Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

18 October 2019

Hello, Ticer Nadia

:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

Kelas cancel, maka ada sedikit masa nak membebel kat sini.

Bila kali terakhir update blog? Februari 2019.

Banyak perkara berlaku dalam hidup. Turun, naik, tergolek, menggolek.

Sejak hujung Februari dah galas gelaran baru, Ticer Nadia.

Sekarang dah ada dekat 10 orang student. Yes, I really enjoy it! Memang dari dulu suka jadi cikgu, tapi tak berkesempatan nak jadi cikgu.

Lepas matrik, apply UPU. Pilih degree pendidikan tapi pilihan keempat. Entah apa yang hadap sangat dengan remote sensing masa tu. Kahkahkah.

Apply degree pendidikan di UTM. Subjek apa, tak ingat. Sama ada Kemahiran Hidup atau Kimia. Dapat shortlisted untuk interview di UTM, KL. Lepas interview, sempat tanya panel, "berapa peratus peluang saya?". Panel hanya ketawa, "kita pun tak tahu nak jawab macam mana. Silap sikit awak apply pada pilihan keempat. Kalau pilihan pertama, kita jumpa di fakulti pendidikan nanti."

Aahhh. Masa tu rasa macam... kenapa laa aku tak buat pilihan pertama?

Tak apa lah. Tak ada benda nak sesal. Semua ada hikmah.

Lepas grad, apply Teach for Malaysia. Masih berharap untuk jadi cikgu! Masa tu TfM baru lagi. Baruuu sangat. Dapat shortlisted juga. Dan interview by call. Tapi entah macam mana itulah satu-satunya interview yang lidahku kelu, terkunci, tak boleh nak jawab soalan panel dengan lancar.

Sighhh...

Tapi sekarang alhamdulillah, ada hikmah. Lepas umur 32 tahun baru dapat jadi cikgu rupanya. Walaupun private home tutor, tapi still, bersyukur, seronok, excited etc etc etc baaanyak tak dapat nak gambarkan.

Melor dah bising nak main masak-masak. Jumpa lagi.. mm beberapa bulan akan datang.

Daaaa... ;)

No comments:

Post a Comment