Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

11 April 2010

Ouh, I'm Married!

macam-macam perkara orang akan tafsirkan bila cakap pasal mimpi nih. phewww~ sepanjang hidup selama 22 tahun lebih ni (alhamdulillah), jarang sangatlah mimpi. dalam setahun tu 2-3kali aje lah.

paling tak tahan, masa nak ambil result SPM dulu. malam sebelum tu, sampai termimpi-mimpi. dan dalam mimpi tu, i menangis u olls~ bangun pagi, i dah cuak. mimpi tu membuatkan i malas nak keluar rumah awal-awal sampai jiran tegur,
"nadia tak pergi ambil result SPM ke?"
"tak, makcik. takut."
buat apa nak takut kan? benda tu dah ada. bukan boleh ubah dah pun :D sangat ngada-ngada.

sebelum presentation final year project hari tu pun i mimpi lagi. tapi bukan mimpi tentang i! my coursemate. pagi before mimpi tu, i jumpa my supervisor. she said, my coursemate tu ada masalah dengan projek dia. mmm tapi i mimpi malam tu, my coursemate tu punye projek, settle. *padahal masa tu projek aku pun bermasalah gak, takde lak mimpi pasal diri sendiri. adoyai!*

ok, lepas tu, i mimpi dunia kiamat. masa ni i mimpi sampai berpeluh-peluh. mm auzubillahi minasyaitonirrajim~

dan, malam tadi, errkk~ i mimpi, i dah kahwin! dah sah gatal! haha~ urrmm~ not the majlis, but something like, urmm somebody hug me, and i feel very calm, comfort, bla bla bla di satu tempat yang sangat cantik yang i pun tak tau kat mana.. macam mana nak gambarkan keadaan yang sangat mendamaikan dan terlalu bahagia eh? yang pastinya, 100% calm n comfort, perrhh.. sangat, terlalu, amat, tak terkata damai, n bahagia! dan putih tempat tu! nak cerita lagi, tapi terlalu indah yang tak dapat digambarkan dengan kata-kata! perrhh ayat nak puitis.. :) aduhhh~ nak mimpi macam tu lagi!

tapi tak nampak lelaki tu siapa.

yang pasti, pakai baju tentera yang warna putih tu. baju masa istiadat. what the???


apa-apa pun,

mimpi kita bukanlah seperti mimpi para anbiya'' mimpi para anbiya' itu adalah perutusan dari Allah SWT sepertimana ketika Nabi Ibrahim as bermimpi menyembelih anaknya. mimpi orang kebanyakan ini, kalau bermimpi yang baik-baik seperti bermimpikan syurga (hidup aman di tempat yang cantik), mimpi dapat hadiah, itu adalah rahmat daripada Allah. maka ketika bangun dan teringat akannya, ucaplah tahmid. sebaliknya, jika mimpi itu berkenaan sesuatu yang meresahkan, mendukacitakan seperti mimpi terjun bangunan, kena tikam dan sebagainya, ia adalah gangguan tidur oleh syaitan. sekiranya ketika bangun kita teringat akan mimpi tersebt maka ucaplah taawuz (a 'udzubillahi minassyaitaanirrajiim). dan kalau mimpi buruk itu selalu menggangu tidur kita, maka dinasihatkan agar pergi la buat "spiritual" check-up, takut jasad kita "diganggu" atau "dihuni". dan tambahan daripadanya, klu mimpi yang baik, wajarlah dikongsi, mungkin ia khabar gembira buat semua. tetapi berwaspada juga, takut ada yg terkilan. tetapi kalau mimpi buruk, sebaiknya tidak dihebahkan, takut membawa fitnah, umpatan dsb...

dipetik dari iluvislam.com


ouh, kalau tidur lagi, agak-agak dapat soalan Project Management tak? tak pun sambung mimpi tadi.... indahnya....

9 comments:

nuruddin | Ray said...

Gue pikir suda ada bapak ATMA suda sangkut sama lo...ya ampuuunn... :P

Nadia Havez said...

ray>>
waduh waduhhh~ ya ampuunnn gi mana sihh? apa yg harus gue lakukan?? elo emangnya pande napsir mimpi ya? hikhikhik :D

Nur Mawaddah Mahdiyah said...

haha...klkr ndia ni...adeyhhh:P

Nadia Havez said...

bugee>>
hik3~ pengubat duka tu mimpi tuuuu~ yayayayaya~ abg tentera manalah agaknya kan... hik3

LeaQistina said...

pergh! merasa la nnt i tgk u kawen istiadat ek.. kekekeke~

Nadia Havez said...

wani>>
ameen.. tapi taktau siapa.. *sigh* rasa nak tido balik, nak tengok muka.. hahaha~ bahagianya mimpi tu.. siyes! tak tau nak cakap cane aih~!!

MuNie said...

ahahahahah nadia dh gatal nk kawin! ngn dak atma la tu. ahahaah!! bagus2. mimpi yg baik dan berinspirasi tinggi. XD

MuNie said...

eh kawin bwh pedang la nnt. muni nk dtg tgk!

Nadia Havez said...

munie>>
high taste tak aku? ahahhaha~ adehhh~ bangun pagi je gelak guling guling smpai jatoh katil.. :D