Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

24 October 2011

Membasuh Hidung

:: Bismillahirrahmanirrahim :: 
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

hye hello wheww~!!

aaacho0omm.. haaa tengok.. kan dah terbersin. hai kawan-kawan. lama tak jumpa, kan? uolls~ nak ke jumpa i? eheh :D

sorri tersangatlah lama tak update blog. oh, memang serius busy. ye, busy. busy dengan diri sendiri. hehe.

ho yea, hari ni pergi PPUKM. pusat perubatan UKM kat bandar tun razak, cheras. appointment dengan prof lokman saim. haruslah kes hidung dan telinga i yang tak pernah nak sudah-sudah ni. -_-"

i malas nak cerita isu telinga dan hidung i ni. yang i nak cerita, keeksaitedan menggunakan ubat yang baru. ye, tak pernah dapat ubat ni.


suitble for use during pregnancy? ok. lulus. eh, takde kaitan. :D

ni ubat apa ye? ayat mudahnya, ubat cuci hidung. sinus rinse. got it?

bila buka kotak ni dengan excited nya...



taraaa... alamak, apa benda semua ni? haiyo0o.. buku instruction pun tebal. al-malaslah nak membaca kan. nasib baik eno wutta wutta tolong baca kan.


lagi pelik, skru pun ada? aik, ni nak suruh i gerudi lobang idung i ke hape ni?

ok, rupa-rupanya, botol tu masukkan air dan ubat yang disediakan, lepas tu, tunduk kat sinki. then sumbat penutup botol ke salah satu lubang hidung. squeeze botol tu dan air ubat tu akan mengalir keluar di lubang hidung lagi satu dan juga mulut anda! dan, segala jenis mukus dalam hidung akan keluar!


yang skru tu buat apa pulak?

untuk ini rupanya...



untuk gantung di dapur rupanya... thee~~ excited guna ubat yang tak pernah guna. ubat yang paling mahal setakat ni. haigo0o.. macam mana ni, sekali pergi hospital, mau dekat RM200 habis.

tak apa lah. orang lain lagi teruk kan.

sabar ye, nadia?

2 comments:

oya said...

basuh hidung ek..wah bersih la gitu..

Nadia Havez said...

oya::
hahahaha betol la tu :P