Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

30 March 2010

Mati Katak

mesti u olls~ semua pernah dengar istilah mati katak kan? orang kata mati katak ni macam mati tak de value laa~ macam kau melintas jalan raya padahal sebelah kau ade jejantas tapi tak mahu guna, kena langgar, mati tengah jalan tu... tu lah istilah mati katak.. kan?

sebab masa sekolah menengah kebangsaan puteri wilayah dulu, cikgu i cakap gitu... kat depan sekolah i tu ada jalan raya besar, kereta laju-laju... cikgu selalu marah we olls~ melintas tak guna jejantas.. mesti cikgu cakap, "awak semua nak mati katak ke?".. tapi i pun tak tahu cikgu tu pernah tengok ke tak mati katak tu macam mana...

i sendiri pun tak pernah tengok mati katak macam mana.. dan kenapa orang kaitkan mati accident serta-merta tu sebagai mati katak.. baru hari ni i dapat tengok...

kejadian berlaku semasa i, yana, yan and lina baru balik makan di kedai mamak di Taman U... sangat mengerikan...


.

..

...

....

.....

......

.......

........

.........









errkk.. gini rupanya mati katak...


auww~! katak mati kena gilis...

eyuu...


....................

9 comments:

YamaShita KaiTo said...

huhu~ sian katak nie....


sabtu lepas gi singapore,

pastu terserempak ngan orang yang 'mati katak' betul la...

otak terburai...huhu~ ngeri seh...

baru masuk singapore dah ternampak insiden seram...

ni link nyer...
http://lh3.ggpht.com/_bfRp0JM66ws/S7GfE_zG2vI/AAAAAAAACek/EmdMQbeWgVk/s640/otak%20terburai%21%21.jpg

Tarhata Kiran said...

ei...nad ni...geli la...

kita yang geli.. tapi katak tetap makhluk Allah yang tak pernah berdosa..

Tarhata Kiran said...

astaghfiruLLAH...

Innalillah...

kesiannya orang tu....

aidaNadia said...

asim>>
perhh~ seram betol nengok gambo tu.. eikhh~ berhati-hati di jalan raya..

cik bai>>
cik bai nak tengok live? kat longkang depan bilik kak bihah.. wwuwuuwu~

Tarhata Kiran said...

tanakla...nad nei... kita geli katak

nuruddin | Ray said...

apa beza antara mati katak dengan katak mati?
:P

aidaNadia said...

cik bai>>
hahaha~ hari tu katak tu kena hurung lalat.. esoknya, dah tak nampak dah.. isy3~

ray>>
hahaha~ katak mati katak.. ada paham?? hik3

Nur Mawaddah Mahdiyah said...

nad...asal plak tpk nk ambek pic ni..sape yg ambil??msti keje yana xpun mmg nadia sndrii..kecian ktak ni ..tp klakar laaa pic ni..yg tukang ambek tuu yg klakar..shoot bek punya katak tuu jelir lidah real npk...
iash222

aidaNadia said...

bugee>>
hahaha~ masa tu rr, baru balik lunch ngan dorang.. pastu ternampak katak tu kat depan foyer side nadia nih.. aih~

haha~ nadia lah photographer nye.. kih3 masa nak amik ni sikit punya takott.. nanti dia melompat camne?? hahaha~!!