Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

12 December 2010

My Name Is...

:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

good sunday everybody! tapi i lagi suka hari jumaat dari hari ahad.

pertama, sebab esoknya adalah hari sabtu, maka cuti, tak pergi kerja.

kedua, sebab, guys kat office pakai baju melayu. sangat hensem ok, lelaki pakai baju melayu. bahahah~! *ni kalau si taufiq bin hood baca entri ni mesti dia gelak sakan*

ketiga, ni sebab yang paling best. sebab hari jumaat rasa macam bulan ramadhan. panas, tapi tak menggigit. rasa damai, rasa berangin, rasa macam, hari jumaat tu hari penenang jiwa. rasa macam ramadhan sughro.

kalau hari jumaat di bulan ramadhan, lagi rasa syahdu.

lagi satu, sebab azan subuh jumaat lah azan pertama yang i dengar sebaik sahaja i dilahirkan di dunia ni.

so i tak sabar nak tunggu next jumaat.


oh ho0~ pasal tajuk entri ni, ramai tanya, kenapa i guna nama 'Nadia Havez'?

"nama you, Nadia je ke? sepatah aje ye?"

"Havez tu nama you jugak ke?"

"nama ayah you apa?"

kehkehkeh~

dalam kad pengenalan, my name is, Nadia Fitri binti Mohamad Havez

kenapa tak guna Nadia Fitri?

sebab nanti orang ingat Fitri tu nama ayah i.

hahaha~ i also proud with 'Fitri' tapi lebih selesa dengan 'Nadia Havez'.

"kalau panggil 'Fitri' boleh tak?

boleh je. i still menyahut kalau orang panggil Fitri

cuma i memang sangat tak suka orang panggil i 'Nad'. serius. tapi kat office ada juga yang panggil 'Nad'. malas lah nak tegur dah. zaman belajar dulu, memang akan tegur orang panggil macam tu. tak suka. kalau ada orang-orang office yang baca entri ni *kau pikir ada kah staf opis nak baca belog kau?*, harap tak panggil 'Nad' lah ye. lagipun masa perkenalkan diri, Nadia tak perkenalkan Nadia as Nad. minta tolong sangat-sangat ye *buat muka raih simpati, please...*

Nadia Havez, nama yang jarang, tak common. so lebih senang nak guna nama tu.

my sisters also got to use our father's name kalau nak perkenalkan diri.

Shahira Vezani binti Mohamad Havez --> Shahira Havez
Irma Noor Mayzura binti Mohamad Havez --> Irma Havez

tapi kadang susah juga kalau perkenalkan diri macam tu sebab kami boleh jangka next question will be......

"you orang mana? pelik nama you..."

adehh.. untuk malas nak panjang cerita,
"orang venezuela"

hahaha. yang bestnya, kami bertiga memang akan jawab macam tu.

tapi lepas tu baru cakap,
"Indonesian"

nanti i cakap indonesian, akan ada next question lagi,
"tak nampak macam indonesian pun?"

ok lah, nanti i buat plactic surgery, buat muka macam Nia Ramadhani ke, Revalina S. Temat ke, Bunga Citra Lestari ke, atau Dian Sastrowardoyo ke, Kris Dayanti ke.. ok?

hahaha~ maybe sebab we olls~ keturunan indonesia kot, sebab tu lebih selesa guna Nadia Havez daripada nama sendiri. mesti bawa nama ayah sekali.

i tak malu mengaku my parents are from indonesia.

nenek moyang u olls~ pun dari indonesia, kan kan kan?

3 comments:

kella said...

unik sungguh nama itu.. cantik...ok kita jgan panggil nad.. panggil nadia ya! nadia havez! sukalah! unik! :D

naomiashikin said...

hahahahahah ingat dulu time first2 time kenal pun tanya akak. ape pelik sangat nama. orang planet mane neh. hahahah

yup proud to be half indonesian kan kan kan. heee

Nadia Havez said...

kella::
unik? cantik? eheh.. maceihhh *blushing* aa.. betol3~ panggil nadia... :D


naomiashikin::
hahaha.. planet pluto mehhh~ akk saje takmo ngaku org pluto.. takut nnti korg soh akk ckp bhs alien.. haha
half? eheh~ akk fully indonesian kot.. but lahir di malaysia.. anak akk nnti baru half indonesian.. tu pun kalau akk kawen ngn malaysian.. bahahah~ ^_^