Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

22 October 2010

Nasi Goreng Berlauk Kumbang?

:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

i sangat tak paham apa ke jadahnya hari ni. banyak binatang sangat suka mengelilingi i hari ni. kerengga tak sudah-sudah naik atas tudung ni. manis sangat ke i?

kak syaft, mari belajar membikin karangan ok?


Pendahuluan

uhh~ sangat letih bila dah 4 hari berulang-alik KL-Shah Alam-KL. jauh rupanya shah alam ye? tu yang i pelik macam mana boss i boleh tinggal kat shah alam, kerja kat taman melawati. i baru berulang 4 hari, dah 2 kali isi minyak full tank. rasanya boss i tu mesti isi minyak hari-hari kan?

lagi yang tambah meletihkan bila kena speed 100km/j and more than that. hari-hari macam tu, kereta i tu bukannya ferrari, sikit lagi nak sama macam fairlady. kalau bawa 60km/j je, bilanya nak sampai KL?erk~ my baby car tu, sampai je 80km/j, dia dah start rasa macam naik jet pejuang.

tu belum kira nak kena berlomba-lomba anak kambing dengan kereta-kereta mewah yang lain. aik, i je kancil kat atas jalan? oh, mana ada kancil nak lalu tol, mahal. sepanjang ulang-alik ni, i dengan perasaan nak cepat sampai, tak nak hadapi jam dan tak nak paksa client tunggu lama, so gunalah kemudahan DUKE dan NKVE yang menyebabkan i perlu mengeluarkan RM15.20 setiap hari untuk tol.


Isi
Isi Pertama
i baru berura-ura nak tinggal kat shah alam. macam syiokkk je dengan environment yang tak sehsak macam KL tu. best kan? i nak duduk shah alam la. tapi office kat KL. gi mana ya? RM15.20 x 25hari = RM380 hanya untuk tol. tu belum kira sebulan 15 kali isi minyak full tank. RM40 x 15 kali = RM600. so pengangkutan dari rumah ke tempat kerja je dah RM980 sebulan. huh~ baik aku bayar sewa kondo kat Bukit Antarabangsa kalau gitu perbelanjaan pergi balik sebulan.

Isi Kedua
tu belum kira kalau aku nak beronggeng hujung minggu. huahuahuahu~ takkan lepak shah alam je. balik-balik tengok i-city aje lah *ececehe i-city?*. aih aih aih bila aku nak kaya kalau gini?


Kesimpulan
takyah lah macam tu. hahahaha. next destination untuk cari rumah. huahuahuahu~


ok, kak syaft, karangan dah siap.





sebenarnya kan, i nak cerita, tadi i lunch nasi goreng USA. dulu i ingat, nasi goreng USA tu means nasi goreng dengan Udang, Sotong, dan Ayam. i tak sangka pula nasi goreng USA yang i makan kat kedai XXX tu berlaukkan daging masak merah, telur mata kerbau


dan kumbang.

erk~ *bunyi sendawa*

bau kaki kumbang...


-_-" kalau u olls, u olls saman tak pekedai tu?



*kalau esok i food poisoning lagi, u olls tau la sebab apa, kayh?*

9 comments:

My MiRa said...

hye..singgah sini and bermurah hati klik your nuff

Anonymous said...

wahh....tambah top up ag...lg bes0 bajet tuh... kumbang? cam sedap jak ..he3-bayau

rohanazainal said...

ta saman tapi mintak yg laen n bagi free of charge! n klo ta kite saman die punya kedai, bagi makan free sampai hujung tahun. hahaha.

Nadia Havez said...

my mira::
thx! ^_~

bayau::
erkkk~ nak try?

ana::
uhhh~ dia bg harga kurang je.. tak bagi free punn~ isyyy~ ikutkn ht, takmo bayar.. hahaha~

ariel_zeck said...

sedapnye kumbang...teringin nk rasa gak...haha

cik senah said...

akakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!! ok dah nak jerit tu je. nanti sy drop comment lg :P ok bai

cik tokey said...

hahah...wahahaha
tergaru dan terharunye nama ksyaft hade
ni yg syg kat ndya neh

Kraxpelax said...

GAMMABLIXT

Nadia Havez said...

ariel::
perli lebih ye..

cik senah::
amboih! kuatnya jerit.. habis gugur semua rambut i..

ksyaft::
u garu apa ha?