Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

03 March 2011

Berikanlah Peluang Kedua

:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

sebak, menitis air mata, kenapa entah dari malam tadi sibuk duk menitis je air mata ni. sedihnya, hati rasa sedih.

lepas tu, on the way nak pergi kerja, dengar pula Hot FM AM crew. topik peluang kedua. tapi apa yang i nak highlight ni pasal seorang lelaki yang menghantar SMS berkali-kali ke Hot FM sebab nak pujuk tunang dia. bagi dia peluang kedua.

Hot FM AM Crew sampai call that guy untuk dapatkan penjelasan apa yang berlaku. lelaki tu ada buat silap then dia dah tak tau macam mana cara nak pujuk tunang dia, dan dia pun bagi lah SMS kat Hot FM, dengan harapan, tunang dia akan maafkan dia.

AM Crew try call the lady pula. nampak macam perempuan tu sangat keras hati, macam susah nak maafkan. sebab katanya, perkara tu dah banyak kali terjadi.

AM Crew bagi diorang dua bercakap, this lady said, "action speaks louder than word". lepas the lady kata, nanti dia call tunang dia later. terus lagu 'Sedetik Lebih' dimainkan.

at this moment lah tiba-tiba i sebak. serius. kenapa entah sampai menitik air mata. rasa macam... sensitifnya hati ni!

macam i pun mengharapkan peluang kedua. kalaulah masa ni boleh diputar semula. kalaulah i boleh betulkan semua flow dalam perjalanan hidup ni.

tapi, setiap yang berlaku mesti ada hikmah. Allah takkan menjadikan sesuatu dengan sia-sia. setiap flow tu kalau kita lalui dengan redha, insyaAllah, in the end, ganjaran yang Allah bagi tu, adalah nikmat yang tak terhingga.

Allah amat sayangkan hamba-Nya.

i kuatkan hati i, i pujuk hati. setiap apa yang i lalui, dari sekecil-kecil perkara hinggalah sebesar-besarnya, tak boleh nak salahkan sesiapa, tak boleh nak kata, "Kenapa Allah uji aku macam ni?"

sebab Dialah sebaik-baik planner. i tak boleh mempertikai semua ni.

kuatkan hatiku ya Allah untuk kuhadapi hidup di dunia ini...




Crying Rose Red Sparkling Images

4 comments:

Seri Tyah said...

ko m'alami menstruasi neh~ hehe~

Nadia Havez said...

seri::
aku pun rasa benda yang sama lah seri.. hahahah~

Seri Tyah said...

ak pn de dgr radio gk psl bnde neh..
tp idak la smpi menitis air mata..
air mata ku bertakung je..haha~

oya said...

semoga awak tabah ye..