Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

22 December 2010

Did I Found My Prince Charming?

:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

yaaa~ yada yada.. selepas sahaja peristiwa yang ini

Looking for this Prince Charming, Is It You?

sebenarnya ada peristiwa yang lebih besar telah berlaku dalam sejarah hidup i. kira macam hari ini dalam sejarah la. eheh~

macam besar je peristiwa ni kan.

apa? i jumpa balik that guy?



ahah~ no no no no~

sesampai sahaja di Arau pagi tu, i tersengih dengan sangat lebar sebab dapat surat chenta. walaupun tak ada ayat-ayat chenta, tapi i tak kira, i nak cakap juga surat tu surat chenta

:P

ok ok~ back to the story.

i sampai pagi tu, terus ke bilik air, mandi, pergi kelas. agak relax dalam kelas subjek fizik itu sangat mudah *berlagak pulakkkk*. then suddenly i rasa sakit perut yang amat. i ingat gastrik. sebab i memang ada gastrik pun.

plus malam tu i tak makan malam. yelah, tren pukul 8.30, i tak sempat makan malam dulu. hot mommy suruh i beli makanan dalam tren tapi mahal nya ya ampunn~ serius i tak cukup duit masa tu. yang i makan, hanyalah roti yang dibekalkan hot mommY before i depart.

tu pun tidur je sepanjang jalan, makan sebuku roti sajoh.

then pagi tu tak sempat nak breakfast sebab lambat pula tren sampai arau. biasanya around 0830H tapi hari tu nak dekat 1000H baru sampai. kelas pukul 1100H, so terpaksa tergesa-gesa bersiap ke kelas, tak sempat nak breakfast. my bad -_-"

ok, berbalik kepada cerita i sakit perut. tengahari tu i terus lunch. padahal sakit perut macam makin menjadi-jadi tu. i masih bertahan. dalam kepala ni fikir, cepatlah kelas habis. nak balik tidur.

pukul 1400H ada kuliah kimia pula. kat dewan kuliah, i try nak jot down apa yang lecturer cakap, tapi tak boleh. perut i memulas dan rasa sangat pedih. bukan sakit nak b***k tu. tapi sangat memulas, pedih dan i rasa nak tertunduk. macam sakit senggugut pun ada jugak.

i minta member sebelah jot down apa lecturer cakap, while i pergi tandas.

ye, memang keluar segala macam yang i makan lah. cirit-birit i mean...

badan rasa panas. i dah pelik. apa ke jenis sakit perut ni. i still berpegang pada kata, yang i sakit sebab tak makan malam dan tak sarapan.

nasib baik kelas petang tu sampai pukul 1600H saje. balik bilik terus tidur.

malam tu, my roommates bungkuskan dinner untuk i. i memang terbaring aje lah. tapi sempat lagi sambil dinner tu we all layan muvee. sepet. eheh~

di tengah-tengah muvee sepet tu, i dah tak tahan dah. perut i meronta yang amat. roommates dah risau tahap apa entah. bawa pergi rumah felo. then, felo bawa pergi Hospital Tuanku Fauziah (HTF), Kangar

terus pergi ke tempat kecemasan. doktor tanya,
"sakit apa?"
"perut.."
"belah kiri ke kanan?"
"kanan. macam pedih, memulas."
"muka awak pucat."
memanglah doc, saya tengah tahan sakit ni....
"ada cirit-birit tak?"
"ada"
"badan rasa panas?"
"haah."
"saya check temperature sekejap."

doc pun cek suhu badan.
"oh, panas. awak baring sana sekejap"
i pun baringlah kat katil yang disediakan.
doktor tekan satu part kat belah kanan perut ni dengan jari telunjuk dia.
i menjerit kesakitan. serius weyh sakit yang sangat sangat.
"awak suspect appendix. masuk wad, ya?"
"hah, wad?"
"iye, malam ni juga. jangan takut. bagitau pensyarah awak. jangan lupa inform parents ya?"

masalahnya i bukan takut. i terperanjat. i tak sangka pula sampai tahap nak kena bedah. i ingat sakit perut biasa. sebab tu i macam lengah-lengah walaupun dari tengahari dah sakit perut yang amat.

i pun disorong dengan kerusi roda masuk ke wad sebab dah tahap tak boleh nak berjalan. menunduk je.

masuk wad, felo suruh i sendiri call my parents. masa tu pukul 0300H.

felo and my roommate balik. i tinggal. nurse suruh tidur tapi i tak boleh tidur. nurse ambil darah and sampel air kencing. nak buat test plus UPT. uolls~ tau tak UPT tu ape? hah, Urine Pregnancy Test, nurse tu siap cakap,
"walaupun adik belum berkahwin, tapi ni salah satu prosedur sebelum pembedahan."

ceh, mesti nurse tu explain sebab nampak muka i berkerut masa dia kata nak ambil air kencing untuk UPT. theee~~~


ok, next story, i sambung nanti-nantilah ye. penat menaip setakat ni. panjang lagi kisah pembedahan ketiga ni.

till meet u darlsss~~~ ^_^

2 comments:

naomiashikin said...

saje kannn. kasi cerita tergantung. tampar laju laju berirama kanggggg!! grrr. haha

Nadia Havez said...

naomiashikin::
elak eh eh elak tamparan wanita.. bahah~! sabar2~ hari ni ai sambung k uolls~~~