Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

04 November 2010

Yang tu Cantik ^_^

:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

ada tag dari cik fideila tapi nantilah i buat entri tu kayh? thanks for the tag ya dear ^_^

i dapat MC lepas dilanda simptom pelik. air liur terkumpul kat area gigi geraham, pipi rasa macam membesar, penuh mulut i dengan lemak pipi. oh, petang rabu dah start rasa tak selesa. kak mun paksa i pergi klinik. rupa-rupanya beguk.

doc kata, "dah tua-tua pun kena beguk lagi?"

ehh~ i muda lagi doc. hehe.

doc suruh rehat selama 5 hari. tapi i ni kan, mana boleh duduk diam.

lepas i rasa demam dah kebah, dan bengkak dah surut, hanya sakit tekak sikit-sikit, i pun keluar rumah. menyelesaikan kerja-kerja yang patut diselesaikan.

lepas tu, boleh pula jalan-jalan ke jusco. eheh. lepas tu terjenguk-jenguk lak kat kedai emas. eheh. yang comel tu, RM200++. yang cantik tu, RM500++. dah siap try. sweet, cantik di jari. ok, lagi 3 bulan, saya beli. hahahaha! tunggu tau u!

_______________________________________________

ujung-ujung tahun ni banyak betul kenduri kahwin kan? i pun tak faham. macam jadi trend. asal cuti sekolah je, banyaklah jemputan kenduri. hot mommy and daddy cooL pun bizi menyiapkan tempahan baju pengantin hujung-hujung tahun ni.

ada beberapa perkara yang terfikir kat kepala i ni, i tak tahulah u olls~ pun punya pendapat yang sama atau tak. sorry lah, i belum berkahwin. tak tahulah apa perasaan orang-orang yang prepare majlis kenduri ni kan. ni pandangan dari pemerhatian i saja.

1. biasanya hujung tahun macam ni, teramatlah banyaknya kenduri. sampai sehari tu ada 3-4 jemputan. makanan yang common dengan kenduri kahwin ni, nasi minyak, ayam masak merah, acar dan yang seangkatan dengan tu lah. oh, plus air sirap. bayangkan kalau pergi 3-4 kenduri, semua makanan yang sama. i confirm, rumah yang ke-3, i tak makan dah. ahaha~

2. cuaca malaysia ni, kurang menentu sikit. tapi secara kasarnya, hujung-hujung tahun selalunya musim hujan, banjir and etc. tapi masih ramai yang memilih hujung tahun sebagai tarikh kenduri. kenapa ya?

3. dengan cuaca malaysia yang agak panas dan bahang ni, pengantin tak panas ke ye? dengan baju satin + lace.. atau songket.. plus veil.. dengan mekap tebal lah (especially bride).. i yang baru bersongket dengan mekap nipis pun dah berpeluh-peluh. salute lah dengan pengantin yang boleh tahan all this kind of thing. errkk~

4. macam mana pengantin boleh tahan senyummm atas pelamin tu tak gerak-gerak ye? lepas tu macam tak boleh nak beramah-tamah dengan tetamu. member-member pun susah nak dekat. macam mana nak kata 'raja berjiwa rakyat'? ecehhh~ kan gelaran untuk pengantin kan, raja sehari. wahaha~!

dah lah tu. mau i kena kejar dengan pengantin-pengantin kat luar sana kalau i komen macam ni. hahahah~!! nak rasa macam mana, kena jadi pengantin dulu. tapi, i tak rasa i nak buat macam trend orang kat sini.


sebab masa kecil-kecil cikgu selalu cakap i bukan orang bumiputera.


so i orang bulan.


orang bulan kena buat cara lain.



duit belum cukup, dah gatal nak menikah.


^_~ peace no war.

2 comments:

farah adila said...

sile kawen cepat.

Nadia Havez said...

farah::
ahhh~ ko dulu.. bahahah~