Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

05 September 2009

A very malang day.. kott…

this is the entry number #300.. clap clap clap~~~!

Could someone define a day as a very malang day for them? Hoh, if yes, I would like to say yesterday is a very malang day for me. Ya, malang day. Ouh, saya tak sanggup pula nak bercakap macam tu sebab saya tak suka mengatakan sesuatu itu malang. Ok, bukan malang. Hari yang penuh dengan ujian dan pancaroba yang penuh onak ranjau dan duri yang harus saya tempuhi beserta dengan kecekalan hati yang teguh. Let me list down the matters that makes me regret for the whole day.

  1. Jam menunjukkan pukul 7.05 pagi. Saya rasa seperti hendak melelapkan mata seketika kerana sangat letih. Ouh, kelas jam 8.00 pagi. It's ok. Saya dah mandi dan tinggal bersiap saja. Ok, saya dah mandi dan baring di katil saya. Tangan pegang handphone tapi macam malas nak set alarm. Mata saya tertutup sekejap, oppss, agak lama sampai… yaa!! 7.58 pagi! Kelam kabut saya bersiap, capai apa yang ada. Dan pecut ke kelas with my baby. Ouh pecutkah? Ya, saya rasa macam teruk sangat-sangat keadaan yang disebutkan di atas.
  2. Setelah berlari pecut untuk ke kelas, saya duduk dengan keletihan. Ya, keletihan. Lecturer belum masuk. Tunggu punya tunggu, dekat sejam, tiba-tiba, class rep got a msg from PM Din. Class cancel… cheh! Saya sudah berlari pecut mengalahkan kijang, namun hampa kerana ketiadaan kelas *macam peliklah, aku hampa sebab kelas cancel. Hahaha~!*
  3. Urmm.. lepak di bilik tv, siapkan apa yang boleh disiapkan. *adakah ini dikatakan malang? Tidakkk…*
  4. Meeting MPP cancel. Malang sebab my frens smua tengah having fun at danga bay and I refuse to follow them because got MPP's meeting. Ok, I berkejar pecut my baby to danga at the moment. Tak berani nak drive sorang malam-malam cenggitu. I really need someone beside. Since engineer tupperware busy doing her assignment, I call 'orang kesayangan kami' to accompany me.
  5. After having fun, on the way back, suddenly, dada ni rasa sakit yang teramat sangat sehingga menikam-nikam bagai ditusuk duri *oppss, dis hiperbola thing is not good*. Then, saya memberhentikan kereta di tepi jalan. Rilex sekejap *sekejap?*. 'Orang kesayangan kami' dah jadi terlalu risau. Heh, serius tak pernah kena macam ni. Macam nak tercabut nyawa everytime I take a deep breath. Hisss.. terpaksa tukar driver. Nasib baik I am not alone~!
  6. Then sampai di UTM, terus gi KTDI, amik engineer tupperware, nak gi sahur. All of sudden, my car's broke down. Takleh nak start. I am pretty sure this is battery matter. Because few minutes before that, saya macam perasan jam dalam kereta tu makin malap…. Then… it's turn zzzz.. hoh, terpaksa call Zul sengih untuk datang membawa kereta 'orang kesayangan kami' dan kami berempat bersahur bersama-sama. Macam family day.. haha!

Urmm.. sebenarnya kesedihan sebab my baby syakitt… sob sob sob…

(T_T) cryin a river… sob sob sob~

4 comments:

Kish said...

uish... nape baby leh skt ni? haish~ so now bb da ok x? isk2...

btw, g danga x ajak~! oh tidak... apee ni..

erkz satu lg, i nak reply ur msg, but den asik terfrget je. hurh, sorry~! so... ape cer ye? *curent status pls*

crywolf said...

ooo sob sob sob..isk isk isk...

chipsmore said...

tamo la sedih2x .doa banyak2x..

btw, i link u k ;)

aidaNadia said...

Kish>>
kak, siyes current status, i really need ur help.. reply me plzz...

crywolf>>
huih.. tiru3.. isk isk isk...

chipsmore>>
:) nice to noe u..