Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

21 June 2009

Pemburuan Kami

20 jun 2009. me and ira bakal si pembuat tupperware went to masjid jamek. kami melakukan pemburuan 'hand socks', cd kosong (khas untuk eno wutta wutta) dan tiba-tiba terbeli tudung bercorak (tudung ni langsung tak masuk dalam bajet 'belanja saya hari ini'). tapi sebab kakak tu buat muka kesian dan sanggup terima harga tawaran saya, saya pun terbelilah tudung-tawar-sampai-dapat ini.


hasil buruan kami.





disamping itu, kami juga memburu beberapa buku untuk bekalan di 'hari nanti'. *kunci tu hanyalah penyeri majlis*

ok, berikut merupakan cerita pengembaraan kami pergi berburu.

an apple a day before went out.



tempat kami berburu.




kat bawah ni adalah senarai buku-hendak-beli-tapi-tengok-purse-cash-macam-tak-cukup-kan. hati meronta-ronta nak beli tapi apa kan daya rezeki yang ada belum mengizinkan ana memborong semua buku yang ada di situ. *nanti ana nak buka library lah. bolehkah? hee~ berangan saja...*


lihat tajuk-tajuk buku-hendak-beli-tapi-tengok-purse-cash-macam-tak-cukup-kan di bawah. wut do u tink?







erkk? agak menggerunkan tapi memang menarik semuanya. kemudian ana pergi ke seksyen di mana dapat menyejukkan mata ana selepas melihat tajuk-tajuk gerun di atas.



ana suggest buku ni untuk diri ana sendiri *hahaha*. tapi buku ni memang tebal la, setebal kamus dewan *malah mungkin lebih tapi ana tak bawa kamus dewan ke sana untuk membanding ketebalan masing-masing :D*. harga sama tebal jika duit kertas RM1 disusun sampai setebal buku ini. ana akan berusaha juga membeli! satu hari nanti... *lol*







"Kulihat lambaianmu dari syurgawi memanggilku..."
~ al-fatihah untuk arwah nenekku yang pusaranya di Sumatra, Indonesia, arwah muhammad ammar zulkifli dan arwah airyz hanum (my sis) ~






setelah puas berburu, kami pun pulang ke rumah dengan penatnya. bersiap untuk makan-besar-sebab-ira-dapat-masuk-utm heh.


jumlah perbelanjaan di masjid jamek ---> masih di bawah RM50 (^_~)

4 comments:

PERANCANG said...

salam..hahaha..buru penye kat KL tuh..ade lagi ke Kijang kat tgh KL?Sampa ati adik IRa tak ajk abe Im.hahaha..Akak Nadia jge adik Im tuh..kang kne culik

aidaNadia said...

ahahaha~ takde maknanya budak tu nak kene culik...

sang kamen said...

huh buruan lah sangat....

aidaNadia said...

ahahaha~ buruan ler tuh..