Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

19 November 2012

PD : Muntah Tiap Hari Itu Membahagiakan?

:: Bismillahirrahmanirrahim :: 
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

keadaan loya start dari minggu ke-7 sampai sekarang makin menjadi-jadi pula dia. nakal anak ibu ni.

hari tu dia hanya menyerang waktu tengahari dan pukul 3 atau 4 petang macam tu dah ok. tapi sekarang ni, suka pula dia nak meloya dari pagi sampai nak tidur.

muntah tak payah cakap la. sejak minggu ke-7 tu pun hari-hari muntah tak pernah miss. nasib baik muntah waktu tengahari, sempat kejar ke toilet. tak ada lah termuntah atas meja kerja!

saya masih alergi dengan bau-bauan. masih lagi hari-hari minta maaf dan berterima kasih kat encik suami yang sangat sabar melayan kerenah saya yang tak tentu arah. ada sekali tu saya sampai tiba-tiba hempas barang. tapi beliau senyum saja, dan pujuk saya baik-baik. ya Allah, mana nak jumpa suami macam ni lagi?

pagi tadi lepas solat subuh, beliau kata, "sayang pergi mandi, ya? abang masakkan lauk untuk sayang bawa ke office."

air mata menitik masa tu juga. beliau siapkan SEMUA. dari mengupas bawang, masak, prepare bekal, dan masuk dalam beg. selain nasi dan lauk, beliau bekalkan juga kuih dan keropok. katanya, "nanti sayang lapar, boleh kunyah makanan-makanan ni."

huwaaa bersyukur nya saya! anakku, nanti jangan lawan cakap ayah, tahu? ayah kamu sangat baik.

dan malam tadi entah angin kus-kus apa yang datang, sakitnya kaki saya dari pinggang sampai ke tapak kaki. encik suami dengan sabar urut perlahan-lahan.

dalam geram-geram dengan morning sickness ni sebenarnya setiap hari saya tertunggu-tunggu juga, "bila nak rasa loya ni?"

sebab bila wujud rasa loya tu, saya tahu anak dalam kandungan baik-baik saja. itu membuatkan saya bahagia. dan rasa dia sedang membesar dengan baik.

jadi pada bakal-bakal ibu yang muntah tak henti tu, bersabarlah. anak kita sedang membesar bagai juara!


^_^


2 comments:

Cik Puan Tqah said...

hoho.. semoga tabah menghabiskan 1st trimester. doakan awak n baby sehat

Sheila Salim said...

Assalamualaikum..
bestnya awak.. bertuah ada suami macam tu. awak jaga kandungan elok2 ye. take care baby!