Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

21 June 2010

Fakta atau Auta?

Bismillahirrahmanirrahim~

ni ada sahabat yang bernama kiddy akidah bagi tag. masalahnya dasat tol itu tag. lagi hebat dari mijie.. ni mintak 30 fakta tentang diri i. aduss! cik akid oiii.. nak seksa akak ker nih? haha takpela, akak buat juga. demi akid! sila bangga. :D

harap takde redundant data ngan tag dari mijie hari tu. yang nak 23 fakta tu. ni i bagi 30. hah, amik kau.

1. baru balik pusat perubatan UKM (PPUKM) pagi tadi

2. prof dato' dr. lokman kata tadi telinga i dah sihat

3. i dah 4kali kena operate

4. lebih separuh dari hidup i memang ulang alik ke PPUKM, since umur 11tahun

5. 1st operation masa umur 7tahun

6. sekarang tengah addicted dengan lagu maher zain

7. 1st time dengar lagu maher zain kat blog cik risha

8. 1st time naik flight masa pergi sabah sesama sahabat MPP bulan februari 2009

9. 1st time gi europe pun masa dengan MPP 08/09, akhir november 2009

10. 1st time sambut raya di perantauan pun masa kat europe tu. chait! perantauan la sangat. setakat seminggu je pergi sana. weh, tapi syahdu weyh! kami takbir malam raya tu. dan pagi tu, sepanjang perjalanan ke stesen eurostar pun kami takbir, tahmid memuji Allah. sesungguhnya banyak pelajaran yang kami dapat dengan lawatan ke bumi eropah

11. 1st time raya makan megi, masa kat europe tu gak. mana nak carik lembu korban masa tu! oh, lupa nak bagi tau. masa tu raya aidiladha. thee~

12. bakal dapat 1st gaji tak lama lagi. oops!

13. setiap sorang adik-adik i pernah rasa penampar. hot mummy and daddy cooL pun tak pernah tampar diorang. errk~

14. 1st kereta yang dibeli sendiri adalah my baby mucuk-mucuk si kancil tu.

15. 1st handphone yang dibeli dengan duit sendiri, Sony Anak Eric W680i. eh, ni ke model dia? haha.

16. 1st kerja, kat karangkraf. jadi typist. hehe

17. mula dulu ego tak mau bukak akaun mukabuku. tapi akhirnya termakan pujukan kak wani. heshh~! kepada mereka di luar sana. hati-hati dengan hasutan kak wani. faham!

18. buat blog ni lepas dihasut wani, bukan kak wani. heh! apsal orang-orang dalam dunia ni yang berjaya hasut aku semua nama wani?

19. 1st time tengok wayang, dengan family. cerita sate. haha. korang tau tak cerita tu? i tak ingatlah umur berapa time tu. -_-" gi la google cerita tu keluar tahun berapa.

20. ayat favourite untuk my sisters, "kenapalah aku ada adik-adik macam korang?".. dan dua-dua akan memberi jawapan yang berbeza. si engineer tupperware, "kenapalah ira ada kakak macam kaklong?" manakala si bakal doktor sakit puan akan jawab, "sebab eno ada kakak macam kaklong!" haha. ngeng! oh, untuk yang tak tahu, i ada 2 orang adik perempuan.

21. lepas je post entri yang bawah ni, alaa, awak orang sepanyol (part 2) tu, ramai pula LELAKI yang mesej @ ym @ bagi respon, "aku nak sepupu kau!". maaflah, yang dua orang teratas tu dah nak kahwin this october. sorry.

22. 2nd time tengok drama Nur Kasih pun masih boleh menangis. oh tiz zaqyah. kau memang pandai berlakon! plus salute lah dengan orang-orang yang bekerja untuk drama tu!

23. tahun ni umur da genap 23 tahun

24. bercita-cita nak beli rumah lagi 2tahun. hah! amiin. u olls~ rajen-rajenla kelik nuffnang tu. cepat sikit i boleh beli rumah untuk parents i. haha.

25. pernah bercita-cita, kalau tak banyak duit nak honeymoon jejauh, kat kundasang, sabah pun jadik laaa.. bes!

26. ade lagi 4 ye? urmm~ 1st laptop, yang i guna sekarang ni jugak. dah 4tahun. masa beli tu harga RM2999. ngeng!

27. ada 2filem yang i tengok 2kali kat panggung setakat ni. pisau cukur and how to train your dragon

28. pernah marathon 3filem. third film tu dah tertidur. haha. sangat bazir.

29. ada koleksi semua novel tulisan ramlee awang murshid. sampai latest ni, cinta sufi

30. lastly, nak hantaran kahwin berupa pakej haji + umrah + ziarah timur tengah + al-Quran bertulis tangan bakal suami sendiri. boleh tak agak-agak? ngeng! aduhai!


paling tak boleh blah yang last tu. haha. weng weng la nih. ok la. esok i nak sambung weng weng dengan projek kat office tu. haha.

dengan ini, aku nak tag

mijie

lady dyana

kak merr (lama dah tak tengok akak online)

haha..

jom tidur, esok kerja

(^_^)

4 comments:

fendi_scropio said...

ea nak komen elok2nie..eloknye komen ini..hhahah

cik senah said...

fuhhh seb bek Cik Senah tak kena tag lagi. :P tp Cik Senah terharu dengan 9. 10 .11 tuh tsk tsk. T_T dejavu sy kuat. vision sy pun kuat. after dah blk europe pun boleh dpt dejavu/vision psal neh. seperti Cik Sabariah tulis cerita kat blog. siyes! ni tak tipu. i got dejavu bout this. -_-"

lady dyana said...

owh nadia..nape ko tag ak di cni.. pnjg gler seyh.. 30 fakta.. aduh.. nk korek mane fakta ni.. huhuhu..

Nadia Havez said...

fendi_scorpio>>
komen la elok lagi.. hehe

cik senah>>
alaaa.. i tau cik senah tak laratnye.. haha~ lgpn, da ada part yg banggakan cik senah tu.. cik sabariah faham cik senah.. ihix!

dee>>
hahahaha~ aku nak baca kau punye lak.. haha~