Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

04 April 2010

Kejadian Ngeri Sebelum Presentation PSM

perhhh~
gila mantap rr. aku rasa kalau korang ada kat tempat aku pon, mesti korang cuak gila dengan situasi ni.

bayangkan, PSM. projek final year korang, *apa hal bahasa teruk sangat neh?*, yang korang dah usahakan selama 2semester, tiba-tiba...





tiba-tiba...









hurmmm




slide presentation i tak boleh bukak u ollsss~~!!




perhhh.. gila rr... tapi naseb baek i dah copy slide tu dekat komputer yang nak guna untuk presentation...


slide tu tak boleh buka kat laptop until now.. power point lain boleh lak bukak...



fuhh~ masa tu i rasa nak menangis aje. syukur ya Allah.. dibuatnya i belum copy lagi slide tu kat komputer yang nak digunakan, macam mana? nak present dengan ape? manually?




kadang-kadang teknologi juga boleh membinasakan..


dan hingga ke saat akhir pun kita akan di uji Tuan Punya. jangan diingat, dah siap slide, dah selamat sampai tempat presentation, kita dah kira selamat? belum lagi. Tuan Punya akan sentiasa menguji hamba-Nya, bersyukur atau tidak.




hurmm setelah banyak ujian dari Tuan Punya sepanjang menyiapkan PSM ni, i belajar 1 benda best. macam dalam majalah SOLUSI tu,
'hitung kesyukuranmu, bukan kesukaranmmu'


ya Rabbi, terlalu sedikit hamba-Mu ini bersyukur atas nikmat-Mu yang melimpah-ruah.


bak kata izwan masa majlis penghargaan MPP 08/09 baru-baru ni bila engineer tupperware komen i dengan kak oja pakai jubah,

izwan : akak-akak kau tu dah dapat hidayah lepas banyak dugaan masa buat PSM...


(^_~)v peace, no war.. :D

5 comments:

Miss Fadhilah said...

peh..
bhyanya kalo xde back up..huhu

irmafittaputri said...

Hehheh..Dah abeh lega

Nadia Havez said...

miss fadhilah>>
tau takpe.. tu peringatan tu.. hahaha~

kak pitta>>
tak tau nak cakap betapa leganya.. hhahaha~ nanti kalau da anta hard cover thesis, mesti agi lega kan.. hehhee~

YamaShita KaiTo said...

Alhamdulillah~

mujur ada backup...kalau tak, jumpa laa lagi kita ye next sem...huhu~

Nadia Havez said...

'asim>>
boleh nk jumpa lagi.. tapi bagi lah akak pegang title student master masa tu.. aih la 'asim..