Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

17 October 2012

PD : New Label

:: Bismillahirrahmanirrahim :: 
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

i'm going to create a new label for this blog.

PD : Pregnancy Diary.

i'll wrote about what happen to me for each day throughout this pregnancy. as my reference, as other reference too.

Week 5

malam tadi perut rasa kejang, sampai tak boleh tidur. dari pembacaan, itu sebab rahim mengembang kecut.

hari ni dah start rasa loya. nak masuk bilik sendiri pagi tadi pun tak tahan bau padahal mungkin bau perfume suami. hidung mula sensitif dengan bau.

selama ni tak ada pula terbau-bau bekas buangan ikan semalam tapi pagi tadi rasa nak termuntah masuk dapur bila terbau ikan. tutup hidung dan cepat-cepat buang sisa ikan kat tong sampah luar (padahal baru masak malam tadi)

dan bau kat office ni satu hal. entah perfume apa padahal selama ni relax aje sekarang ni siap tutup perfume air-cond kat office ni.

dah start kuat makan. tiap jam lapar saje.

mulut penuh dengan air liur. berkumpul-kumpul.

badan panas. ni memang dah 2 minggu gini.

dah makan folic acid. nanti nak cari anmum materna. since saya memang ada sakit belakang, try to do light exercise supaya pinggang yang sakit ni tak berapa sakit.

berjalan dengan slow, dan drive careful2, no langgar2 lubang.

hai lah sayang, behave ya? ibu banyak kerja ni janganlah bagi ibu pening-pening loya segala ni...

ohhh sorry sayang, ibu terminum kopi pagi tadi! sebab ayah minta.. T___T please bear in mind, no coffee after this!

:)


3 comments:

Boo said...

Assalamualaikum mommy to be..
sila beringat untuk tidak minum kopi lagi! hihi. saya harap awak jaga kandungan ni sebaiknya :)

arip kamen razali said...

Apesal x leh minum kopi?

Nadia Havez said...

Boo::
baiklah :)

arip::
Kopi dan teh mengandung kafein. Mengonsumsinya berarti meningkatkan frekuensi buang air kecil sehingga kemungkinan besar ‘menghanyutkan’ vitamin B dan C dengan percuma, selain itu mengonsumsi kafein berarti juga meningkatkan tekanan darah dan denyut jantung.
Ni aku copy kan :)