Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

03 July 2010

20 sifat

Bismillahirrahmanirrahim~

heheh. sudah hampir seminggu tidak memblog. kekangan masa sebab kerja yang bukan melambak, tapi memerlukan percambahan idea yang sangat bernas dan jitu membuatkan idea yang hendak disalurkan ke jari-jemari dan ditaip atas keyboard ni terencat seketika. makanya, di pagi yang mulia ini, dek tidak mahu tidur selepas subuh "nanti rezeki dipatuk ayam" bak kata mak khairul azzam dalam filem ketika cinta bertasbih, terhasil lah entri ini di pagi hari.

intro yang panjang dan pening.

anda faham?

tak apa. buat-buat faham.

i peliklah, kenapa lately nih i selalu dapat tag yang menceritakan 23 sifat anda, 30 sifat anda... and now tag dari munie, 20 sifat anda. errkk~

so, orang dah tag, kita layankan aje lah yek.

1. dah hampir seminggu tak update blog ni. idea melambak nak tulis apa. tapi masa untuk jari menari-nari ni kurang kecukupan. eceh eceh. macam lah ada orang yang ternanti-nanti entri kau. oh. ada. cik senah. bahahahah~ rindu kamu!

2. esok nak pergi UTM JB! walaupun jauh, tapi HARUSSSS. atas urusan kerja. erk. tapi memang rindu UTM kot.

3. sudah mula jatuh chenta dengan kekasih hati sekarang. GSSB. ngeh! betul la orang kata, tak kenal maka tak chenta. lepas sebulan perkenalan, i memang sudah jatuh kasih sayang hati limpa hempedu bagai kat GSSB. sebab tu kot tak kisah je jumpa setiap masa. hampir 3/4hari i dating dengan GSSB. setiap hari! ok. setiap hari.

4. bak kata cik senah, family comes first type woman. erk. woman? terpaksa guna woman. hahah! kau engat kau kanak-kanak lagi ke hape? ok ok. dengan title dan jawatan sekarang, kena mengakulah woman. kalau tak nanti, kurang matured sikit untuk buat keputusan.

5. sejak berchenta dengan GSSB ni, i tak dapat laksanakan prinsip 'family comes first' tu dengan baik. macam mana ek? adakah i patut putus atau break off dengan GSSB?

6. nak sambung belajar. at least nak pegang M. Sc. sebelum umur 30 a.k.a sebelum kawen. kalau boleh nak sampai phD. wah. melangit! Prof. Dr. Hajah Nadia Havez. ok tak? apsal i rasa macam ada bunyik orang sepanyol masuk islam eh nama tu? bahahah! kenapa hajah? erm. ingat balik entri yang i ada sebut pasal hantaran tu. fakta atau auta.

7. kadang-kadang weng, kadang ngeng, kadang ngong. hahah. tapppiiiii... ada seorang budak nih berkata pagi tadi, "nampak tough ja huhu.. tapi manje.." auww. i? manja? -_-"

8. ceh. baru 7 ke? apsal aku rasa dah banyak? ok. next. pernah ada cita-cita nak tulis novel. tapi asyik terhenti. baru buat 2-3 chapter, dah kering idea. pencapaian terulung pun, 10 bab. hahah. last-last, wani selamat suggest, "u buat cerpen aje lah." now dah ada lah beberapa cerpen yang wani selamat asyik menangis je kalau baca. ikh. ok, i tak buat ending sedih lagi. nak baca? gi carik label 'Cerpen'. oh. ada 2 je ke dalam blog? banyak dalam lappy je. sori ye kawan-kawan.

9. kejap lagi kena bersiap pergi kerja. tapi melangut depan lappy lagi.

10. sangat suka masakan hot mummY and daddy co0L. giler sedap weyh. kalau korang rasa, nescaya korang akan tambah lagi. percayalah. kasihmu lama tersulam. di ruang paling dalam. eh eh.

11. curious jugak adakah i kenal semua 1047 friend list dalam muka buku tu. kepada anda yang dah lebih 1000 friends tu, u olls~ kenal ke semua ye? nanti i nak tengok balik sorang-sorang. rasa macam i accept friend pun ber'filter'.

12. tiba-tiba rasa tertanya-tanya. macam mana nak buat bajet kenduri kawen kalau fren list muka buku je dah 1000++ ye? kawen lagi! hesy! mopiko ada tak? sangat gatal tau budak ni.

13. dah susah nak tidur lepas subuh. hahah. masa kat UTM je selalu bersifat begitu. kat rumah? kena sound la dengan hot mummyY.

14. shopping! ya! kegemaran! eh. i belum beli solusi bulan ni. hesy.

15. gelak guling-guling sampai keluar air mata bila my little brother bakal doktor yang dekat egypt tu buat shout YM dia ala-ala macam ni, "siapa nak kahwin dengan akak sedara aku, sila baca blog beliau untuk mengetahui total hantaran". bahah! lepas tu je i tengok traffic banyak naaa dari egypt. ngeng!

16. lagi suka sate padang dari sate ayam. korang tak pernah try? jadik lah orang minang macam i. ^_^

17. pernah tengok sendiri member accident depan mata. masa umur 10tahun. sekarang ni, kalau lalu tempat tu, i akan fobia sikit. member tu sampai masuk icu. kejadian tu betul-betul depan mata.

18. pernah kena ragut DEPAN RUMAH SENDIRI. depan rumah, ok! dah nak masuk rumah pun sempat lagi mat-motor-sengal-macam-ngeng tuh sentap beg i dan buku-buku i baru beli weh! buku teks tingkatan 3 tuh! kau mat-motor-sengal-macam-ngeng nak buat hape ngan buku teks haku? kalau dah kerjanya meragut, tak payah masuk sekolah la. tibe-tibe hangin lak. isk.

19. sekarang ni, even baru keluar kereta, lepas parking depan rumah tu pun, i akan tengok-tengok dulu before bukak pintu. masa sekolah pun pernah kena sentap inikan pulak dah kerja. bawak beg tangan tu kan. walaupun dalam handbag i tu ada cash tak sampai RM20 pun. so, kepada sesiapa yang rasa nak ragut i, lupakan aje lah niat tu. i memang jenis bawak cash tak lebih RM20 kot. KL beb.

20. selain sebab tak mau kehilangan banyak cash kalau kena ragut or etc., tujuan lain bawak cash tak lebih RM20 adalah sebab tak mau tiba-tiba tershop-shop dengan tak sengaja. bahah! bila kurang cash, kurang sikit rasa nak beli sebab malas pergi jalan cari mesin ATM. eh. M dekat ATM tu itself stands for machine. so, sebut ATM aje la ye. tapi, gaji masuk via maybank, kad tu boleh buat shop-shop. err. kena transfer duit gaji ni. masuk bank islam. hih! :D

ok. nak mandi. pergi kerja. bye!


_____________________

^_~v

4 comments:

MrSup said...

byk tol sifat diri ye :) hari mmgu pn keje gak ke? rajin2.. :)

Nadia Havez said...

tanggungjawab.. isk3~

rashid said...

Haha...kan senang nak komen...tapi saya komen yang no13..tidur lepas subuh ni rezeki susah masuk, selalu digalakan baca al-Quran..masa belajar sapa je nak halang...lalala

Nadia Havez said...

rashid>>
lalalala~ tu lah pasal... sejak keroje da terbiasa lak kan.. tepat 6.20, terjaga... pastu takleh tido dah. hahah!