Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

07 March 2011

Bride's maid

:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

ahax!

penat!

hehehe. well, semalam, 6 mac 2011, dengan penuh suka cita jiwa dan raganya, menjadi pembantu rumah pengantin perempuan *bride's maid* kepada my bestie sejak zaman sekolah rendah dulu, cik her.. eh, puan herlinawati.

dia dah menikah bulan november hari tu. semalam baru buat kenduri.

sebagai bride's maid, i kena pastikan setiap inci step bride tu kena pada caranya, pastikan muka dia tak shining-shining, apa lagi ye. yang pasti memang kena sentiasa di sisi bride wahahaha!






sama tak kaler baju dengan pengapit lelaki tu? ^_^ adik groom. alamak, dalam gambar ni groom sorang je tak pandang kamera.

oh ya, jadi bride's maid ni, kita pun kena ikut sama kejang pipi dengan pengantin sebab sama-sama kena senyum macam pengantin.

my attire by my mom. hot mommy bersungguh siapkan baju tu before the date. dan baju tu sangat cantik sampai i risau nanti orang tersalah anggap mana pengantin. yelah, bride's maid pun pakai kain lace, satin lembut. sampai inchik hensem kata, "ni siapa pengantin sebenarnya?" hahah~ so i decide untuk make up nipis and tudung pun pakai biasa sajohlah~

ina is my bestie since zaman-zaman childhood dulu. masa tu kami macam janji, konon-kononlah, dah besar nanti, siapa antara kami yang belum kahwin, dia akan jadi pengapit kepada siapa yang kahwin dulu.

tengok-tengok, ina kahwin dulu dan tak sangka janji tu kami dapat tunaikan. sangat kelakar sebab kami banyak berkongsi cerita. yelah, duduk pun berjiran. sangat rindu zaman tu. zaman tersipu-sipu kalau tengok lelaki. hahaha~! zaman tengok orang tu, wah, handsomenya dia! tengok budak ni, isy isy isy... teruknya anak dara ni masa sekolah dulu hehe.

sebelum balik semalam, ina siap buat pesanan yang menusuk hati,
"nadia, cari suami elok-elok. yang betul-betul sayang kita, yang betul-betul akan jaga kita sampai bila-bila..."

baik puan!

congratulation ina and iwan! iwan, jaga ina bebaik ye. sweet je tengok korang ^_^

3 comments:

Seri Tyah said...

wa!!!ko kawen!

eh2!

salah!ina kawen dh!

tahniah2!

Indra Putra Bin Asrar said...

kklong ble agi...nnti belong jadik tukang bagi bunga telur kat org..hehe

Nadia Havez said...

seri::
ko nk cakap tahniah kat sape sbnrnya? hahaha

belong::
hahhaha.. insyaAllah akan sampai masanya.. eheh~ plus tukang baca doa kan kan kan ^_^