Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

23 December 2008

Aku 2

Selalunya orang yang baru first time dengar nama aku, akan tanya balik, "Awak lahir masa hari raya Aidil Fitri ke?"

Ye... tuan-tuan dan puan-puan... eheh... aku dilahirkan lagi seminggu nak raya puasa. Kalau tak silap, 24 Ramadhan. Ehey.. Bangganya mak bapak aku. Aku lahir je, terus dapat duit raya... (>_<)

Tapi bak kata mak aku, nak melahirkan aku, memang seksa. Menurut kata mak aku lagi, dia tak pernah ponteng puasa sepanjang mengandungkan aku. Kira mak aku ni hebat jugaklah. Di saat mak aku sakit nak melahirkan tu, tiba-tiba azan Maghrib berkumandang. Puas mak aku minta air minum kat misi tu, tapi sikit pun misi tu tak kesian kat mak aku. Sampai dah azan Isya' pun aku belum keluar juga. Mak aku dah kehausan yang teramat sangat.

Akhirnya aku keluar melihat dunia juga pada jam 11.30 malam... Kesian mak aku bertarung berjam-jam. Berapa jam? Kira sendiri...

Birthday

Setiap orang ada tanggapan yang berbeza tentang hari lahir. Kebiasaannya, kaum lelaki kurang gemar menyambut ulangtahun kelahiran malah ada yang mungkin terlupa tarikh penting dia lahir ke dunia ni.

Aku ada seorang kawan dulu, lelaki. Dia sendiri terlupa tarikh lahir dia sampai aku tiba-tiba cakap, "Happy Birthday" kat dia. Kesian betul. Boleh dia balas kat aku, "La, aku terlupa hari ni birthday aku." Apa punya kawan... kata hati aku...

Bagi orang perempuan pula, hari lahir tu sentiasa ditunggu-tunggu. Konon macam ada surprise untuk dia. Perempuan suka surprise ke? Tapi ada juga yang buat-buat lupa tarikh lahir sendiri sebab perempuan takut satu perkataan... TUA... Eh, ye ke?

Apa-apa pun, sebenarnya aku nak ucap Happy Birthday untuk salah seorang antara orang yang aku sayang kat dunia ni sebab birthday dia hari ni. Ngeh ngeh ngeh...

Happy Birthday (^_<)

Aku

Hye!
Mmm... Hari ni hari Selasa. Aku bosan. Tak ada kerja yang hendak dibuat. Tak apa... Tak lama lagi dah nak balik U :)

Tadi saje menggatal amik gambar telinga aku yang besh ni.. (^_^) Nampaknya kesan operation ni dah kurang. Dah tak nampak sangat...

One day i'll tell about the operation... Ini pembedahan yang keempat dalam hidup aku setakat ni...