Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

23 June 2010

Abang Ipar

Bismillahirrahmanirrahim~


 

Urmm.. eh, agaknya kan, berapa banyak entri yang started dengan 'urmm~' ek? Haha. Ngeng. Cepat kira. Siapa dapat kira dengan jawapan yang sangat tepat, highly accurate, akan dapat, hadiah. Errkk. Heh.


 

Di satu petang, eh, i pun tak sure masa tu petang kah, pagi kah, malam kah, i sedang duduk bersenang-lenang di ruang keluarga dan tamu *sebab tak kira keluarga atau tetamu, lepak di situ jua. Eheh!*. Lalu tiba-tiba adik i, yang i pun tak sure which one, *ini baru dua orang adik, belum ada 10 orang adik* berkata kepada i.


 

"Kaklong, kan best dapat abang ipar macam tuuutttt *nama perlu dirahsiakan atas sebab keselamatan pihak ketiga*.."


 

Apa hal tiba-tiba adik i buka topik neh? "Apsal?"


 

"Yelah, dia kan happy-go-lucky, suka buat lawak, baik dengan kitorang, pandai ambil hati, ibu dengan ayah pun suka dia, kan?"


 

Errkkk~ apa i nak jawab nih? "Ermm.. ok, i admit, memang seronok berkawan dengan dia. Hidup tak berhenti gelak, dia sangat concern, kaklong pun hormat dia, plus, i can be myself depan dia, senang kongsi apa saje, rasa macam semua benda pun nak bagi tau dia, tapi, dia tak nak kaklong, kot."


 

"Mana kaklong tau? Kaklong pernah tanya dia ke?"


 

I gelak besar. "Ngeng! Takkan kaklong nak tanya dia, Weh, kau suka aku tak? Adik-adik aku suka kau. Tak ke ngong? Hahahaha!"


 

"Yela, kaklong tak pernah cakap kat dia. Cuba kaklong cakap kat dia."


 

"Ok, nanti kalau kaklong jumpa dia, kaklong cakap, Weh, adik-adik aku nak kau jadi abang ipar diorang. Ok tak?"


 

Shengaallll~


 

(-_-") camne nak cakap eh?

1 comment:

moktar_13 said...

cakap jer la, mesti dia gelak punyer... hehehheehhe :-)