Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

21 March 2010

Susah Hati dari Bugee

lepas makan, tengok-tengok blog kawan-kawan.. terbaca something dari bugee


pasal susah hati... mawu kawen...



teringat pulak borak-borak dengan hoT mummY masa dia datang UTM hari tu...

ibu :: nadia ada 'berkawan' dengan siapa-siapa ke?
saya :: tak ada... takut...
ibu :: mm.. jangan bagi apa-apa harapan kat lelaki dulu, tau... kita tak tau apa jadi nanti... yang penting, keje dulu.. susah orang perempuan kalau tak kerja...
saya :: *dengan penuh taatnya..* baekk~~



satu lagi kisah.. masa program ISLC'10... si engineer tupperware tu meloncat sana-sini. terus sorang sahabat saya berkata...

A :: Nadia, carikanlah suami untuk adik tu. tak tenteram aje tengoknya.
N :: aaa? kakaknya pun tak ada calon lagi, macam mana nak carikan untuk adiknya?
A :: kakaknya tak apa...
N :: aaa... *buat muka blurr~*


macam yang cik bugee cakaplaa~ kita kena siapkan diri, prepare yourself before pursue to another stage... macam kat UTM ni, before melangkah ke alam pekerjaan, ada short course yang wajib untuk semua orang, 'How to Get Yourself Employed', macam nak bagi student ni prepare di alam kerja nanti.. macam tu juga nak melangkah ke another stage. from anak dara kepada isteri orang dan seterus-seterusnya.

maksud hot mummy tu pun, be prepared... kena bersedia... maksud my sahabat tu pulak, err~ ape ekk maksud sahabat tu... adakah berkahwin untuk tenteram? urmm~

apa-apa pun, ni semua sindrom final year student. bak kata Dato' NC, "yang tak ada pasangan tu, belum boleh grad la. gagal mencari pasangan" hahaha~ buat lawaklah pulak Dato' neh...


tapi Dato', tesis pun tak siap lagi, macam mana nak fikir benda lain pulak.. hahaha~


bersedia menyiapkan tesis! lepas tu boleh kawen! eh, silap.. boleh grad! hahaahaha~ gatal kau ni nadia!

...


p/s: hiburan di kala tension ~ (^_~)v

5 comments:

nuruddin | Ray said...

ptt kene tambah subjek dlm silibus degree ++, "How To Get Yoursoulmate"
ahax... ^_^

aidaNadia said...

Ray>>
lawak.. siyes lawak.. betol gak uh~ sungguh bijak.. keh3 boleh diusulkan tu.. hahahaha~

Aqma eUcaLypTus GurL said...

hahaha... nadia oo nadia.. tetbe teringat Dato' NC ckp time MPG ritu... huhuhuh... Persiapkan diri... Jom siapkan diri... Baca lah buku "Bagaimana menjadi yang terbaik di mata suami"

ERk.. no komen...

Nur Mawaddah Mahdiyah said...

haha..nadia2...bkn ssh ht dr gee..hehe..gee ssh ht bl puding enggak2 smpai lg dkt blik..haha..

p/s:papepun..jgn jdkn mtlmt prkhwnnan untk mglkkn blkunya mksiat, nk hdp bdua n bhgia, nmun cpailh mtlmt bkhwin untk sm2 mngjr kbhgian dunia akhrt..akhrnya agr dpt kcapi nkmt syuga yg hakiki..tngjwb bgtu bgt bsr tpksa dpkul prlu dprsiapkn agr dr kt mnjd istr,suami yg sleh slehah skligus mlhirkn an mmbntuk ank yg sleh solhah..selain ilmu, aml jriah ank yg sleh adlh bkl bg ibu bpa apbl mnggl nt...Subhanallah..sm2 kt mhsabh dr kt..

aidaNadia said...

aqma>>
hahaha~ aqma dah ada calon.. sila siapkan diri.. nadia tak sabar dah nak makan nasi minyak ni.. hik3

bugee>>
mksud susah hati dari gee tu, artikel susah hati yang ditulis oleh gee.. hehehe~ betol3.. ku dambakan cinta di dunia sebagai tiketku ke syurga..