Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

24 December 2009

Kimia dan Fizik

.......................................................

DULU (zaman SPM)

KIMIA
wow, best betul subjek kimia ni. senang nak score. everything is interesting. macam senang je nak buat semua formula, nak balancing equation, wo0o... macam semua benda dapat solve.

FIZIK
aarghh sangat tidak suka subjek ni. apsal susah sangat nombor-nombor dan persamaan ni? apsal equation ni semua tak boleh nak faham? macam mana nak apply equation ni kat soalan ni? equation yang mana satu nak guna ni?


...................................................

SEKARANG (zaman U)

KIMIA
engineer tupperware: kaklong ingat lagi tak kovalen bond?
saya: sorry, sangat sudah lupa. basic je kaklong ingat.

rasa macam kelakar. dulu suka sangat-sangat. tapi bila dah masuk matrik dah mula kurang minat kimia. kenapa semua equation ni macam susah nak relatekan?


FIZIK
ouhh.. dulu yang aku belajar tu macam ni rupanya. aih~ senang je kalau dah faham konsep, semua boleh apply. aih~ fizik memang best! segalanya berasaskan konsep.



CONCLUSION
tak kisahlah apa pun yang kita pelajari, macam banyak bergantung pada minat dan cara pembelajaran je. dulu tak minat fizik, now dah gila fizik. dulu minat kimia, now dah kureeeeng sikit. semua bergantung situasi.

tak semestinya yang kita benci tu, kita akan benci sampai bila-bila.

bila terlalu benci, lama-lama jadi sayang...

isn't it?


..................................................

5 comments:

topeque said...

xknl maka xsuka.... hehehe..

aidaNadia said...

errrkkk.. apekah???

topeque said...

ntah... bila baca blk mcm merepek jer... huhuhu

aidaNadia said...

taufiq>>
agak rr.. lalala~

topeque said...

maksud sy comment sy yg paling atas tu...mcm plik lak...huhuhu