Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

29 October 2011

Kau Pergi...

:: Bismillahirrahmanirrahim :: 
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

sorang-sorang keluar dari office tu. dah semakin sunyi nampaknya. memang teramatlah terasa kesunyiannya.

semalam hari last untuk aida. dapat kerja kat kampung halaman. balik aloq staq lah dia.

dia orang pertama yang ajak i lunch first day i kat office tu.


sebelum ni, ana kenduri dah langkah kaki. dia dapat kerja kat rebung.

dah tak ada orang yang boleh dibahan isu kenduri-kendara ni. haha.

sebelum ni, lan, amar, imam, panjang. seorang demi seorang keluar. diorang lah yang banyak menceriakan suasana. main-main juga. kerja-kerja juga.

mereka keluar, ada sebab mereka sendiri. yang pasti, mereka mencari yang lebih baik.

mencari yang lebih baik?

hidup kita ni kan satu perjalanan yang penuh dengan pilihan. jadi hak kita untuk membuat pilihan. sama ada pilihan tu lebih baik atau tak, itu kita kena harungi. sebab kita yang buat pilihan tu.

apa aku merepek ni?

mungkin diselubungi rasa sedih yang teramat kot. semalam hari terakhir aida. macam disapu bersih semuanya.

nanti nak makan ayam penyet dengan siapa lagi ye?

office pun dah suram. i akui, agak stress di situ sebab tak ada yang menceriakan suasana. bukan bermakna nak ketawa je memanjang. tapi kadang benda-benda macam ni perlu. bila stress, apa pun tak boleh fikir. bila tak boleh fikir dengan baik, macam mana nak buat kerja, kan? bila senyum, otak lebih rileks dan kemampuan untuk berfikir tu berganda-ganda. am i right?

dengan diorang, i tak rasa perbezaan 'darjat'. buat i rasa tambah salute dengan diploma holder. yes, dulu i sangat wonder kenapa orang ambil diploma, tak ambil degree je terus? itu i, DULU.

dengan diorang juga, i rasa teori-teori ni semua tak berapa penting. yang paling penting, kalau u alaminya sendiri. i lebih hormat technical person.

i pernah dikutuk, exec tak tahu apa-apa. ya, as fresh grad masa tu, memang i akui i tak tahu apa-apa. apa yang u belajar kat universiti dulu, not exactly the same bila u dah keluar bekerja. not really, dear. masa bekerja lebih mencabar.

dengan diorang i belajar, tinggi rendah langit tu. dengan diorang juga, i sedar i kena berpijak di bumi yang nyata. i sedar di mana kemampuan i sebenarnya.

seronok berkawan dengan diorang. selama ni hidup i diselubungi buku, tertutup, kalau teori kata A, maka A lah ia. tak ada B, C, D, Z.

dengan diorang semua, i tahu perasaan menjadi orang yang di bawah. macam mana rasanya bersyukur. macam mana rasanya tak ada segala jenis privilege.

dengan diorang, i kenal pelbagai ragam manusia. dari yang sangat susah hidupnya. ye, sebab hidup i dikelilingi dengan orang yang target nak 4.00 je dalam exam. yang 'bijak pandai' lah kononnya tapi sebenarnya bodoh. ye, bodoh berfikir dan tak sedar diri.

dengan diorang i belajar erti keikhlasan dalam bersahabat. tak ada pura-pura. kutuk depan-depan, tak ada pendam dalam hati. semua terima kekurangan masing-masing. gaduh-gaduh sikit lepas tu baik.

dengan diorang, i sedar siapa diri i.

will miss you guys.

-aida-ana-lan-amar-imam-panjang- oh, qassimmm *nah aku letak dah ni. hehe*-


6 comments:

Fatimah Muhammad said...

touching!
:(

ahsfantasy24 said...

Ayam penyet!
mmg best :)

Nadia Havez said...

tim::
alamakkk tim tamo tacing2.. hehehe..


ahsfantasy24::
kannnnn.. alamakkk.. lapar dahhh.. acane ni? hehe..

rohanazainal said...

ouh..... baru terbaca post ini..... selalu baca mana post yang timbul kat dashboard..... terlepas pandang.....

sangat terharu..... seperti mahu menitiskan air mata macam air hujan yang turun sekarang.....

i miss you too acenad!!!!! :'( tc

Nadia Havez said...

anane::
haippp.. tamo leleh2.. nanti menara rebung tu banjirrrr abis laaa KL.. :D

nurul aida said...

loh baru perasan post nie..sedeynya dan rasa terharu..kami pun suka kwn dgn accenad sb acenad lain dari ex lain.....miss u too cin nadia...hehehe