Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

03 February 2011

Krisis di Mesir

:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

hari pertama kejadian rusuhan di Mesir, tengok berita, i dah start cuak. abanglong macam mana? tengok YM dia tak online. lepas tu baru dapat tahu, talian internet diputuskan. i try call dia, tak dapat.

hari isnin lepas, i baru dapat tahu. abanglong kata dia kena perintah berkurung. katanya kalau 2 hari lagi keadaan masih teruk, dia akan balik malaysia.

i banyak update status kawan-kawan kat facebook. ramai juga kawan-kawan yang ada ahli keluarga di Mesir.

kata mereka, ada yang duduk di Malaysian Hall, ada yang dikumpulkan ramai-ramai dalam rumah. keadaan di airport cairo yang menakutkan. harga makanan dan tiket flight yang melambung naik. makan dengan sebuku roti yang harga 7 kali ganda. i terbayang my cousin. mana dia...

akhirnya dia update juga blog semalam. everything ok. entah bila dia akan sampai malaysia. banyak universiti kat sana yang dah isytihar cuti.

selagi dia tak balik malaysia, selagi tu keluarga kat sini risau...


.....

banyak sangat perkara buruk yang berlaku sekarang...

4 comments:

Tarhata Kiran said...

....... peristiwa itu mungkin buruk dari pandangan kita(mungkin hanya di gembar gemburkan di sini berita itu) tapi baik bagi yang lain (cuba kita semak kembali kenapa ia berlaku).

Nadia Havez said...

puan bai::
betul~ diorang kat sana takde lah seburuk yg dgembar gmburkan :)

Norbaizura said...

hah..skarang tak panggil cik bai..cik bai lagi eh..

Nadia Havez said...

puan bai::
mana boleh panggil cik bai lagi~ dah naik pangkat jadi puan bai :D