Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

04 June 2011

Nur Kasih dan Cun

:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

Assalamualaikum,

dah lama tak menulis sesuatu yang lain. oh ya, untuk makluman, nenek masih di hospital. ramai kawan-kawan ingat nenek dah keluar...

baru-baru ni tengok filem Nur Kasih The Movie yang promosinya memang Da Boom. ye, lebih kurang 19 juta penonton drama tu. i wonder, macam mana diorang boleh kira 19 juta penonton tu ye? diorang boleh calculate isi rumah orang ke? ke, ke diorang ada letak cctv kat depan tv so that boleh tengok berapa orang duk langut tengok tv. hehe~

memang berkobar-kobar menanti tarikh filem ni keluar. yelah, drama yang berjaya menduduki takhta pertama dalam hati i. haruslah filem nya juga jadi filem wajib tengok kan?

starting filem, i dah rasa berdebar. dan i terus terbuai, layan perasaan, sampai satu tahap, i tengok jam. oh my! amatlah jarang i tengok jam dalam panggung wayang melainkan cerita tu betul-betul mem.. err... bosan kan.. sorry, i terpaksa admit. i rasa macam kurang faham cerita tu. dan, kenapa Nur asyik menangis? i jadi sedih! drama jauh lebih best dari filem. apa pun, i layan lagu-lagunya dan oh ya, sangat suka dengan ketabahan Nur Amina dan kasih sayang Adam~ so sweet...



lepas tu ada member bagi softcopy filem Cun. kakak syaft yang tersayang kata, cerita ni best. but i tak suka lakonan maya karin. agak kaku dan tak smooth sebab tu macam malas nak tengok cerita ni. ceh, cakap macam i pandai sangat berlakon kan.

bila filem hantu kak limah tu keluar, ramai kata cerita tu best. tak kering gusi. i try tengok. and sorry to say, se'dos' pun i tak gelak. sampai i bagitau my colleague, please bagitau, minit ke berapa i perlu gelak. but a few dialogues dalam cerita tu bagi kesan se-Malaysia. 'kita bako je', 'english edukesyen'. haha~

but, filem Cun ni benar-benar mengembalikan dos gelak i. boleh terbahak-bahak pula tengok. and to complete the package, i menangis! oh my~ amatlah jarang i menangis tengok muvee melainkan muvee tu betul-betul bagi kesan. i lupakan sekejap pasal dialog tak smooth by Maya Karin, dialog yang kurang sedap didengar, dan pergaulan yang ehmm~. hahah! but kenapa filem ni kurang publisiti? ke banyak publisiti tapi i yang tak sedar? thee~

penuh dengan nilai kemasyarakatan dan kasih sayang yang menyentuh hati. seorang gadis bandar, terpikat dengan budak kampung. wahaha~ i loike :D Sebenarnya, cinta saya ada pada lelaki kampung yang bernama Atan... auww~ dan, siapa kata KLCC dan kebun tak boleh bersatu, kan? jap, bukan kebun, sawah padi. thee~




tapi kan tapi kan.. kenapa i tengok filem Nur Kasih The Movie tu dua kali? dan, kali kedua tengok, baru i faham jalan ceritanya. tapi baru nak feel, tak jadi feel. sebab tiba-tiba dah masuk scene lain. tak menyempat-nyempat, terkejar-kejar, tak sempat nak feel, Adam dah hidup balik. haha~ Cun juga yang berjaya buat i menitis air mata.

eh, perasan tak dua-dua filem ni, hero dia Remy Ishak?

ke i dah minat Remy Ishak sebenarnya?

"Kaklong kan minat orang yang gelap-gelap." (Engineer Tupperware, 2009)


oh no0o~~ hahaha~

3 comments:

MuNie said...

ahahhahahaha lawak la akak ni.. org kene tgk drama dy dulu.. baru laa layan.. tapi xtgk lagi yg the movie tuh. harap2 best laa.. heee..

tapi kan... siyes hantu kak limah tu xlawak mane. certain part je yg best. nasib baik ada gak part best. yg time takut2. huhu

cinta sang ratu... said...

Cun mmg best!dibah pon nangis tgk cite ni...walopon mule2 mcm kalut gak tp watak Manis mmg wat best tu...malu sbb adik tgk akaknye nangis!hahaha

Nadia Havez said...

munie::
drama dia da byk kali ulang kot.. muahaha~~~

memang tak lwak kot hantu kak limah.. ada certain part je.. tak faham nape kawan2 boleh tgk ulang2 kali.. erkk~


adibah::
hahaha sungguh tak malu.. nangis masa part manis ilang tu kan.. hoho~