Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

24 December 2009

Krismas dan Merry Christmas?

baru-baru ada semacam terbaca artikel dalam paper.

'hukum orang islam mengucapkan selamat kepada perayaan penganut agama lain'

tapi penjelasan artikel tu saya kurang faham. sebab bahasanya sangat high class kot... kalau kita ucap selamat untuk penganut agama lain tu, macam mana ye?

lagi satu persoalan, macam mana pula kalau orang bukan islam masuk masjid? dan macam mana pula kalau orang islam masuk tempat beribadah penganut agama lain?

phewww... banyak lagi kemusykilan yang perlu diuraikan..

:)

............................................

oh yaa... next 2weeks mahu ke singapura, my cousin wedding day! eh, betulkah ayat itu? thee~! tapi JPA melum masuk. bagaimanakah? aih~ sudah mula kekeringan. thee~

...............................................

seronok masuk semester baru bila baru masuk kelas pukul11 semalam. rasa segar. *heleh, nanti dah nak habis sem, layu.. hahaha*

PSM? errkkk.... tak tau nak start dari mana.. hahaha~ Puan Shap bersalin aih...

chayok2!! satu sem saja lagi...

mahu sambung master ke kerja?



sekali lagi, apa kaitan entri dan tajuk?


oh, mau kongsi lagi satu benda. my little brother baru sent me satu benda best untuk di download.

http://www.mediafire.com/?hnt2onqzji2

sila lah download kalau rasa nak. tajuknya 'Ceramah Pengurusan Cinta'. tak sempat buka lagi. thanks dear bro! luvvvv yaaa~ ;) :-*




~ nak baca, baca... tak maw baca, sudey... kasi tutup ini page ~



.....................................

2 comments:

YamaShita KaiTo said...

nah kak, entry seorang kawan saya berkaitan boleh @ tidak nak ucapkan 'selamat' pada kawan2 yang sambut krismas...

rasenyer, bahasa dia boleh difahami kot...huhu~ @_@ weng3x...

http://ms.langitilahi.com/perkongsian-bila-kamu-bising-perihal-krismas/

moga dapat sedikit sebanyak....

pasal orang non-muslim masuk masjid, isu dia pun lebih kurang sama...ada yang kata tak boleh, dan ada jugak yang kate boleh...

cume saya tak dapat nak tolong carikan info...nnt kalau ada, insya Allah saya bagi tau...(^_^)

Selamat....hari.....khamis...huhu~

aidaNadia said...

YamaShita KaiTo>>
thee~ thx ya asim.. akk baru tgk blog tu mlm td...

selamat hari khamis gak.. hahaha

(^_~)v