Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

28 October 2010

Makan Ular Sawa

:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

tadi pagi on the way gi kerja, dengarlah HotFM. pagi-pagi macam ni gelak-gelak dengar celoteh fara, FBI and AG tu seronok juga. kadang i gelak sorang-sorang dalam kereta. i hope rakan-rakan pemandu kereta sekelian tak kata i gila bila tertengok i gelak sorang dalam kereta ya? i masih waras. i ketawa sebab kalau ada perkara lucu yang i dengar kat radio tu.

tajuk Hot Chat pagi ni, perkara pelik lagi berani yang pernah anda buat. eh jap. ni yang pagi tadi ke pagi semalam ye? tengok, i dah konpius. hah! pagi tadi. sebab i dengar benda ni masa kat traffic light depan desa tun hussein onn (DTHO) sedangkan semalam pagi-pagi i tak lalu pun DTHO. lalu NKVE dan DUKE *perlukah terangkan semua ni?*

ada seorang caller ni. dia kata, dia dah kumpul near to RM4000 hasil buat benda pelik.

nak tau amende?

kawan-kawan dia cabar dia makan benda-benda pelik.

lepas tu, AG ke FBI tah tanya, "makan apa?"

caller tu jawab, "makan labi-labi, ular sawa, katak... " apa lagi tah, i tak ingat, tapi yang pasti benda-benda yang menggelikan + haram untuk umat Islam la.

AG@FBI : ehh... makan benda-benda tu?

caller : haah. dah diorang cabar saya, saya buatlah.

AG@FBI : eh, awak ni biar betul. kita mana boleh makan benda-benda tu.

caller : abis tu dah diorang cabar saya.

AG@FBI : yelah, cabar pun. benda tu tetap kita tak boleh makan.

i tak ingat apa lagi yang caller tu bagi alasan. once i dengar benda ni, i terperanjat. dah lah bertaruh (judi) lepas tu bertaruh atas benda-benda macam tu, makan benda-benda yang terang-terangan haram.

lepas tu boleh bangga call radio, bagitau satu dunia perbuatan tu. siap bangga dapat collect dekat RM4000.

bak kata AG ke FBI tah, walau apa pun alasan yang dia bagi, benda tu tetap tak boleh. sampai AG dan FBI kata,"tu urusan dia dengan Tuhan. apa yang boleh kita buat. dah jadi."

i sangat terperanjat sebab perkara tu terang lagi bersuluh. terlalu nyata. entahlah.

apa pendapat u guys?

p/s: mm... banyak lagi contoh lain, tapi yang i tak boleh terima, orang tu macam bangga, siap cerita kat radio...

4 comments:

Nur Mawaddah Mahdiyah said...

nauzubillah....ermm..
terkedu xterkomen....
mnusia skrng rmai yg bangga melakukan larangan Allah dr suruhanNYA...

uknow_me10 said...

bagi sy org tu kurang siuman dn kurang ilmu agama( Hukum Hakam), adekah dgn cara tu utk mendapatkan duit yg yg terang2 diharamkan oleh islam?

aisyiah_neo said...

ish3.. orang macam ni pun ada ke kat dunia nie..

Nadia Havez said...

bugee::
sekadar perkongsian. tak sangka ada sangguo buat macam ni...

uknow_me10::
entahlah. tak faham dengan statement dia, "dah orang cabar saya" so takkan nak hidup dengan cakap orang...

aisyiah_neo::
huhu~ mcm2 org ada.. hehe~