Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

31 May 2010

I tak secantik Rozita Che Wan


Bismillahirrahmanirrahim~

fuhh~ ape tajuk entri ni? oh, i tak secantik rozita che wan. ah, memanglah. hawhawhawhaw~ dia sangat cantek. tapi bila fikir-fikir balik, kesian jugak orang yang santekk santekk ni kan.. mesti lelaki nak tackle dia sebab dia santekk je.. isy3~ lelaki ni.. erkk~ malas nak cakap pasal lelaki gini, kena buat entri lain.. hawhawhawhaw~


bila cakap pasal santekk ni, i peliklah, awatlah orang suka bebenor cucuk sini sana. err i mean, susuk. apa, kecantikan yang sedia ada tu tak cukup cantik kah? siapa kita nak deny ciptaan Allah? *tiba-tiba emo* huh, geram pulak lah kan. yela, tak ke rasa macam, Allah dah bagi kita macam tu punya rupa, awatnya nak pi pakai susuk ape kejadah bagai. makan elok-elok dengan seimbang, jaga kesihatan, selalu amik wudhu', insyaAllah, tak payah pakai susuk bagai, muka tu sedap je orang nak pandang, kan...

lagipun, untuk apa kecantikan sementara kat dunia ni dikejar sangat kan. cukuplah kita sihat walafiat, dan kesihatan yang ada tu dimanfaatkan sebaiknya. semua tu pinjaman je. tak boleh fikir gitu?

sebenarnya, lagi cantek lagi susah, kan. godaan sangat banyak. fuuhh~ kalau iman kuat, takpe. kalau tak... -_-"

urmm~ ada lagi satu petua i nak kasik tau kat u olls semua. urmm~ kalau nak santekk dan berseri-seri, tak payah bersusuk bagai, amalkan berwudhu' selalu. tak percaya?

kalau kita tak bangun pagi solat subuh, means basuhan muka kita tak dimulakan dengan wudhu', sepanjang hari tu muka akan nampak dull, tak berseri, dan macam-macam yang tak bestlah.

yang girls la especially, kalau time time u olls~ 'bendera merah' tu kan, kan kite tak bangun solat subuh, kan. pastu, bangun lak pukul 10 pagi kan, u olls~ akan nampak pada hari tersebut, muka u olls~ kurang berseri sikit. tak percaya? try lah buat.. :)

my hot mummY pesan, bangun tido, jangan lewat. sebelum fajar sadiq or sebelum garisan merah kat langit tu u olls~ da kena bangun. even tengah 'bendera merah', amalkan wudhu' sentiasa. pagi-pagi, sebelum apa-apa makanan masuk mulut, minum air masak segelas, selawat.

nad havez :: dah duduk rumah ni, banyak bebenor perangai kena tegur dengan hot mummY.. hawhawhaw~

8 comments:

shafiq said...

rozita che wan ni memang cantik, tp dia slalu pakai seksi2x.. seksa mata memandang..huhu..


My latest entry : Tutorial Membuat Kit Kat Yang Besar Gedabak

Nadia Havez said...

shafiq>>
tak usahla cakap pasal pkaian dia.. kan.. :) mmburukkan orang pulak kan.. :)

nabilah_2908 said...

kecantikan yang hakiki terletak pada hati.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
IKAN SWEETSOUR & SUP TULANG

Nadia Havez said...

nabilah>>
betol3~ kalau hati da cantik, luar msti cantik punye.. :D

Nia said...

sebab tu ramai artis suka kata rahsia kecantikan diaorg air wudhu' tu..hehe.

Muhammad Zaki Omar said...

tak secantik tapi mean Nadia cantik jgk la kan? ^_^

Nadia Havez said...

nia>>
tapi kan, kalau kite fikir2 balik, urmm~ mekap je dah dekat 2-3jam, bistu, bile masa dorang amik wudhu'? plus, mekap artis kbanyakannya lelaki.. tersentuh, bukan ke..... urmm~ wallahu'alam.. kita tak tau.. :)

abang ki>>
errkk~ nadia tersalah katakah di situ.. erkk~ nadia kurang la.. hawhawhawhaw~

cik senah said...

pehhhhhhh. jangan kata die sexy! i lagi youuu. kalah die. kalau ade award i yang menang!!! hahaha :P


pakcik: heh. rajin benor artis sorang ni blogwalking sekarang ni ekh. tak busy ke? tak de show?? :P