Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

03 October 2009

1st accident... my baby's at hospital for 3days...

salam...

pheww.. baru balik dari open house, terus ke office, blogging... yaa.. something happen today.. and i should record this date, remember this date for my entire life...

pukul 2 petang, kami, gurlss 4SGS, berkumpul di foyer Kolej 11. ya, ada open house. ada 3 rumah kena serang hari ni. ada 3kereta gerak dari kolej 11. saya, khai, dan casz... casz lead di depan.

rumah pertama, rumah aqma. kat pulai indah. urmm... ok, perjalanan takde sebarang masalah. kami makan dengan riang ria rayanya...

rumah kedua, rumah dee kat taman universiti. ok. sekali lagi makan dengan riang ria rayanya.. then, dalam pukul 6petang kami bergerak pulang ke utm *actually, saya dan 4 lagi kawan-kawan je. yang lain stay di rumah dee*.

on the way back, yaa.. saya accident.. salah saya pun... kat simpang empat. sepatutnya saya berhenti. tapi saya jalan terus, dan kereta dari arah melintang, sangat laju... so saya terlanggar bumper belakang kereta dia, bumper depan kereta saya, ranap... saya tak sempat take some picca coz memang menggeletarnya minta ampun... saya tak pernah accident dalam sejarah 4tahun menjadi pemandu yang sah. kereta nissan tu.. saya kancil je kot..

then, aunty tu keluar kereta, saya park kereta ke tepi, and keluar.. my frens oso... memang teruk gak laa... aunty tu minta bawa pergi balai. huih, salah saya tu. nanti saya kena saman, mana nak cekau duit. oh ya... tak report polis, takleh claim insurans ekk?? tah laa~ yang pasti, lepas discuss2, kitorang ikot aunty tu gi bengkel, then tanya orang bengkel tu, berapa harga both cars.. here the list...

My Baby *sob sob sob*
Bumper depan RM 65
Lampu RM 18
Radiator RM 110
Number plat RM 12
Ketuk kereta RM 120
Spray cat RM 80

Aunty Nissan
Ketuk & Spray RM 160

TOTAL = RM 565


Bankrup... yaa.. salah saya... tu maknanya, peringatan dari Allah, suka-suka juga, tapi kena sentiasa beringat... ouh.. RM565 tuh my frens nak tolong bayarkan sekali... tong tong... ouh, terharu, padahal salah saya.. macam tak patut je diorang tanggung sama.. thanks korang... ana, oin, yan and cik bai.. sob sob sob.. tak pasal pasal korang pun keluar duit sebab nadia.. sorry.. sorry...

mm.. memang menggeletar gila tadi.. tapi saya try to be cool, dengan bantuan kawan-kawan, kalau tak, mungkin saya tak se'cool' itu...

kat bengkel, orang kesayangan saya datang dengan adik saya, si engineer tupperware. ermm.. lepas dia pun bincang-bincang dengan uncle bengkel tu, kami pun balik dengan kereta dia. my baby tinggal kat hospital tu... nasib baik kami semua selamat, alhamdulillah...

for my baby.. i'm so sorry coz make you injured... i promise, i will not do it again.. i will be very careful next day...

for my frens, sorry korang, macam tak patut kot korang bayarkan sekali.. aku betul-betul minta maaf... bagi mood raya korang terrible gilerr.. sorry sorry sorry...

to engineer tupperware, sorry kaklong marah-marah tadi.. i'm quiet shock with the incident... i know you are really care for me, but please don't be too worry kayh.. perangai u sama dengan ibu...

to orang kesayangan kami semua, thanks for being there, cool me down, wipe my tears, and giving back my smile and laugh... "wah, saya ingat nak tolong topup RM400 untuk awak tadi..." ouh, enough... it is too much...

then kami sambung beraya *ada hati lagi sambung tu lepas accident! gila betol!* ke rumah Prof Mazlan lepas solat isya, dengan kereta orang kesayangan kami semua. sebelum kunci kereta berpindah tangan, "bawa kereta elok-elok tau. saya masih percayakan awak."

erkk.. alhamdulillah, thanks...

saya masih terperanjat walaupun tidak trauma membawa kereta...


6 comments:

Kudin said...

aku daa agak daa ade somthing wrong bile ko bwk wira mase kumpul kt space tuh..naseb baik ko takde pape..hati2 ya lain kali..ingat la org yg trsayang.. =)

Aqma eUcaLypTus GurL said...

nadia... jg baby leklok.. nati dia majuk lme2 nadia gak susah... take care urself too...

aidaNadia said...

Kudin>>
uhueww.. ape ada dalam pikiran ko masa aku bawak wira uh? erkk.. somethin wrong ekk.. tu rr, nasib tak apa2.. masa kat uma prof mazlan uh, aku still shock.. aku da bajet tanak pegi dah.. tapi sian lak kat ana, oin, yan n bai... so gagahkan diri gak rr.. menggigil pun, aku kena kuatkn diri gak..

Aqma>>
uhuuewww.. yaaa.. so sad takde my baby here taw.. tak keruan btol.. cyan dia, nadia buat dia camtu...

Havez said...

Lain kali lebih berhati-hati. sayangi harta dan lebih sayangi diri

sang kamen said...

giler seh kene depan tuh.... nasib baik ko selamat nyawa dan jiwa... xpe2 itu tanda dosa2 ko dah diampun kan...

aidaNadia said...

daddy>>
ye.. baekk...

sang kamen>>
tanda2 dosa dah diampun? pe mksud ko?