Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

18 March 2010

Meniti Hari-hari Terakhir Pelajar Sarjana Muda (Part 1)

walaa~ tadi duk selak-selak facebook *cemana rupa 'selak' buku muka.. hahaha*, tengok-tengok buku-buku sepanjang empat tahun jadi pelajar ijazah sarjana muda, lepas tu tengok pulak touch up touch up untuk PSM nih.. urmm~ rasa macam, aih~ dah empat tahun rupanya kat utm. rasa macam terimbau-imbau masa hari pertama kat sini.. ececeh.. macam blues lagi sentimental la pulak malam ini *ape giler skema ayat*.. sejak masuk U ni, penggunaan bahasa melayu saya sangat teruk.. mungkin kementerian kena kaji semula, pengenalan subjek bahasa melayu asas untuk mahasiswa di institusi pengajian tinggi.. haha sangat poyo*

banyak kenangan kat utm ni... kenangan manis kau dan aku.. kali ni nak cerita part dengan dak-dak SGS nih~ SGS bukan sugus, ok? kod program Ijazah Sarjana Muda Sains (Remote Sensing)...

1st day, Minggu Haluan Siswa, masa pendaftaran tu, dapat sebilik dengan Nor Liyana Mohammad Khan. masa nampak nama dia dalam list nama tu, terdetik dalam hati, aih~ roommate aku keturunan hindustan kah? ade chance layan hindustan dalam bilik ni.. hehehe~ ana, miss you~!

1st day masuk kelas, ingat lagi, subjek remote sensing technology 1. serius tak paham weyh! belajar dengan Prof. Dr. Mohd Ibrahim Seeni.. aih~ masa masuk kelas je, macam berkobar semacam.. hahaha~ yela, dah tukar status, jadi pelajar universiti beb! gila concentrate rr masa belajar.. aku rasa kalau aku kekal gitu sampai tahun akhir, mesti aku 4flat tiap-tiap semester.. ngee~


ni masa BBQ lepas habis survey camp, akhir tahun 2.. dekat KTC


we all ladies nih macam terpisah sikit dengan guys kitorang.. salah satu faktor mungkin sebab kolej lain-lain.. lagi-lagi masa 1st year, sape ade kenderaan kankankan.. so, takde maknanya ladies nak segroup dengan guys masa tu *aku rasa sampai tahun akhir pun gitu.. huk3*




gila ayulah we all... ni masa lawatan ke ATSB.. aku pun tak faham ape yang kitorang buat kat situ.. tettt.. sensored sikit.. hahaha~ tahun berapa ni ekk~ tahun 3 rasanyerr..~



hahaha~ yang muka-muka depan tu memang peng'havoc' dalam kelas.. uu.. the very the panas uollss...




gila nerd rr muka uollss~ ni masa remote sensing camp tahun 1.. kat mana tah aku pun dah lupa.. mersing kott..~ muka penuh suci murni tulus ikhlas.. haha~ baru tahun 1 tuu~



ok, ni masa tahun 4.. ni remote sensing camp kat port dickson.. aih~ ni dah senior.. tengok beza dengan gambar kat atas tu.. heheh~





ni pun masa remote sensing camp tahun 1.. tengok muka masing masing.. aih~ ape daa~ skema+nerd.. masing-masing innocent gilerr rr.. hhaha~



ni nga tengok guys nyalakan api BBQ masa habis tahun 2 uh~ ngaa~ sronok rr time nih.. we all makan banyak2 the ayam..



J-Robik... ni pun masa remote sensing camp tahun 1.. hahaha masa ni dapat kenal pasti bakat si Oin dalam menari J-Robik.. hik3


tahun 1.. remote sensing camp.. comot2 semua.. hehehe~



gambar suci murni ni tak tau masa tahun berapa.. entah tahun 3 or 4.. ke lepas habis present final result survey camp masa tahun... tahun berapa ekk? habis semester 5.. tahun... 3.. kott.. mari mari tengok calon bini.. tapi kebanyakan dey all ni dah berpunya.. weewitttt~!! aku suka gilerr ini gambar! sebab masa birthday aku kot gambar ni.. ngee~


ermm~ gila banyak kenangan ngan dey all ni.. urmm~ rindu.. sangat2... gonna miss all of you guys.. doakan kita semua lepas exam last ni dengan jayanya..

paling penting

dapat siapkan Projek Sarjana Muda dalam masa terdekat ni

dan dapat grad on time~!!


konvo ke 45 nanti.. ameen~



p/s: semalam masa sama-sama jalan kaki balik kelas dengan ana and yan, after that terserempak dengan ladies lain kat arked kolej 11, i terasa macam sebak... bila lagi nak having fun without tension dengan kerja macam ni?

plus

pegi buat tempahan untuk binding tesis petang tadi dengan lina, bai, bugee and ct, terasa macam, dah nak grad rupanya...

dah nak masuk umur 23tahun..

gonna miss SGS (06-10)...

:'(

..

3 comments:

Nur Mawaddah Mahdiyah said...

adeyhh tgh thn sbak bca entry ni..sdihh woo...nak melelh air mta kewanitaan gee..:P hehe..trsa syu disini ku mngerti rti hdp yg hkiki...

4sgs luv u all so much...

p/s:ndia krngkn pnggunaan bhsa inggris tuk mntpkn BM mu..haha...

Nur Mawaddah Mahdiyah said...

adeyhhh sgn tgk gmbr yg dlu2...ngeng2...:P
klo ank buah tgk ni ker makcik aku...xmtng lnsng..haha

aidaNadia said...

bugee>>
wuuu~ tiba2 tersentimental.. ngee~ rasa macam dah makin dekat jer.. urmm~ sob3