nya.


so kepada sahabat itu, selamat menempuh alam pernikahan. i doakan semoga semua berjalan lancar hingga kamu berdua selamat dinikahkan. jaga kesihatan elok-elok ya dear. u macam nak demam tu. your BIG day is lusa okay! reception next month. 


hope sangat-sangat everything will be fine. i know both you dah tempuhi macam-macam onak dan duri. sampai i pun ikut sama letih ikut you guys berlari. errkk~ 


happy happy day dear!

No comments: