Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

23 September 2009

The Making of.. Kuih a.k.a Keropok Bawang

ouh yaaa... yesterday i went to rumah nenek to make kuih bawang. tak boleh buat kat rumah sendiri sebab tak ada mesin nak potong kuih tuu... so, here some piccas....



ni bahan-bahan yang dah di blend and dah dimasukkan pun dalam adunan tepung

tepung dan bahan-bahan digaul hingga sebati. guna tangan tuu... ponat den...


doh yang dah diuli...



preparation untuk putarrrr... see the machine...



some doh yang dah 'digilis'...



jadikan dia panjang-panjang cenggini...



then yang panjang-panjang tadi dipotong-potong cenggini...



preparation untuk goreng! ~~!
bahan-bahan yang digunakan untuk buat kuih ni tak boleh dipublish di sini. nanti usu, nenek dan ibu marah i. coz kata diorang, ni rahsia resepi keluarga.. errkkk... usu dah siap remind "awak jangan gatal publish the secret kat blog awak, facebook, friendster, etc.." adeii... so takleh laa nak publish.. kan... takpe-takpe.. nanti i perturunkan ilmu kat anak-anak i. hee~!!
chiaow~! (^_^)v

























No comments: