Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

29 December 2010

Bila Malaysia lawan Indonesia, I Tersepit di Tengah-tengah

:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

ye. mesti banyak juga blogger yang update pasal bola malam ni kan kan kan~~~

tahniah malaysia sebab menang mengalahkan indonesia. inilah first time i khusyu' depan tv tengok football malaysia. selama ni, favourite hanya badminton. -_-"

final piala AFF Suzuki, malaysia lawan indonesia. selalunya malaysia jumpa indonesia dalam badminton. ya, ini peluang nak tengok football between these two countries yang 'agak bertelagah'.

so bila bertembung malaysia dan indonesia ni, my friends memang suka bagi soalan cepumasgangsa 74karat,
"nadia sokong team mana?"

biasanya, i and my sisters ambil jalan mudah, sokong siapa menang. bahah~! bukan lalang ye. tapi kami bangga dah dua-dua team kami masuk final, so kami tinggal tengok saje, dan bergembira dengan kemenangan mana-mana team.

apa pun, malaysia tanah tumpah darahku.

bila dah first time tengok game malaysia ni, i pun sangatlah teruja dengan seorang player, oh oh~ goalkeeper malaysia,

khairul fahmi che mat

i tak pernah tengok dia main. tapi i memang sentiasa baca update his story via my junior's blog

aimie harmelia
*elia ni his girlfriend. maka kecewalah cewek-cewek di luar sana, ihih~*

so tu yang teringin tengok dia main. oh, dia memang hebat. sangat mengujakan. dan lebih i terperanjat bila peminat bola sepak nombor satu dalam rumah ni, si eno wutta wutta buat confession,
"dia main macam keeper sepanyol oh!"

i tak tau pula yang my sis ni kenal khairul fahmi che mat.

"siapa tak kenal dia?"

"oh, kaklong hanya kenal dia thru his gf's blog."

"dia ada gf ke?"

"ya.. adik aimie hazerin..."

apa pun, tahniah buat team malaysia. ye, i sangat teruja tengok aksi fahmi dan safee. plus, kami seisi rumah akan menjerit "che mat!" tiap kali bola ala-ala nak masuk gawang gol.

*panggilan che mat tu, ala-ala macam mat saleh rr... uolls~ tak jerit "david!" kalau david beckham jaringkan gol kan? kan? kan? uolls~ mesti jerit "beckham!"*

tahniah untuk skuad malaysia lagi sekali.

esok tak cuti ke?

heee~~~

2 comments:

aMyErInAiMiE said...

hehehe.samela aku pun.kt mamak td..bile bola dh dekat2 ngn gol tu aku dh risau...tibe2 je aku jerit apek!apek!! huhu.nsb bek xde org dgr.hehe

Nadia Havez said...

aku konpius jap. ko nye jeritan tu low frequency ke smpai takde org dgr? eheh!