Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

02 February 2010

Takziah…

Pagi:

- Buka laptop di office. Mulakan kerja untuk web interface. Sambil tengok ajk ISLC '10 bertungkus-lumus menyiapkan kerja, call sana sini.

- Pergi ke HEP, kaut surat-surat MPP yang melambak. Selagi belum ada kabinet MPP baru, perlu buat kerja itu. Kalau tak, box MPP tu penuh. And siapa nak amikkan surat untuk ajk ISLC?

- Keletihan, duduk sekejap, baca paper.

- Check surat-surat ISLC. Betulkan surat-surat ajk ISLC.


 

Tengahari:

- Ter'emo' kejap sebab ada orang pergi beli lunch, tak ajak kita. Punyalah lama kita tunggu dia. Isy!

- Going to taklimat PSM


 

Petang:

- Naik HEP sekali lagi. Hari-hari naik HEP. Sampai ada seorang pegawai tegur, "Awak ni nadia, dah macam staf dah. Hari-hari ada kat sini." Sengih.

- Naik lab NOAA. Tengok satellite receiver untuk my PSM. Ada sedikit kekecewaan di situ. Tak mau ulang. Hope it will recover after my supervisor coming back.

- Dapat mesej, "ayah Kye baru meninggal." Innalillah... terdiam sekejap.

- Call Dato' Alias, minta pendapat regarding penyertaan ISLC '10. Alhamdulillah, Dato' willing to help.


 

Malam:

- Tahlil untuk arwah ayah Kye.

- Pergi ziarah ke rumah Kye. Jenazah baru sampai dari KL. Dibawa ke kawasan perkuburan berdekatan.

- Pertama kali dalam hidup menyaksikan sendiri proses pengkebumian. Timbulkan rasa insaf dalam diri. Apa sekali pun, siapa pun kita, kita akan kembali kepada-Nya.

- Sambung PSM.

- Tido.


 


 

Hurmm... takziah untuk Khairiyah bte Ismail dan keluarga. Ermm~ speechless. Hampir semua kami menangis saat Kye peluk D and sebut, "dah seminggu aku tak bercakap dengan bapak aku..." sebak.


 


 

..........................