Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

28 February 2012

Hari Ini dan Kaitan

:: Bismillahirrahmanirrahim :: 
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

urgh urgh urgh.

tengok ni. mula-mula ceria.



lepas tu tertengok ini di dashboard kereta.
 

 huwaaa dah kena major servis tapi gaji belum masuk lagi! T_____T


gaji oh gaji kenapa kau lambat bulan ini?


T____T

08 February 2012

Your Ex? Forget It!

:: Bismillahirrahmanirrahim :: 
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

hai sayangsss!

terlalu ramainya kesayangan hati sampai kena letak 'sss' di situ. 3,4 kali dengar macam bunyi ular pun ada.

dear blog, kebizian lately ni amat membataskan waktu untuk kita bersama. curahan idea yang ibarat coklat mencurah-curah ke ladang gandum pun jadi terbejat. ye, terbejat. vocabulary baru untuk hari ni. ke uolls~ semua dah tau maksud terbejat ni, nadia sorang je baru nak guna? sad life.

ya, dah makin ramai kata, "blog nadia dah bosan sekarang."

serius nadia pun akui sangatlah bosan bila tengok blog sendiri. ke memang selama ni bosan tapi nadia yang tak sedar diri? haha.

well, siapa kat sini yang mempunyai ex? ex-buayafriend ke, ex-gelifriend ke.. *ni ayat dapat dari buku 'Aku Terima Nikahnya' by Ustaz Hasrizal*

takde?

jangan duk mbohong. sekilas air di kolam, ku tahu jantan betinanya. eh, sekilas ikan di kolam ku tahu jantan betinanya.

apa yang uolls~ buat untuk lupakan ex-ex uolls~ tu? cewah, ex-ex. da boleh buat koleksi album juara lagu.

tak dinafikan nadia pun ramai ex. hah, mulalah tu nak tuduh playgirl. -_-"

tak tak. tak playgirl pun. nasib tak baik aje. sad life.

meh sini nak kongsi tips sikit. eceh tips lah sangat.

First of all,
sila delete segala jenis mesej atau MMS si ex dalam telefon anda.
fuhh. kalau dah sayang, mesej dulu pun dibelek-belek, diulang baca, diimbau kenangan manis kau dan aku takkan terluput. memanglah tak terluput selagi uolls~ keep ulang baca hampir every second kan? ace try buang semua tu. kalau tak sanggup, minta tolong kawan baik buangkan. dan biarlah kawan baik tu jenis hard core. yang tak termakan pujuk rayu uolls~ yang nak semula handphone uolls~ tu even kawan tu dah nak tekan 'delete' dah.

Second,
dah tu, buang semua jenis gambar ke, video ke, record suara ke atau yang seumpama dengannya. tak kisah lah dalam phone atau dalam laptop. sila buat sekarang, pelis! kalau tak sanggup juga, silalah minta kawan baik tadi buangkan juga. lepas tu empty recycle bin. hahahaha baru kau takleh restore semula.

Third,
buang nombor phone, ID YM, skype, fesbuk, twitter si ex. hah. takde maknanya uolls~ nak contact orang tu lagi. dia sedang berbahagia di sana, takkan anda nak menderita sorang-sorang kat sini? kemonnn~

Forth,
bakar segala jenis surat, momen yang berbentuk kertas, atau apa sahaja pemberian si ex yang boleh di'bako'. kita 'bako' aje. tapi pelis, jangan buat pembakaran terbuka. amat merosakkan environment. macam nadia, bakar dalam tin biskut weetameal. best tak? eh bakar dalam tin tak mencemarkan alam ke? *blurr*

Fifth,
berikan segala jenis hadiah pemberian si ex kepada orang lain. haha. tak memasal rakan-rakan sekeliling dapat melambak teddy bear free. *sedang kira berapa banyak member dapat teddy bear free walaupun nadia bukanlah suka bebenor teddy bear ni. orang bagi, hamik aje lah*.

Sixth,
pergilah hang out dengan kawan-kawan lain. pergilah tengok wayang ke. untung-untung dapat kantoikan ex uolls~ yang tengah date ngan gepren baru beliau. wahahaha. pergilah berkelah, tepi laut ke, atas bukit ke. tapi make sure dengan kawan-kawan, ok? kalau sorang kang ada yang terjun laut, terjun bukit, i tak mo bertanggungjawab.

Seventh,
sibukkan diri dengan kerja. tak payah dah lah nak fikir pasal si ex tu. dah kantoi terang-terangan tadi kan? orang tu duk bersuka-ria, u berendam air mata, apa hal kan?

Eighth,
banyakkan doa. ok, sebenarnya kepergian ex tu adalah amaran kecil dari Allah SWT. mungkin kita ada buat silap. lagipun bukan elok sangat pun kan kapel mapel ni. *auwcch, terasa i, yuuu~* sebenarnya Allah nak kita berpegang pada Dia, bergantung pada Dia. mungkin kita dah terlalu hanyut, terlalu lalai. maka inilah yang Allah datangkan untuk tarik kita ke landasan sebenar semula. supaya kita di jalan yang betul.



well, kalau dah 3,4 tahun kapel pun, nan hado istilah lain dah selain 'jemu'. lepas menikah pun kita akan hidup dengan dia. bila dah lama sangat berkenalan, nanti lepas menikah dah tak tau nak sembang apa.

"yang yang.. dulu kan, masa kacik-kecik, i suka pakai baju pink, seluar biru."

"u dah bagitau i dulu lah yang cerita ni."

"oh, ye ke. yang yang.. dulu kan, i bawak botol susu sampai ke tadika..."

"yang, 4 tahun lepas i dah dengar cerita ni.."

haha.

ni bukan i kata, ni ustaz hasrizal kata.

bagi yang dah ada pasangan yang nak dijadikan isteri/suami sehidup semati seia sekata i lap u u lap me, segerakanlah urusan pernikahan. ye, i sokong uolls~



Spread Love,
xoxo