Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

26 June 2010

I jatuh cinta jugakla Cik Senah!



Bismillahirrahmanirrahim~


Baru lepas baca entri cik senah yang buat i terimbau-imbau kenangan manis kau dan aku, takkan terluput, duri ranjau dalam bercinta, lumrah dunia dulukala tapi bukan zaman batu. Ihix! Ya, cerita pasal chatting. Alaa... i tau, u olls~ u olls~ ni pun mesti pernah chatting kan? Jangan u olls~ nak tipu. Tipu dosa, mati seksa. Haaa. Tu i Nampak YM kat computer u olls~ tu haaa.... jangan memain, i ada psikik. Erkk~

*Sebelum buat entri ni, i dah minta izin Cik Senah, hokey~*

Betul la tu. Masa zaman muda remaja suci murni tanpa noda dan dosa tu, naiffff sangat. Gila eksaited lah time tu! Before daddy co0L beli komputer, *Isy, Microsoft Word nih boleh tak jangan automatic tukar spelling i? I buat blog rojaking neh -_-" terlupa kat mana nak uncheck automatic change spelling tu kat mana. Dem* ada seorang kawan daddy co0L tu bagi kami sefamily sebuah komputer *masa tu besar gilerr kot monitor, tak macam sekarang. Dan kalau tak silap, masa tu i tak tau pun wujudnya laptop*. I duk main-main tekan keyboard je. Walaupun komputer tu tak pernah on. Eksaited punya pasal, jari menari je atas keyboard.

Masa i tingkatan dua, daddy co0L keluarkan duit KWSP beliau untuk belikan komputer. Masa tu kecoh pasal '1 keluarga, 1 komputer'. Kempen ni diadakan untuk melahirkan masyarakat yang tidak buta IT. I ingat lagi masa tu, lagu tema IT ni, Siti Nurhaliza.


Oh... IT...

Guna... IT...

Pelajari, ilmu IT

IT terkini...


Guna IT,

Sayang IT,

IT!


Huh, lebih kurang macam ni kot liriknya. Gila kecoh la masa tu dengan komputer dan internet semua-semua nih. Daddy co0L bertungkus-lumus mengerah otak belajar menggunakan komputer dari seorang jiran yang kira hebatlah bab-bab komputer ni. Senang, katanya. Kalau ada apa-apa yang rosak, boleh dia sendiri betulkan. Daddy co0L siap beli buku-buku pasal komputer bagai. Antaranya pasal menggunakan Microsoft Office, Corel Draw, apa lagi heh? Banyaklah! I join daddy co0L mentelaah buku-buku tu. Sekarang daddy co0L dah hebat pasal hardware. Pasal software, dia tanya i *erkk~ tap ii tak hebat pun. :-?*.

camnila lebih kurang rupa komputer tu. thanks enchik go0gle.


Bila dah ada komputer, daddy co0L pasang sekali internet. Tak mantap lah kalau sekadar komputer, kan? Haa~ bila dah ada internet, baru lah dunia takde sempadan. Eheh!

Lepas tu, startlah chatting. Daddy co0L yang ajar i chatting tau! Hah, cool tak? Eheh! Best kan ada daddy macam i. Ehueeww~ tergediklah pulak. Ok ok, sambung cerita.

Masa tu i start chatting kat mIRC jugaklah. Macam cik senah tu jugak. Kalau cik senah kata, dia tak suka chat dengan lelaki melayu, i sebaliknya. Tak taulah kot dapat kat i, lelaki melayu yang jenis bebaik kot. Lelaki asing *eceh, macam makhluk asing pulak* i mean, luar negara, yang jenis tak senonoh. Hahah.

Yang lelaki asing nih, tak habis-habis tanya, still virgin or not, still virgin or not. Ngong tak? Hampeh. I pun mula-mula tak faham apa maksud ASL tuh. My friend cakap, age/sex/location. Urm~ cik senah, i tak de pulak fikir sex tu is 'sex'. Ngeng jugak cik senah nih. Hihih. Lagi satu ayat pendek, GTG. Ahax! Siapa tahu maksud n? Angkat monitor. Erkk.

Email i sekarang adalah email yang sama dengan 9 tahun dulu. Heheh. Sekarang ni, i check list contact, still ada id mamat hampeh tu. Terus i block dia. Hahah.

Zaman tu, i layan je sesiapa yang chat and most of them lelaki lah kan. Satu masa tu, i saje jahat tukar nama lelaki, ramai pulak perempuan PM (baca: private message). Memang lelaki dan perempuan ni macam magnet berlainan kutub kan? Tertarik satu sama lain.


Alkisah, dalam ramai-ramai orang yang i kenal tu, ada seorang yang macam 'melekat' lah. Lelaki Melayu. Hampir tiap hari chatting dengan dia. Kami kenal lama jugak. Dalam 2 tahun chatting dengan dia, he is so sweet, baik, and tak rasa pun dibuat-buat or wutsoeva. Lepas chatting, rajin pula balas-balas emel. Dia siap buat video clip bagai. Aduhai. Tapi masa tu i tak kenal la erti cintan cintun neh. Dan tak mau terjebak dengan cinta cyber. Chewah! Takut orang tu menipu.

Lama-kelamaan, memang nampaklah yang dia memang tak menipu. Dia ikhlas berkawan. Seronok berkawan dengan dia. Nyaris-nyaris jatuh hati, jantung, pancreas. -_-"


Tapi...


Dah lost contact dengan dia.


Sebab...


Kami keep in touch guna hotmail, walaupun i ada yahoo mail. I lebih suka guna hotmail masa tu. Masa tu, ok. Zaman tu, hotmail ni, kalau tak access lebih sebulan, akaun kita burn.

I masuk hostel masa form 4. Kebetulan pulak line internet kat rumah dah kena potong masa tu, so tak boleh lah nak online selalu.

Akaun hotmail i pun burn. Tak dapatlah contact that guy lagi.


Sedih.


I wonder where is he now. Serius weyh. Nak cari!


Tapi...


I dah lupa apa ke nama mamat tu.


Hahah. Macam mana nak cari? Entah-entah i memang pernah jumpa dia real. Tapi, sebab tak ingat nama. -_-" yang i ingat, ada nama 'Shah' kat nama dia. Urmm~ siapa yang rasa pernah chat dengan i dalam 9 tahun lepas. Sila angkat mouse. Eheh. Yang takde mouse, sila angkat laptop.


Apa pun, chatting ni ada baik, ada buruk. I sampai sekarang susah nak percaya dengan kenalan alam maya nih. Tapi, ada juga perkenalan alam maya, bawa ke jinjang pelamin. Macam wardina safiyyah. Dia kenal husband dia via chatting.


Apa pun, semua benda-benda ni ada pro n con. So, tak boleh nak kata chatting ni teruk sangat, atau bagus sangat. Semua terpulang pada kita dan cara kita menggunakan kemudahan yang ada.


(^_^)v gunakan kemudahan yang ada sebaiknya.

2 comments:

cik senah said...

eheh. siot jjeeeeee. i was thinking 'sex' is sex because on that time bile tanya male/female normally guna gender!!! grrrr hahahaha. bes2 nanti kita baut jejak kasihan ekh. saya dah buat. tapi tak berpanjangan. ntah kalau ada jodoh tak ke mana. tak gitu cik sab?? :P (ok cik sen cam buruk ok. cik sab ok lagi. haha)

Nadia Havez said...

cik senak. eh. senah>>
hahahahahahahaha~ was thinking sex as sex.. adessss~ sakit perot i gelak guling2 hokey.. alaa~ cane nk jejak kasihan.. tak ingat kott.. tah sape2 tah kan.. gilerr rr.. crush u~!!
cik sen tak bes eh? cik nah laa.. ok tak? hihi~