Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

03 December 2010

Status?

:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

kang i buat entry ni, ramai lagi tanya, i dah nak menikah kah? yelah, baru saja kongsi tentang nikah gantung, terus i diserbu-serba dengan soalan-soalan yang berbunyi macam,

"nak menikah dah ke?"

"nadia buat nikah gantung dulu ye?"

"bila tarikh menikahnya, nadia?"

err.. tuan-tuan dan puan-puan sekelian, entry nikah gantung tu hanya perkongsian bersama. eheh~ sebabnya banyak sangat kes buang-buangan sekarang kan. so, rasanya, better menikah secara halal kan. i nak jugak, tapi family i bagi ke? bahahah~!!

dan ada seorang sahabat baik i dah pun menikah, gantung. eheh~ diorang ni weekend husband and wife. belum kenduri, tapi dah menikah. hari tu i jumpa diorang, sangat jelez hokay boleh pegang-pegang tangan. hahahaha ^_^

ok ok. enough pasal angan-angan gatal ni. astaghfirullah al-azim...

urmm~ dah lama tak menaip. rasa nak menaip satu perbahasan yang terjadi kat office 2-3 hari lepas.

tajuk perbahasan *ceh, perbahasan lah sangat*

perbezaan status pendidikan isteri dan suami - isteri ada degree, suami diploma.

haaa.. tengok, i buka topik ni nanti u olls~ ingat i yang nak menikah.

kawan-kawan office kata,
"nanti suami kena berhenti kerja, buat kerja rumah. si isteri siap remind kat suami, bang, balik nanti rumah kena kemas, lauk dah siap masak, baju dah jemur, dah lipat..."

hahahaha.

apa yang i faham, isteri tu berpendidikan tinggi dari suami dia, tapi dia kena sedarlah yang dia tu isteri. macam mana pun, syurga dia tetap di bawah kaki suami, kan?

dan si suami pun kenalah pandai main peranan sebagai suami. kalau terlalu merendah diri pun, senang isteri pijak kepala.

eh eh. i belum berkahwin so tak tau lah apa perasaannya. hahahah~!!

tapi i tengok usu and paksu i happy ever afta je... so shuwittt.. haa~

apa jenis status pun, tak menjamin apa-apa. yang penting masing-masing faham peranan masing-masing dan terima tanggungjawab dengan baik. baru hidup aman damai harmoni. hahah~

:)

No comments: