Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

02 March 2011

7 keping Surat Cinta untuk Saya ^_^

:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

malam tadi, i dapat 7 keping surat cinta dari 7 orang! wah, macam tak percayakan? i tersenyum sampai ke telinga tiap kali baca tiap helai surat-surat tu.

bahagianya!

rasa macam nak terbang!

ok ok, come back to the earth.

hehe... masa usrah malam tadi, kami disuruh membuat surat cinta. untuk sahabat-sahabat liqa'. malam tadi ada 8 orang, so setiap orang akan dapat 7 keping surat cinta.

sungguh!

memang betul-betul surat cinta. tapi, ada lagi ke surat cinta di zaman orang ber'SMS', ber'emel', ber'facebook' dan ber'blog' ni?

apa uolls~ yang bercinta laki pompuan aje ke yang boleh dapat surat cinta?

cinta tu luas. cinta pada Tuan Punya, pada Rasulullah, ibu ayah.

cuba try sekali tulis surat cinta untuk ibu ayah, confirm menitis air mata kan?

bila sebut love letter, mesti terbayang boipren gopren. eheh~ macam i tak pernah bercinta lak kan.

but surat cinta ni lebih lebih lebih indah. kasih sayang sesama sahabat seperjuangan. rasa macam nak menitis air mata bila baca harapan yang ditulis dalam surat tu. memang temanya, harapan di jalan dakwah.

indahnya perasaan ni.

setiap kata tu betul-betul menusuk hati lah. aisy~ memang sedang dilamun cinta i ni~

bila baca semua surat tu, rasa diri ni disayangi, rasa diri ni dihargai, rasa macam-macam rasa yang indah belaka.

cinta pada Tuan Punya diri i ni. sebaknya hati. kita lupa, cinta Dia pada kita sangatlah banyak. memang sungguh kita lupa. sungguh!

kita selalu leka, sekejap je kita sedar, lepas tu kita lupa balik kat Tuan Punya kita.

janganlah bagi i lupa. sebab kasih sayang-Mu terlalu melimpah-ruah. tak terkata.

sebak lagi.

:'(

2 comments:

fendi said...

alhamdulillah...moga ketemu sinarNya.. sibuk2 kerja sempat join usrah... tringt dulu2, pnh buat surat2 ni utk sahabt2 usrah =)

Nadia Havez said...

fendi::
:) thanks..