Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

19 December 2010

Looking for this Prince Charming, Is It You?




:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

once upon a time... ececeh... macam nak bercerita cerita 'Sang Kancil & the Crocodile' je. hahah~


gambar dicuri dari sini

kejadian ni berlaku masa zaman i matrikulasi dulu. kiranya lebih kurang 4-5tahun lepas lah *ha ha, toksah duk kira umur i. umur i 23tahun sekarang. i baik hati tolong kira bagi pihak uolls~*.

i duk matrik nun jauhhhhh tu hah. kat arau, perlis. jauh kan jauh kan? yelah, i duk KL. cuba kalau i duk aloq staq, takda la jauh mana (:

ok, meh i nak stori the mori.

oleh sebab duk matrik jauh kat arau sana, so i suka naik keretapi dari naik bas. walaupun orang kata naik bas lagi cepat, tak kejang b****t, tapi i memang lebih prefer naik keretapi even terpaksa tempuh perjalanan 12-13jam.


pinjam gambar kat sini

biasanya, keretapi ke utara depart dalam pukul 8.30malam camtu. i biasa ambil seat yang paling murah. harga dia RM21.00 masa tu. masa tu tak mampu lah nak beli kelas yang ada katil tu. RM50.00 tu...

then my daddy co0L akan hantar i sampai i betul-betul selesa duduk dekat seat i. daddy co0L akan masuk sekali dalam koc.

oleh sebab i beli kelas yang paling murah, so kawasan tu macam agak sempit. dengan barang-barang lagi -_-"

masuk je koc, i pun terus cari my seat. ya, i found it. 6D. tepi tingkap. i loike~ padahal gerak memalam buta, bukan nampak apa pun.

belakang seat i, ada seorang jejaka macho lagi hensem. dia letak luggage bag dia di hadapan kaki dia, i mean betul-betul belakang kerusi i.

seperti yang i cakap tadi, my daddy co0L seorang yang sangat menjaga keselesaan anak dara dia ni. lepas je i duduk my seat, he ask me untuk turunkan kerusi i, dia nak tengok seselesa mana kerusi yang i duduk tu, mampu ke tak untuk bagi i tidur untuk perjalanan yang amatlah jauh itu.

i try turunkan kerusi, tak dapat. daddy co0L pelik. he also try, tapi tak dapat juga.

then daddy co0L pandang belakang and saw this good-looking guy put his luggage right at the back of my seat.

"dik, luggage tu janganlah letak kat belakang kerusi tu. fikirlah orang lain sama. macam mana anak saya nak turunkan kerusi dia? nanti sakit belakanglah kalau duduk tegak macam tu je........" and so and so and so yang i tak ingat apa butir ayat daddy co0L lagi. apa yang i ingat satu koc tu pandang sebab daddy co0L macam nak ajak gaduh. uhh.. suara daddy co0L memang kuat.

mulanya this good-looking guy macam berat hati nak pindahkan luggage dia. plus i pun tak rasa i nak turunkan kerusi i sampai tahap boleh baring. but this guy akur with my daddy's order, dia letak luggage dia kat tempat lain.

daddy co0L puas hati. after i salam-salam, cium-cium and so ever, daddy pun keluar dari koc. i dari tadi memang diamkan diri. ramai kot orang dalam koc tu pandang i. muka dah merah.

keretapi pun bergerak.

i memang tak sedap hati lepas that good-looking guy kena marah with my daddy co0L depan orang ramai macam tu.

i took a piece of paper from my bag and guess what, i wrote a note for that guy. wahah~

macam ni lah lebih kurang isi note tu,

ke belakang kekanda yang ada di belakang,

eh eh, bukan. camni...

saya minta maaf bagi pihak ayah saya.
kalau saya jadi awak, saya malu sangat bila satu koc pandang tadi.
sebenarnya saya tak kisah pun luggage awak kat belakang seat saya,
sebab saya pun bukanlah nak turunkan kerusi sampai tahap nak baring.
apa pun, saya minta maaf ya.

i lipat kertas tu, then kat depan tu i tulis, seat 7D.

haa... comel tak? eii, geli! haha. but i ikhlas minta maaf.

now its time to think, macam nak bagi 'love letter' tu kat that good-looking guy?

i duduk tepi tingkap so dari pantulan cahaya kat tingkap tu, i boleh nampak apa dia tengah buat.

hah, ingat i skodeng mamat tu ke?

then i terperasan that good-looking guy tak ada kat seat dia. maybe ke toilet or cafe or wherever, mana lah i tau kan.

i pun campaklah that 'love letter' ke seat that guy. eheh. rasa macam sweet pula. ok, sila gelak guling-guling sekarang.

i pun pejam mata. good night everybody.

eh eh, i didn't mean nak suruh uolls~ pergi tidur. i pun tidur, sebab perjalanan jauh lagi.

i tidur lena sangat tak sedar apa. sedar-sedar dah sampai butterworth. kat butterworth keretapi akan berhenti agak lama sebab nak tukar kepala dan potong koc. kat butterworth lebih kurang jam 7.00 pagi.

i terjaga. masa i buka mata tu, i ternampak piece of paper yang i bagi kat good-looking guy tu ada dekat tepi tingkap i. tertulis kat situ,

a young lady, seat 6D.

i didn't expect yang that guy akan reply my 'love letter' tu. i pun buka and baca. ayat dia lebih kurang macam ni,

never mind. if i was in your father's shoes, i also may did the same thing.
it also my fault for putting my luggage right at the back of your seat.
i am not discouraged at all. he did his job as a father.
=)

oh my. i tengok tiap penjuru surat tu. alamak. tak ada phone number. hahah! gatal kau! apa yang ada, smiley tu sajoh =)

i pandang belakang, nak cari that guy. tapi beg dan sweater dia pun dah tak ada. maknanya dia dah turun somewhere masa i lena tidur.

hampa ):

yaaa... a very unforgettable moment. hahah! kalau tak silap masa kemas bilik lepas habis belajar kat UTM, kat UTM ok, surat tu still ada. see... i simpan weyh!

now i dah tak ingat i letak mana -_-"

so, sesiapa yang rasa macam pernah alami kejadian seperti di atas, lebih kurang 4-5years ago, keretapi dari KL ke utara, lebih kurang hujung tahun 2005, sila hubungi saya ye.


eh eh, perlu ke?

no, i just nak ucap thanks. sebab surat balasan tu buat i senyum tak henti sampai ke arau dan sekaligus menghilangkan rasa serba salah i.

^_~ i pun tak ingat macam mana muka that guy. yang pasti dia sangat tenang.

7 comments:

eiysya zasya's said...

entri ni buatkan i senyum di pagi hari.. macam d beginning of cerita cinta.. keh3~


p/s: Belajar teknik photoshop..

Nadia Havez said...

eiysya zasya::
tapi malangnya tak jumpa dah that guy. so here is the beginning and ending.. haha~

ziema said...

OMG!!! aku sgt mau jmpe kalau aku jd ko..
sgt sweet lah... :)

Nadia Havez said...

jimat::
kan kan kan??? kat mana lah dia kan? kan best kalau dia terbaca blog aku kan???

ahsfantasy24 said...

Saya tengok macam kamu nei seorang
blogger yang peramah..

ad ssuatu yg ssuai tu kamu, jom kte
g tgk kt:

http://www.ahsfantasy24.com/2010/12/pencarian-blogger-peramah-2011.html

Tahniah, kamu seorang yang peramah!

(:
:)
(:
:)

naomiashikin said...

sebenarnya sayalah mamat tenang tu *bercakap dalam nada macho sambil tgn kt dagu angkat kening. bahahha

Nadia Havez said...

ahsfantasy24::
eheh~ tQ :)

naomiashikin::
anda suatu ketika dulu adalah seorang lelaki kah?