Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

30 November 2009

Holla Malaysia!!

holla malaysia!!

i'm updating my blog from abu dhabi international airport. now is 10.56pm waktu abu dhabi. tengah tunggu transit ke kuala lumpur at 0245H. and insyaAllah will be arrived KLIA at 1400H waktu Malaysia. heh, berjalan-jalan ni, jam tangan asyik bertukar waktu je. abu dhabi, london, and paris. jam handphone je still waktu malaysia. senang. yaa, kebosanan tunggu nak boarding lebih kurang 3jam lagi. jalan-jalan dalam ni pun bukan ada apa. mahal kot harga barang. konon je duty free.

hee banyak cerita and gambar yang nak di upload sepanjang pengembaraan di london, cambridge, oxford and paris. nantikan ceritanya, day by day. Alhamdulillah, saya sudah sedikit recover dari 'sakit' before depart hari tu. rasa macam tak nak balik malaysia. hahaha ok, then. nanti sampai rumah, saya cerita panjang lagi.


(^_^)v

22 November 2009

Lend me your shoulder

i want to cry
in the rain
to calm me down

lend me your shoulder
please don't wipe my tears
i need to calm myself

i need to cry
to release everything
in the rain
so nobody will see my tears

don't wipe my tears
coz i'll cry again
and again
just let me cry and cry

i am crying
in the rain
so then only God will know
only Him...
i rely on You, My Lord...
please... hear me...


"cinta adalah kekuatan
yang mampu
mengubah duri jadi mawar
mengubah cuka jadi anggur
mengubah amarah jadi ramah
mengubah musibah jadi muhibbah"
Ketika Cinta Bertasbih

namun,
jika cinta datang
aku malu
ingin aku menolak tapi tak mampu
kerana cinta mampu mengubah
namun bila kuteruskan
tiba-tiba jadi luka
lalu berdarah
aku terhiris
tak mampu menangkis
kepada-Nya aku kembali



(T____T)


i will not being blogging starts from tomorrow because i need to left Malaysia for a while. doakan saya selamat pergi dan selamat pulang semula ke Malaysia...

and for you BW, take care...


21 November 2009

La Tahzan

tak tahu kenapa tapi ini yang ingin diluah~


sejak lama aku berdiri
dalam sepinya rongga hati
lalu dia datang
mampu menjawab persoalan

hanya pada-Mu ku bertanya
lewat setiap sujudku ini
apakah dia
cinta untukku

wahai penilai hati lihat batinku
nyaris bernanah kerana luka tersayat
merana menantikan cinta dan kasih hidupku

rahsia itu hanya Kau yang tahu
namun aku tak mahu jadi tuna cinta
tuntun hatiku dalam sabar menanti jodohku
namun harus ku ikhlaskan nasib cintaku pada-Mu
pada-Mu...


La tahzan...


19 November 2009

SATU PERINGATAN

ni saya dapat something dari seorang sahabat yang saya rasa nak kongsi dengan anda semua. ya, anda semua. mungkin anda nampak macam panjang sangat. tapi, tolonglah baca... tolonggg.. saya merayu ni ~~>>>

Sebelum itu, digalakkan lebih banyak "study tentang hari akan datang"..supaya aqidah kita tetap bersama AgamaNya..InsyaAllah..selongkarlah sebanyak mana ilmu yang boleh memberi manfaat pada kita.agar dapat memelihara kita sebagai bekalan di alam kekal nanti..insyaAllah..

Di sini, saya merendahkan hati memohon kemaafan di atas segala kemungkiran yang timbul, kesalahan yang melampaui, sengaja atau tidak, halalkan segala2nya yang terjasa, dan maafi sekali lagi bagi perkara tak tertunai..diharap kita semua diletakkan di tempat orang yang soleh bersama2..amieen...

Cuba lihat kalendar di bawah untuk tahun 2012... 1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 July hari Jumaat,jadi 3 August 2012 bersamaan 15 Ramadan jatuh juga hari Jumaat. Sama dengan hadis Nabi pasal huru hara besar yang akan terjadi pada tengah malam pertengahan bulan Ramadan iaitu hari Jumaat 15 Ramadan di bumi ini yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasal satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit, bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 shj.

(yang NASA Amerika ada beritahu pada 21-12-2012 planet X akan lintas di bumi)

Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu.......ALLAH sahaja Maha Mengetahui.. ......... ..cuba kita tengok Hadis Nabi di bawah ini dan kenyataan pasal Kalendar Islam 2012

Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:
Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa".

UPCOMING IMPORTANT ISLAMIC DATES

2010 Calendar
Islamic New Year: December 18, 2009 (1431 A.H.*)
Aashura: December 27, 2009
Ramadan: August 11 - September 8, 2010
Eid ul-Fitr: September 9, 2010
Hajj: November 14 - November 17, 2010
Eid ul-Adha: November 16, 2010

2011 Calendar
Islamic New Year: December 7, 2010 (1432 A.H.*)
Aashura: December 16, 2010
Ramadan: August 1 - August 29, 2011
Eid ul-Fitr: August 30, 2011
Hajj: November 4 - November 7, 2011
Eid ul-Adha: November 6, 2011

2012 Calendar
Islamic New Year: November 26, 2011 (1433 A.H.*)
Aashura: December 5, 2011
Ramadan: July 20 - August 18, 2012
Eid ul-Fitr: August 19, 2012
Hajj: October 24 - October 27, 2012
Eid ul-Adha: October 26, 2012

Sila rujuk.... 2010 Islamic Calendar




phewwww... menggigil segala jenis kepala... ya Allah, apakah aku sudah bersedia? erkkk.. mari kita pakat ramai-ramai... bersedia dengan bekalan di hari sana...

"kita tak boleh menjadi orang lain, tapi kita boleh berubah menjadi lebih baik"

ye ye.. baikk.. saya nak kahwin. hoih! gatal! kalau bapak kau baca entry ni, camne? blajar tak habis lagi, dah gatal nak kahwin. ouh, tapi daddy, kahwin dapat elakkan maksiat. baca balik entry i pasal hadis nabi tu, kahwinkan anak perempuan bila sudah tiba masanya. eh, gatal sekali lagi. hurrmm! gila rr kau, nadia! hahaha! *gelak guling-guling*. ok2, gurau... hee~ gurau daddy, serius nadia gurau.. hik3 *hah, tau kau takut...* hahaha.. ok, tata~ ;)

v(^.^)(^_~)v

Thanks Bugee~!

sedang jalan-jalan tengok blog orang, saya jumpa ini dalam blog bugee <--- sila klik untuk link ke blog beliau.

Siapakah orang yang manis senyumanya?

Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil
berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.


hehehehe.. tengok saya senyum... :D senyuuummmmmmmm... haaa~ manis3... perasan! haahha!

ouh, ada satu hari tu, saya pergi jumpa encik rahim, PPA (penolong pengurus asrama) sebab nak uruskan penempatan saya masa cuti ni. then encik rahim tegur saya, "eh, apsal kau makin putih sekarang ni? tambah berseri-seri je muka."

hahaha~! teruja! perasan gila! "encik rahim jangan puji saya lebih-lebih. nanti tak muat baju saya nak pergi uk.." hahaha

gelak besar kami di situ. ok, stop. nanti saya tambah perasan.

sejak demam ini, saya asyik makan bubur saja. sedap jugak kan. mula-mula tak mampu habis. tapi semalam alhamdulillah selera makan saya dah ok balik. walaupun telan makanan tu semua takde rasa apa even rasa pedas. layannn... semoga saya dapat sihat sepenuhnya dan dapat berlari-lari di klia nanti *konon macam cerita home alone*. tak hendak la aku berlari kat dalam airport tu. apa ke jadahnya... hihihi

ok lah, mau sambung kerja. saya kena siapkan segala aktiviti di uk and paris nanti.

till meet you soon.

daaa~

be positive is necessary. you can only keep your smile when you are thinking positively.
trust, is the most important part in a relationship. tak kiralah whatever relation pun. hanya trust yang jamin kelancaran the relation...


v(^.^)(^_~)v


18 November 2009

Standing in the Rain



One P.M. and the rain is falling
Here we are standing in the rain
You're telling me you're so confused
You can't make up your mind
Is this meant to be
You're asking me

I answered
But only love can stay
Try again or walk away
But I believe
For you and me
The sun will shine one day
So I just play my part
And pray you'll have a strong heart
But I can't make you see it through
That's something only love can do



hah! cepat-cepat kasi faham ini makna.. wee~! (^_~)v

hee~ harap tiada yang salah faham dengan entry ini... takde makna apa pun... :)


Sila Sembuh, S-E-G-E-R-A!

perhatian kepada nadia fitri, ya, nadia fitri.

anda diminta sembuh dengan segera. untuk memudahkan gerak kerja ke UK dan supaya universiti tak rugi duit tiket flight bila kau terpaksa quit sebab demam.

ya, sila sembuh dengan kadar segera.

sekian, terima kasih.

\(*_*)/

16 November 2009

Kebalikan ke KL

sabtu, ahad, berada di KL. sebab ada hal-hal yang disettlekan. sangat bizi. pagi-pagi dah gerak dari jb after subuh. driving. then, pergi event kat matrade, then bla bla sampai malam. balik rumah. esoknya pergi jumpa travel agency. banyak benda yang dibincangkan. pastu, drive balik jb. letih!

demam lom sembuh. gi mana mau ke uk?

ok people. bye!~

13 November 2009

My Pierre Cardin!

pasal filem pisau cukur, i suggest u all tengok sesama ladies.. yaaa my gucci... sebab masa i tengok dengan my pierre cardin semalam, macam tak berapa suit dengan dia, kot. heh~! i like faqir in that film. like the style. even gigi besi, he such bersungguh-sungguh nak dapatkan bella. plus, dia hargai setiap peluang yang ada depan mata. ouh, he so sweetttt~!!! berikut senarai kesweetan beliau~

1. bella macam tak berapa suka faqir, yela.. bella kan nak orang kaya macam datuk hisham tu. faqir tak de la act macam mendesak. he stay cool. wah, i like his attitude!

2. then, dia tak putus asa ajak bella for a date *i like this too!*.

3. bila bella ajak dia jadi dancing partner, he try to be a good friend, a good partner to her. ouh, how sweet he is.

4. and he is pretending to be bella's fiance semata-mata nak bella dapat masa tambahan untuk praktis tarian tu. ouh, sangat sweet sebab walaupun dia tahu dia bukan pilihan bella, tapi dia nak tengok orang kesayangan dia bahagia. very sweet!!

5. then, masa bella kecewa lepas kena kutuk-kutuk dengan kakak datuk hisham, dia takde la nak ambik kesempatan atas kekeruhan hubungan tu. tapi dia pertahankan bella depan kakak datuk hisham. and dia yang bagitau datuk hisham kat mana bella menyorok. aih! walaupun dia tahu dia sayangkan bella, tapi dia tetap hormat pendirian bella. he stay co0l beb! really sweet!

6. dia berjaya mencairkan hati bella dengan ke'cool'an dia. he is really cool, really sweet. bella akhirnya sedar yang duit bukan penentu kebahagiaan. cinta bukan kerana duit.

7. ahh~ i like them while they were dancing. soooooo sweettttt... ada gaya naughty faqir yang buat i berkata, "OMG! i love it! hah!"... OMG! i am talking too much bout faqir.

ouhh.. sebab seriously deeply truly, i like his style. attitude yang very cool, gila rr! i jatuh chenta sama faqir. eh eh eh~ salah salah salah.. hee *sorry my pierre cardin~ hee~* OMG!! serius! jatuh cinta dengan faqir!


here he is! gigi besi!


err~


ouhh i setia taw, my pierre cardin.. xoxo my dior~

v(^.^)(^_~)v



12 November 2009

Ouh My Jimmy.. Choo~!!

ok. sila senyap. selepas ini anda akan dihidangkan dengan pelbagai adegan yang sesuai dilakukan di fittting room sahaja. sila buka mata anda luas-luas.

hurmm~ mula macam nak pergi tolong izwan buat penajaan. sekali tak jadi. so, me, my prada, and my jimmy choo *siapa dah tengok pisau cukur taulah maksud-maksud ni. jadi jika anda ingin tahu, sila tonton sekarang. di pawagam berhampiran anda*, went to tebrau. my gucci want to find boots. yaaa.. boots macam but phua chu kang. erkk~ then, biasalah kalau dah girls talk nih, haih~ mata meliar melihat baju yang konon-konon macam nak beli. tengok harga.. telan liur sendiri.






hari tu dengan kak oja, tertengok baju ni. sempat ambil gambar je... but todayyyy......






taraaa~~!! i try it~!! yayayaya tak dapat beli, try pun jadik laa~ RM589. siapa mahu sponsor, sila angkat monitor...

erkk, tiada? *mood sedih*



OMG!! i lyk it! ouhh my Coach! eh eh.. ni baju Naf Naf.. erkk.. nampak sesuai.. sesiapa yang berkenaan, sila take point~





tiba-tiba ini budak kecik pun try dis baju which cost RM399~ ouh my dior~!!




she's quiet shock when i told her this baju cost 8pound.. then baru i sedar bukan 8pound... 38pound.. hee~ malu malu malu...


then the budak kecik said, "akak, kenapa baju yang akak try semua suit well dengan akak?"
ehueeww... malas nak jawab ape..



see.... i try the same baju with budak kecik but this one is black colour..


this baju turtle neck taw, i rasa nak tercekik. ouh my jimmy choo~! heh, my neck~!


see... saya nampak kelakar dengan turtle neck.. so engineer tupperware a.k.a camerawoman suruh bukak button kat leher tu.. jadi...


tara~! getting better....




baju ni ada belt.. so memang smart kat badan...


yaa~ i like it darling... sesiapa yang berkenaan sila perhati betul-betul baju tersebut dan sila cari di Jusco Tebrau, ok.

cantik~!

panas~!

ouhh my Louis Vuitton~!

ohh my Diane von Furstenberg~!!

i like!!


yaa~ lupa nak pesan kepada sesiapa yang ingin mentengok 2012 di Jusco Tebrau, tiket untuk esok, ya, esok (13 November 2009) sudah sold out. sila faham~


then balik tebrau, pigi makan itu dekat Agus~ tengah-tengah makan, tiba-tiba someone yang duk meja sebelah i said, "eh, awek ****** (perkataan perlu ditapis untuk keselamatan semua, ya para hadirin)"

erkk~ i terkedu.

jangan tambah r***u i.

ouh my pierre cardin... ouh!


11 November 2009

Pisau Cukur wee~!!


takleh blah betol bila terlalu ramai yang suggest i untuk tengok ini filem. i pon tak faham apa yang menarik sangat. siyes. jadi i sangat excited *teruja* untuk menonton cerita ini. setelah sebulan berpuasa di bulan ramadhan, eh eh, setelah lebih sebulan tidak mentengok wayang.

yaa~ first of all semasa dinner tadi, orang kesayangan kami semua told me *apehal ayat kau tunggang langgang macam kena langgar ini?*, "esoklah kita tengok wayang, ok?"

saya dengan mata shining-shining macam ada emas depan mata, "alright! hari tu ada janji nak tengok sekali dengan zulsengih kan?"
*zul, aku menggunakan nama kau sekali lagi di sini, harap maklum. oh yaaa zulsengih pun ade blog. sila cari link 'Zulkipli Yusof' di sidebar kanan itu ya tuan-tuan dan puan-puan*

dan family knk dan shrek pun akan bergabung esok *hanya orang-orang konvo43 yang memahami knk dan shrek~*.

bukan i: nanti awak tengoklah decidelah cerita apa, tengok kat mana. apa-apa hal nanti inform saya.

erkk.. penat den menggoogle, tengok kat MBO U Mall, Tebrau and City Square. adeihh malas lak nak pergi jejauh. tengok MBO U Mall. erkk.. macam takde cerita best. text member-member lain, tanya pendapat. dengan bantuan encik google, akhirnya i decided,
yaaa lepas tu tengok trailer and sinopsisnya, yaaa mungkin tak tersalah pilih untuk di tengok beramai-ramai.

jom jom jom~~~~~

10 November 2009

Ya, saya boleh tersenyum~

tu laa~ i dah kata dah...

i don't need your caring or romantic sense

i just need you, be with me, even for a while~~ *for a while pun takpe asalkan dapat for a while pun cukuplah*

confirm demam boleh sihat.

ngada rr ko nadia~

dah dah~~ gi buat kerja..

duk tersengih, berjangkit ngan zulsengih~ oopss sorry zul ;)



oraitt~ saje nak bagitau ni:-

hargailah ianya selagi ada...

*ouh mommy and daddy, i miss u... nak kena balik ke ek?*


dan hargailah sesuatu yang menghargai kita...

*thanks for this happiness, do appreciate me, and i will show my appreciation sampai u tak tau nak cakap apa dah, hanya mampu mengangguk bila i ajak tengok wayang ramai-ramai.. erk? apa kaitan?*



ok, mau fikir mana mau cari duit.

ke boleh jatuh dari langit macam dalam cerita cloudy with a chance of meatball *tapi i nak duit jatuh dari langit, bukan hamburger, jelly and etc. tapi sedap gak dapat makan free, kan. wee~!*

yaa~

Tell me how can i smile while this thing happened?

tell me how to smile..

please...

09 November 2009

Pukul Pukul Si Canang~

hurmm.. pukul pukul si canang.

ya. ni macam ayam bertelur seekor, riuh sekampung. sama jugak macam belum ada apa-apa dah mahu bagitau satu dunia.

apakah? tak berani kan nak kecoh apa-apa selagi belum ada apa yang pasti.

kadang perkara yang dikecohkan tu boleh datangkan fitnah.
dan fitnah itu dosanya lebih besar daripada membunuh.

macam mana pula perkara yang dikecohkan boleh mendatangkan fitnah ye?

hurmmm~

mau makan steamboat ini hari, tapi..... hurmm~

(^_^)v


08 November 2009

My Light, My Soul

eheh, iklan seketika.

apa yang anda harapkan dari orang sekeliling anda yang sayang anda kalu anda demam? (-_-")

'saya bukan seorang yang caring'

'saya tak romantik langsung'

heh, perlukah?

tertengok belog akak merr tadi *kalau nak link, sila lihat di sudut kanan belog ini, aku malas nak tolong copykan link*

single double, double single... heh, apakah makna?

adakah kita perlu someone yang sangat caring gila tahap dewa ke-19 sampai tiap saat nak mesej "wutcha doin? dah ok belom? temperature u dah turun 0.1degree celcius ke belum?"

*aiyarkk.. gila kentang sampai 0.1 degree celcius pun nak kena measure~!*

ataupun perlukan someone yang tiba-tiba datang blok u, bawakkan tomyam untuk u, sebab u kalau demam hanya boleh makan tomyam. or mintak tolong orang lain belikan u tomyam kalau dia busy gila.

*gila tomyam rr kau neh kalo demam. yup, dah tekak pahit, nak buat camne, kan? engineer tupperware pun tak mampu berkata apa-apa~*

haih~! fantasi gila aku nih di saat demam. hak hak hak ~

apa-apa pun dia, dia tetap dia. dia dia dia.

saya takkan sihat pun kalau awak caring gila.
*tapi perlu gak to comfort me~, at least*

saya takkan sihat pun kalau awak romantik gila.
*tapi perlu gak supaya ada semangat nak sihat cepat~*

yang saya perlu,

ouh lalalalala~~!!

~datang office semata-mata cari benda ni haih~ tertinggal atas meja i kat office...~

- semoga kau cepat sembuh nadia... - kata nadia fitri kepada nadia fitri~~

tata~

v(^.^)

06 November 2009

Ukuran Kecemerlangan

dah habis exam ni, baru saya terfikir sesuatu~ saya menjawab exam, ada paper yang saya dapat jawab dengan laju, ada yang saya terpinga-pinga nak jawab.

yang dapat jawab dengan laju tu, sebab, dapat spot question. yang tak ada spot question, tak dapat jawab dengan baik.

yang dapat jawab dengan baik tu, mestilah dapat gred tinggi, kan. yang tak dapat jawab dengan baik, gred rendah.

jadi, apa sebenarnya ukuran kecemerlangan? kalau semua pensyarah bagi spot question, semua orang dapat gred tinggi, dan masa tu semua orang dapat dean list. tapi, kalau tak?

jadi sebenarnya, apa nilai kecemerlangan seorang mahasiswa? bila kita dengar budak tu dapat 4.00, waaaa.. semua kagum.. bila ada subjek yang dapat A+, waa~ bangga... apa makna A+ kalau soalan tu semua soalan spot..

macam mana pula kalau soalan tu susah-susah ke~ next sem pulak, soalan untuk subjek tu, senang-senang... apakah nilai kecemerlangan mahasiswa?

apakah perlu satu gred untuk generic skill seseorang? perkara itu sesuatu yang subjektif untuk dinilai...

maka, janganlah kita apabila mendengar orang dapat 4.00, jangan terus terlalu kagum tak semena-mena~ sebabnya, heh, itu hanyalah sekadar atas kertas, okay. soalan exam boleh berubah-ubah. adakah dengan dapat A, kita boleh terus kata seseorang mahasiswa tu benar-benar mahir dalam subjek tu? mana tahu, dia dapat A sebab spot question je ke? ataupun, memang soalan-soalan tu dia dah mahir, kebetulan kena pada topik yang dia mahir... haaa~

fikir-fikirkan~!

habis exam, then??


pening~

sebab, dah habis exam...

aih, masa exam merungut, dah habis pun merungut~ camne ni?

sebab, tak tau apa nak dibuat...

orang kesayangan kami semua terlalu bizi...

engineer tupperware dah nak balik KL...

tinggal saya sorang-sorang

wuwuwuwu~~

apa saya nak buat ni??

tolong~

mati kebosanan nanti~

haih~!


04 November 2009

Gambar Besta


alamak~ i terlalu suka ini gambar.. thanks to akid sebab upload gambar ini dalam mukaBuku...
tak pasal pasal akak amik letak kat belog...

~zul jamuan, orang kesayangan, b0beb0, raden~

yaa~ ini gambar masa team-building camp untuk ajk konvo43...

tapi awat i rasa i macam takde je masa scene ni?

hurmm.. iman, jangan lupa, akak nak video scene ni taw taw taw~!

yaa~ mawu bagitawu, suda beli spek baru...

heree... taraa~~ design dipilih oleh engineer tupperware.. :D



urmm.. ok tak??



02 November 2009

Selalu List Ketegangan, ni List Kesyukuran Pulak kayh!

huuu~ sebenarnya dah ramai kan yang buat senarai kesyukuran kat page masing-masing. saya pernah ditag dulu untuk buat senarai kesyukuran, tapi masa tu macam belum terfikir nak letak apa. now saya nak buat jugaklah. hee~~ the topper the list, the rasa the macam bersyukur sangat-sangat~~~ alhamdulillah~~


--> akhirnya, PSM 1 sudah siap... yay!! dengan bantuan kak pija yang cumil, and Puan Shaparas and Mr Firdaus Harun.. aiyakk.. thanks for all the guidance.. tunggu PSM 2 pulak heh~ ;)


--> walaupun bizi tahap petala ke-48, orang kesayangan kami semua tetap tak lupa i... i love this.. *clap clap clap* kasi siap itu design cepat-cepat kayh, then i nak balas dendam.. muahahaha~~ *gelak jahat*


--> perjalanan ke UK macam mula bercahaya... thumbs up to budak kecik yang memang sangat kuat dan tabah pikul tugas nih..~


--> air cond kereta saya sudah ok. sekarang ni kalau masuk kereta, menggigil pulak. takpe takpe. latihan untuk ke UK. erkk?


--> tu je kottt setakat ni... yang lain tu general~~ bersyukur sebab masih hidup dengan normal...

~A.L.H.A.M.D.U.L.I.L.L.A.H~


A bla bla bla~~


okeh people. saya sudah mengkorbankan appointment saya ke HUKM pada ini hari (2 november 2009) semata-mata untuk ini.

saya telah mengkorbankan masa tidur saya untuk ini.

saya telah mengkorbankan waktu makan saya untuk ini.

saya telah mengkorbankan... heh berapa banyak korban daaa~~ kau nak grad ke tak nak nadia? huihhh.. kalau tak mawu grad, tak payah buat final year project.. wakaki...~~

yaa~ sudah siap sampai chapter 2! chapter 3 kena edit sikit. then finish PSM1!! yaaa... cuti ni kena kerja kuat untuk develop the system. yay!!

saya mau grad.. cepat cepat cepat.. saya mau sambung master pulak. cepat cepat cepat~ :P

kawen nak?? erkk~~ elia kata,

Ali r.a meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW pernah bersabda :

"Jangan melengah-lengahkan tiga perkara iaitu:

1.Solat-apabila telah masuk waktunya

2. Pengkebumian mayat- apabila jenazah sudah siap dan

3. Perkahwinan seorang wanita- apabila sudah ditemui jodohnya."


heh, kau gatal eh nadia. part ni kau laju aje... gugugu~ takde takde... mau cepat dapat degree~ :P


(P/S: gilerr kena tipu dengan saya... tak mungkin kott tajuk projek saya sepanjang itu. tapi kalau dipanjangkan abbvr. nye memang sepanjang itu laa~~ in short, 'A Web-based DBMS for NOAA AVHRR Data from FKSG Receiver'. simple je.. kott...)

01 November 2009

+ * - = -ve

Terasa kurang sikit beban kat bahu ni~

Perkara Pertama

Rasa terbeban dengan PSM. Tak tahu kenapa, tapi macam susah gila semua benda-benda ni. Haih. Memang sangat meletihkan otak. Tapi ada seorang kawan nasihat, "kau taip sikit-sikit dulu, mesti lama-lama boleh siap." Yaa~ akhirnya, baru siap separuh chapter 1. Hahahaha~~ clap clap clap people… At least ada jugak achievement, kan… :D



Perkara Kedua

Sepatutnya hari isnin ni ada appointment kat ortopedik HUKM. Aiyaakkk the sakit the tulang the belakang lol~… Tapi oleh sebab sekarang dalam minggu exam dan saya menghadapi tekanan yang teramat sangat dahsyat, maka saya ambil keputusan, tak mau balik KL for the appointment. Mana nak kejar PSM lagi, kejar study lagi. Pening. So tak payah balik KL. Minta tunda tarikh appointment. Kurang satu lagi beban di situ.


Perkara Ketiga

Yaaa~ orang kesayangan kami semua sudah tidak menunjukkan stress beliau selepas dinner tadi. Saya amat suka perkembangan ini dan mood saya bertukar! Heih meter tonight mood at facebo0k, baik kau ukur meter mood saya sekarang. Sudah tentu 130% happy. Ahax! Huishh… kurang lagi satu beban di sini.


Lepas list kurang beban ni, masih ada lagi list beban guni beras yang lebih berat dari setitik peluh petani *heh eh..*


Tambahan sikit beban~

Perkara Pertama

Jari-jari nak menaip mula lemah. Dapat ke tak siapkan PSM ni? (-_-") Saya dah bagi masa extra sampai hari isnin *sebab tak payah pergi hospital*.


Perkara Kedua

Spek hilang!!! Yaaa~~ tekanan besar di situ. Kepala dah mula sakit sebab dah seminggu survive tanpa spek. Dasar orang rabun tapi tak reti nak jaga spek. Hambik kau. Di saat-saat kesempitan uang ni, spek hilang. Gasak…. Sob3 (T_________T)


Perkara Ketiga

Dah dah rr tuh.. banyak naa beban~~


(T______T)