Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

10 August 2012

Teknik Gombak dan Durian

:: Bismillahirrahmanirrahim :: 
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::


ye, dulu saya bersekolah di sekolah menengah teknik gombak. jurusan pengajian kejuruteraan elektrik dan elektronik.

dulu konon cita-cita nak jadi engineer. jurutera elektrik atau elektronik.

konon.

tapi dah result matrikulasi kurang memberangsangkan dek kerana kuat main dan tak boleh rajin belajar, memang dari dulu tak rajin. kerja sekolah pun jarang siap tu pun entah dah berapa kali kena rotan dengan cikgu zaidy. subjek lukisan kejuruteraan. habis exam semester satu terus apply politeknik sebab takut result semester 1 teruk lalu kena buang dari matrik.

punyalah takut kena buang. lepas tu dapat pula tu tawaran ke politeknik. diploma kejuruteraan elektronik. kalau tak mesti dah jumpa encik suami lebih awal dan berkahwin lebih awal. hehe. eh.

eh. dah melalut.

maka semalam semasa ke bazar taman melawati, demi membeli agar-agar buah kegemaran encik suami, terlihat segerombolan budak-budak sekolah lelaki dan perempuan memakai t-shirt sekolah. macam kukenal t-shirt sukan itu. maka saya mencari sesuatu untuk mengesahkan bisik hati ini. maka terlihat ini parking di tepi jalan,




homai. eh, bukan. bukan nak tunjuk bendera hijau tu. tu. tu bas sekolah menengah teknik gombak!

excited!

betul la dah agak budak-budak tu sekolah teknik gombak.

dulu, kami bergilir keluar pergi bazar ramadhan. hari ni blok A esok blok E, so lelaki dan perempuan tak bertembung. (warden saja taknak bagi student pi dating kat bazar. dah nama pun student, dating kat bazat pun jadi lah.)

dulu, bulan ramadhan ni, memang seronok kat sekolah. masa berbuka puasa tu, lauk confirm BANYAK sampai PENUH tray. ni mesti lauk yang sepatutnya lauk tengahari dia bantai masukkan untuk berbuka. mewah. sedap.

dulu, kalau perempuan tak puasa (cuti hari merah), boleh je inform akak dewan makan tu, buatkan makanan tengahari. tapi, haruslah malu lagi-lagi berdepan dengan abang-abang dewan makan tu. hai kantoi lah tak puasa, kan?

dulu, masak megi dalam baldi aje lah demi malu nak minta lunch kat akak dewan makan. jap, kenapa kitorang masak megi dalam baldi ye? walhal ada je mangkuk kat pantri. oh oh kami golongan yang bendera merah nak makan berjemaah. ni si nani yang buat ajaran sesat ni.

dulu, kebanyakan student aspuri (asrama puteri/perempuan) tak ramai yang rajin turun sahur. malu kot muka bangun tidur kang pakwe-pakwe tengok jatuhlah saham. sanggup sahur biskut dan milo kat bilik. tapi saya jenis gastrik yang tak boleh hidup kalau tak makan nasi maka gagahkan diri bangun pukul 4 pagi pergi turun sahur walaupun kadang tu hanya saya berdua sahaja dengan besprengggg, ashikin. beliau pun sanggup turun makan walau bendera merah. sebab kang tengahari tak dapat makannnn. ye, kami memang jenis kuat makan.

dulu, apa lagi kisah bulan ramadhan di hostel?

hah, dulu saya ambil SPM separuh paper bulan ramadhan, separuh paper lepas raya. frust tahu nak tunggu paper yang lepas raya tu nak raya pun tak senang haisy! tengok duit raya pun macam tengok kertas exam -_-"

dulu ada je member yang fly balik rumah sendiri demi ingin berbuka puasa bersama keluarga. saya tak fly, saya minta izin. skema. haha. lepas tu balik hostel, ibu bagi durian. saya simpan dalam loker dan terus berlari ke surau sebab solat isya & terawih dah nak start. balik je dari surau, harum semerbak dorm tu dengan bau durian. ada seorang kawan menengking, "eiii siapa bawa durian masuk bilik ni, busuklah!". masa tu saya baru sampai depan muka pintu terus berlari ke bawah. menangis teresak-esak. serius. menangis. sebab durian tu ibu bagi untuk saya, kenapa mesti nak tengking-tengking macam tu, tak baik tau? lalu besprenggg-besprenggg lain turun bawah tangga pergi pujuk saya.

haha. teruk. sensitif. tengok sekarang nangis lagi bila teringat lagi peristiwa ni.

siapa tak nangis bila melibatkan ibu ayah? sayu wo!

dah dah nak gi lap air mata. tak elok puasa ni nangis-nangis kang tertelan hingus.

eii yakkk telan hingus.

eiii yakkkk...




-_-"




No comments: