Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

29 July 2010

Semua orang ada masalah..



Bismillahirrahmanirrahim~

semua orang ada masalah kan. tinggal kita pandai tak pandai je nak kontrol diri kita dari masalah tu.

hahahah. tapi apa yang i nak ceritakan kejap lagi, bukan masalah besar pun.

masalah, kereta i. si kancil tu masuk longkang.

hahah. gelak jom. macam i ni baru 3bulan dapat lesen kan, padahal dah 5tahun. wah. baru sedar. dah lama rupanya reti memandu. maknanya dah agak lama hidup lah ye? tapi apa ke hal nya masuk longkang lagi?

hahahaha. i pun tak tahan nak tergelak.

lebih kurang jam 8.15pagi, start enjin kereta, nak pergi kerja. dah buka tingkap (takmo pasang aircond dulu), dah on radio. dah baca doa.

lepas panaskan enijn kereta dalam 3-4 minit. i pun memulakan perjalanan. ceh. macam nak jalan jauh kan.

lorong rumah i tu sangatlah sempit, dengan kereta parking kiri kanan jalan. then ada kereta dari arah bertentangan nak lalu. so i reverse sikit ke belakang. reverse rapat dengan tembok rumah jiran i.

oo0ps!

rilex, belum masuk longkang lagi.

i dah bagi ruang yang boleh lalu dah untuk myvi (kereta yang nak lalu tu myvi). tapi pakcik tu macam teragak-agak nak lalu.

i pun, jalan stret je la ke depan. sebab kereta berselisih kan. tup tup...



splash.

tayar kereta depan belah kiri masuk longkang.

hahah.

pastu ade pulak batang paip kat situ.

so kereta i tersangkut, tak boleh reverse.

shengall~

pakcik tu stopkan kereta dia kejap. i turun, dia pun turun. yang i tak puas hatinya, dia pulak sound i,
"kenapa awak tak reverse je sampai belakang?"

oh, i sound balik,
"pakcik, belakang tu lagi sempit, takkan saya nak reverse sampai belakang. ruang ni dah muat-muat untuk pakcik. pakcik yang teragak-agak."

i macam nak tambah je lagi, "lagipun kereta saya yang masuk longkang, bukan kereta pakcik. nak bising apa hal? patutnya sayalah yang bising sebab pakcik lagi boleh reverse, ruang belakang pakcik tu lagi luas dari ruang belakang saya." tapi i malas nak spoil mood pergi kerja pagi-pagi.

i call daddy co0L.

"ayah turun jap. kereta nadia masuk longkang."

hahahah.

pastu pakcik tu blah kan. shengall tak? macam shengal je kan tinggalkan anak dara pagi yang hening tu, dengan tayar kereta dalam longkang.

sesampai daddy cool, beliau menyuruh i reverse, dan dia angkat kereta i.

tuan tuan dan puan puan,

iye, daddy cool angkat kereta i keluar dari longkang.

hebat tak hebat?

he is my hero!

^_^

7 comments:

aMyErInAiMiE said...

hayooo..mmg xpaham ngn org2 yg wt salah tp salahkan kte plak?! hmph!aku sokong ko nad! pkck tu yg salah.tp kte malas ckp byk kn? (nape aku gune kte?sbb ye,aku eksiden rtu sbb pkck tua punye salah.try tgk my blog.hehe)
so anda ke kerja la ari tu?kete ape kabar?

Anonymous said...

MORAL OF THE STORY:
1.hahahahahaha
2.kene bg penghargaan pada ayah,kancil dan ....longkang..sbb longkang tula...

-bayau-

Aqma eUcaLypTus GurL said...

pak cik tuh kalo yek pun consider r sket ek. pak cik oi. pe lah pak cik nih.

Muhammad Zaki Omar said...

uish2..kalau abgki ada masa tu mesti jd cool jgk kan? hehe..

Nadia Havez said...

aimie>>
ye, saya bekerja pada hari itu.. haah, ada tertengok ko acdent hr tuh.. ohh~ buat muka co0L gile rr gi keje.. haha.. padahal dalam hati tup tap tup tap.. kete calar sikit laa~

bayau>>
apsal ngn longkang tu? haha

aqma>>
uhh~ malas nk mnyampah2 ngan pakcik tu.. haha~

abangki>>
aa~ abangki co0L?? hahahahaha~ larat lak angkatt...

~~zAnAfAhMi~~ said...

salam....kereta masuk longkang ye? mcm2 hal....
baru2 ni kereta kita dilanggar lari, dia tinggalkan kemek kt pintu...huhu...jahat punya org!

Nadia Havez said...

zanafahmi>>
salam.. fuuu~ tak pasal2 kita kena cover duit kemek tu yek-_-" sedih betul..