Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

05 November 2012

New Environment

:: Bismillahirrahmanirrahim :: 
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

dalam saat-saat menghadapi first trimester yang gila thrill ni, bertukar pula tempat kerja, memang sesuatu yang.. aaaa... stress di tahap infiniti.

kena cope dengan dua jenis environment baru.

1. environment kerja
2. environment badan

ye, dalam first trimester, badan sedang dalam tempoh penyesuaian keganjilan-keganjilan hormon dan segala benda kat dalam tu. jadi bila kat dalam dah berkecamuk secara tak langsung luaran (fizikal) ni akan turut sama terima tempias.

maka itu lah yang jadinya bila tiba-tiba kena sesuaikan diri dengan tempat kerja baru, jadi konflik dalam diri.

bila jadi konflik dalam diri, mulalah rasa NAK BERHENTI KERJA.

dan tak seronoknya kat sini. rasa nak balik rumah. hari isnin pun rasa tak sabar nak tunggu next saturday.

kat tempat dulu tak macam ni pun.

-__-"

tertekan.

memang dalam keadaan sangat tertekan.

minggu pertama kat sini, penuh dengan demam. dengan suami pun demam.

rumah dah tak terurus. memasak dah tak buat. maaf, memang tak tahan. even bau tumis bawang pun boleh buat muntah.

saya sampai hari-hari minta maaf dengan suami. peti sejuk tu kosong. saya memang tak beli apa barang basah. yang ada, ikan bilis dengan telur. maaf, abang. sayang memang tak boleh nak bau ikan ayam daging semua tu.

sangat lembik.

nak balik.


T____T



3 comments:

Cik Puan Tqah said...

sabar ea awak..slow2 adapt tauu..take care

irmafittaputri said...

bersabar la wahai mama..memula mmg camtu..baby kuat tuh... kak fita dulu lagi 2 hari nk bersalin pon pi site visit kat legoland...tgh buat site clearing...jalan2 tgh org buat earthwork..ok jek..

deeya nadiah said...

wah tahniah nadia..bile due nie..heheee walaupun still awal giler dah ty.. ^_^