Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

10 June 2011

Abang nak temankan saya ke masjid ke?

:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

di satu hari yang indah, perlahan-lahan turun tangga office. demi mengisi perut yang berkriuk-kriuk.

kaum adam di pejabat sudah lama keluar lunch. al-maklum, hari jumaat. mereka lepas awal sikit. kelonggaran untuk pergi menunaikan ibadah wajib untuk lelaki di setiap hari jumaat.

yang kami kaum hawa ni, lunch time macam biasa. eheh.

macam terbiasa pula, hari jumaat, i berjubah. mungkin suasana jumaat ni lain sikit kot. hari yang penuh rahmat kan?

panas pun, rasa sejuk, nyaman, damai, tenang.

masuk ke sebuah restoran yang namanya dirahsiakan. order makanan dan minuman. perut berkriuk ni, sila sabar sekejap.

mata tertancap pada meja di hadapan. oh, handsome. ok. sekadar menjamu mata sementara tunggu untuk jamu selera. sambung sembang dengan rakan-rakan.

makanan sampai. mata terkilas di handphone. eh, dah jam 1.15 pm rupanya. hari ni, Jumaat. kenapa dua orang handsome di hadapan tu masih di sini?

handsome = lelaki. takkan i nak cakap perempuan handsome pula kan? =.=

u guys, i mean lelaki-lelaki di luar sana, yang seenaknya melepak di waktu tengahari jumaat, tak rasa malu ke, uolls~ tayang uolls~ tak pergi solat jumaat?

seumpama macam uolls~ dengan sedapnya meratah KFC di hadapan orang ramai di waktu siang bulan ramadhan.

uzur agaknya.

habis makan, bayar, pulang ke office. berjalan keseorangan kerana rakan-rakan lain di office yang berlainan.

angin kuat tengahari ni menerbangkan sikit kain jubah dan hujung tudung i. i pegang kemas.

"phewwitt... cik adik nak ke mana? boleh abang temankan?" sekumpulan lelaki cuba mengusik.

i pandang. muka berkerut. otak ligat memikir jawapan.

"tak perlu kot nak temankan saya, lebih elok cik abang semua ke masjid. rasanya orang dah start solat jumaat."

uolls~ ingat cool ke tak pergi solat jumaat kemudian tegur perempuan macam tu?


sick!

=.=

2 comments:

rohanazainal said...

sangat tak cool..... nape nadia tak baling je kasut kat dorang? hehehe :p,

Nadia Havez said...

anane::
baling kasut? alamak.. nanti hilang kasut nadia sebelah, acane nak balik.. kui3~