Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

26 January 2011

Sample Data Collection

:: Bismillahirrahmanirrahim ::
:: In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful ::

entri bergambar. setelah sekian lama tak bagi entri ada gambar. hihi. semua ni gambar masa pergi site hari tu. oh, ni bukan gambar sampel data, tapi ni kerja kami.

masa tu pergi bertiga. me, and 2 orang from telematik department, azmi dan imam. thanks korang sebab sudi layan kerenah nadia yang memang tersangatlah amat cerewet. mana sahaja ada jalan, redah je. naik bukit, turun bukit, masuk hutan tebal, jalan sempit. sampai sesat masuk ke pencawang elektrik, ikut transmission line, tiba-tiba tembus ke empangan. sesat macam mana tu tak payah cakap lah. sepanjang masa duk fikir mana nak cari jalan keluar dari hutan tebal. beberapa hari pergi site memang seronok.




apa diorang buat ye masa ni? oh, ada kayu yang blocking ranger nak lalu. so diorang dengan penuh usaha dan tenaga konon nak cabut kayu yang i guess itu saki baki batang pokok yang dah lama tertanam, macam mana nak cabut aih! i buat apa? i duduk dalam ranger, taking photo, makan sandwich yang sendiri buat ^_^ ada hero-hero kan?




anjing ni konon macam nak kejar kami tapi dia duduk tepi ranger je. tak kacau kami pun. imam dengan sangat berani pergi buka tingkap ranger dan ambil gambar anjing tu. kalau anjing tu melompat masuk dalam ranger macam mana? tak pasal-pasal satu kereta kena samak -_-"





jalan yang sangat berliku penuh onak ranjau duri cheh cheh. memang i rasa macam naik kuda. tak payah register kat pusat equin UTM hee~





ni masuk ladang sawit mana tah. tiba-tiba nampak signboard "juruukur dilarang masuk". oh tak, kami bukan buat surveying, collect sample data je...



uncle ni tak bagi we all masuk. hampa -_-" tak apa. i tengok map, kita pusing jalan lain. huahuahua~ dapat juga kami redah masuk ladang sawit ^_~






selama i lalu highway PLUS tu, i wonder, apa yang ada kat kiri kanan highway kan? macam mana orang nak rentas lalu antara highway kan? kiranya, highway PLUS dari bukit kayu hitam ke JB tu macam divider pantai barat ke? now baru i tahu. ada terowong penghubung sebenarnya... ni kitorang kat tepi highway lah ni. mencari jalan macam mana nak masuk highway. takkan nak angkat ranger tu masuk highway?





hah, ni lah dia inchik yang penuh rajin tolong collect data. sangat perfect lah his work. walaupun terpaksa panjat bukit-bukau, berjalan kaki masuk hutan untuk collect data.




dan tak lupa inchik driver yang sangat cekap memandu walaupun di tepi jurang, tanah merah, jalan sempit, memastikan kami semua selamat sampai. paling sabar bila i minta cari juga jalan masuk hutan tebal sampai jumpa.


mesti dalam hati diorang, kenapalah ada executive macam ni kan kan kan?

bila perlukan hasil kerja yang terbaik, proses kerja juga perlulah yang terbaik.

^_^

now dalam 20% lagi untuk siap.

suka.

alhamdulillah...

3 comments:

♥ Funna ♥ said...

fuhhh!!!adventure nye u punye kerja..good luck!smoga siap project itu dgn jayanya..hehe

Mohd Hafizul Hilmi said...

kalau kena anjing, xkena samak pun. :)

Nadia Havez said...

funna::
ohoh,, thanks :)

pijoa::
hihiihi~ :)