Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

11 June 2010

Tag dari mijie

Bismillahirrahmanirrahim~

adehh~ sungguh tak ada kerjaan menjawab tag pada ini malam hari tengah malam buta -_-"
btw, thanks mijie! :D
ada dua tag tapi tak tau i kena buat dua-dua atau salah satu. i buat aje la dua-dua ye?

listkan 23 perkara tentang saya. tak kisah la either fact or mist

saya di sini adalah bermaksud penulis blog inilah kan?
alamak, 23? banyak tu.. urmm~ takpe takpe.. i cuba, ok mijie? plus ada beberapa fact yang orang tak tau melainkan family sendiri.. ^_^

1. saya sangat sayang utm

2. saya juga sayang kolej matrikulasi perlis tapi jauh

3. cinta pertama di sekolah menengah teknik gombak

4. kasih dan pengorbanan dilalui di sekolah menengah kebangsaan puteri wilayah

5. tak boleh tengok ular, nanti terbayang ular ada di mana-mana, dan rasa macam ular tu menjalar di sekeliling badan even tengah makan megi!

6. sampai hari ni terasa lagi 'penyakit ular' tu lepas tengok Prince of Persia hari tu. padan muka! siapa suruh tengok cerita tu?

7. sebelum tidur, mesti goyang-goyangkan kaki. macam ala-ala dodoila... kalau tak, tak boleh tidur dengan lena. haha! apa punya perangai daaa~

8. start belajar memasak dengan serius masa tingkatan 1 sebab ada ambil subjek Ekonomi Rumah Tangga. kalau tak hebat di dapur, malulah dengan kawan-kawan dan cikgu sebab ada bengkel memasak.. -_-P

9. memilih remote sensing sebagai pilihan kursus masa nak sambung degree sebab terbaca nama course ni dalam estidotmy. haha. sengal.

10. kalau tak, nak jadi engineer letrik sebenarnya, tak pun kimia atau aktuari... :(

11. kolej matrikulasi perlis langsung takde dalam pilihan ke matrikulasi dulu tapi kini I bersyukur mengenali orang-orang utara!


 

12. sangat suka novel siri salma (Nancy Drew) masa zaman sekolah rendah dan ada koleksi semua buku tu J


 

13. beli je novel twilight, new moon dan eclipse, tapi tak pernah habiskan. Eno wutta wutta jadi tukang 'manfaatkan' buku tu. Hehe.


 

14. pernah menyesal ambil kursus remote sensing, tapi sekarang tidak lagi.. J


 

15. eno kata, "eno suka kaklong ajar eno subjek sejarah, sains, geografi dan pendidikan islam tapi eno tak suka kaklong ajar math!" sebab? Entah la…


 

16. bercita-cita nak buka home tuition untuk rakan-rakan sebaya eno wutta wutta memandangkan mereka-meriki nak amik PMR this year. tapi dah hampir tiap hari balik kerja pukul 10.00 malam, bila ke masanya nak home tuition?


 

17. suka bila boss bagi kerja banyak-banyak tapi lepas tu bebel-bebel. Da siap bebel, kerja siap -_-"


 

18. tak pernah hantar resume kat company yang relates to background study sebab tak mau kerja dalam remote sensing field. Start hantar ke company related pun awal bulan mei. Itu pun 2-3 company je. Satu lagi kesengalan.


 

19. muka macam orang tua walau umur baru 23 *ramai orang cakap gini. Takyah nak pujuk pujuk I isk3~* L


 

20. sangat memilih jenama syampu rambut tapi tak kisah langsung untuk sabun mandi.. hehe


 

21. satu jam tangan hanya bertahan paling lama pun 6bulan. Sebab tu beli jam RM10 je, tu pun orang ingat harga ratus ratus -_-" orang cakap beli kat masjid jamek, takmo caya. Isy!


 

22. sangat alergik dengan habuk, sampai nak mengemas dan menyapu kena pakai 'mask'. Tapi selalunya ibu atau engineer tupperware akan 'halau' I keluar dari rumah kalau diorang dah nak start operasi pembersihan.


 

23. lebih suka beli kasut @ sandal dari beli baju atau mekap atau lain-lain benda yang common ngan girls.


 


 

Wahh~ dah banyak sangat fakta yang dikongsi. Sape sape rasa meluat or menyampah, sila tutup page ni. baca tu, baca je la. K haha next tag *adehh*


 

1).Besides your lips , where is the favourite spot to get kissed ?

Tangan…


 

2). How did you feel when you woke up this morning ?

Baru pukul 6.00 pagi. Tak apa, bangun 6.30 pun sempat lagi pegi keje… L


 

3). Who was the last person / people you took a photo with?

Daddy co0L kat R&R pagoh. Masa hantar my baby mucuk mucuk si kancil ke utm.


 

4). Would you consider yourself spoiled ?

Tak rr..


 

5). Will you ever donate blood ?
nak weyh! Darah I jenis O! tapi dah banyak kali niat nak menderma. Tapi tiap kali ada peluang nak gi derma, demam la, period la, baru lepas makan ubatla. Banyak naa ketidakbolehan.. last-last daftar untuk derma organ je. Ok la tu kan? Adeh~

6). Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
banyak gila kot. Termasuk my-ex. Haha~ sengal.


7) Do you want someone to be dead?
orang jahat. Bang bang bang.. pheww~

8. What does your last text message say ?
"aku baru nak tutup PC"

9. What are you thinking right now?

Kat mana nak beli rumah?


10. Do you want someone to be with you right now ?
yup! Lalalalala~

11. What was the time you went to bed last night ?
fuh, 11.00pm!

12. Where did you buy the tee you are wearing now ?
baju UTM. Free kott.. hahaha~

13. Is someone on your mind right now ?
yes!

14. Who was the last person(s) who text you ?

Siti rodhiyah md safar yang tanya pukul berapa aku nak balik rumah.


 

TEN lucky person is……

  1. Aqma kareem
  2. Syazwani selamat
  3. Dyana Hassan
  4. Shikin selamat
  5. Aimie hazerin
  6. BeMie
  7. Farah heaven neavah
  8. Elia, my junior kat SMTG
  9. Aimie harmelia
  10. Hanis zalikha. Haha. Mengong. Macam dia nak jawab. Keh3 eh, macamla dia baca blog kau. Haha.


15. Who is no.2 having a relationship with ?
luqman.. kan?

16. Is no.3 a male or a female ?
reti baca ke idak ekau ni. tino tu kan?

17. If no.7 and no.1 get together , would it be a good?
dua dua banyak cakap. Meletup u!

18. What is no.1 studying about ?
remote sensing

19. When was the last time you chatted with them ?
some new some old..:)

20.Is no.4 single ?
tetttt… jawapan stended beliau.

21. Say something about no.2
bilik dia nih rumah tumpangan I dulu :P

22. What do you think about no.3 & no.6 together ?
marah si pesa. Kan dee kan? hihi

23. Describe no.9 .
adik aimie hazerin
J

24. What will you do if no.6 n no.7 fight ?
boleh ke dorang gado?

25. Do you like 8 ?

Mustila.. antara junior kesayangan nih…


 

Ok, nak tido. Sok keje. Bye!


 

6 comments:

Tarmizi Abd Rahim said...

wahhhhhh.......nak keja...sudah bosan dok umah..

yup..i agree..u look old than ur age..tyme faiz kenalkan dulu, aku igt dah 25 ka 26..almaklumlah budak mpp ni sumanya tua2..hehe

cik senah said...

ekh ekh ekhhhhhhhhh ade nama saya!!!!!!!! hahaha

cik senah said...

copppp eheemmmm. haruslah singleee. tettttt. hahhahaha!

Tarmizi Abd Rahim said...

anda telah ditag...
http://miedziesangathampeh.blogspot.com/2010/06/hutang-lama.html

Nadia Havez said...

mijie>> wahh tua gilerr aku neh..

cik senah>> makcik!!! nak ikot gi vacation!!! hah, da nampak nama tu, sila buat!

Aqma eUcaLypTus GurL said...

alamak. bru pasan ade tag lar. kne wta nih... huuhuhu.