Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

30 August 2012

4 Months of Joy and more

:: Bismillahirrahmanirrahim :: 
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::


happy 4th monthersary, dear husband! eh eh ada ke monthersary. hee~

tadi pagi kan, ada letak note kat dinding yang menghadap katil kami. tapi tapi tapi beliau tak perasan :'( harap balik kerja nanti beliau perasanlah hendaknya. hendaknya. haraplah. macam mana beliau boleh tak perasan note tu sedangkan note tu betul-betul located bawah jam dinding. nampak sangat tak tengok jam masa bangun tidur. tau tau aje bini dia dah kejut. hisy.

4 months of happiness, joy, tears, laugh, and more to share. there are lottttttttttttttttt of unexpected things happen in marriage. you'll never ever expected. yup. this is a comparison. ke saya je yang berangan macam ni?

seorang gadis yang berangan-angan membayangkan perkahwinan adalah indah-indah belaka. bangun pagi merenung wajah suami ececeh kemudian dengan penuh senyuman sediakan sarapan untuk suami kemudian mandi dan berhias untuk suami kemudian kejut suami dan suami bangun lalu mencium pipi isteri lalu mandi kemudian solat subuh berjemaah kemudian kemudian kemudian makan bersama sambil suap menyuap lalu main buih sabun cuci pinggan lalu sama-sama kena mop lantai. pffttt.

tapi sebenarnya bangun pagi-pagi tengok jam dulu alamak dah pukul 5.30 tak sempat nak buat breakfast nanti lalu mandi tergesa-gesa lalu terus ke dapur dan tung tang ting tong bersilat kat dapur dan kejut suami dan kejut dan kejut dan kejut lalu siap-siap ke pejabat, solat, kemas bilik dan prepare untuk makan dan makan cepat-cepat dan yah, keluar pergi kerja.

pelik saya bangun seawal jam 5.30 pagi walau pergi keluar rumah jam 8.00 pagi?

sebab tiba-tiba beliau minta makan nasi setiap pagi mulai cuti lepas raya hari tu.

ye makan nasi, berlauk.

mungkin sebab beliau nampak saya mampu buat begitu di bulan ramadhan. masak lauk untuk bersahur sebab ya, sangat best makan lauk yang panas-panas. maka beliau minta benda yang sama sekarang ni. lebih kenyang dan tak perlu lunch di pejabat kata beliau.

tapi jangan takut ye semua anak gadis. jangan takut nak berkahwin bila baca realiti ni. segala yang kita buat dengan ikhlas dan penuh senyuman insyaAllah dapat ganjarannya nanti.

sebagai suami, beliau pun faham isteri beliau ni bangun awal-awal pagi maka lepas pulang dari kerja di petang hari, beliau lah yang akan basuh baju, sidai, angkat, sapu, mop, basuh pinggan, kemas rumah, kemas dapur dan saya? terus tidur lepas isya'. ngee~

dan pagi tadi bangun saya ternampak handphone saya sedang bercaj. haruslah beliau yang tolong caj kan. what a lucky wife ngehehe.

jadi,

pokok pangkalnya,

marriage taught me : to be patient

and be tolerant with your spouse.


love him till jannah insyaAllah.


baru 4 bulan (:



No comments: