Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

02 June 2009

Ice Skating @ Sunway Pyramid =D

ok. this entri is about having fun last weekend.
saturday: noon, hang out with farah nur adila. since we haven't met for 2 years i guess... banyaklaa cerita ceritun yang keluar. heks!
(adoyai, lupa amik gambar la with her!)
that evening, going out with ira a.k.a shrek. went to jusco au2. heh, finally ayah gv me permission to drve his car. yay yay!
redeem my birthday coupon. shopping some stuffs. pusing around.
me n ira a.k.a shrek. ni nak bayar kat kaunter. punya la panjang q. (beli hadiah birthday untuk ana that time)


ok. this is sunday entri. having lots of fun at sunway pyramid. dalam kul 10.45am kluar uma. naek putra lrt to kelana jaya. get a cab (so mahal la d charge. RM12! gila! tobat takmo naik cab dah gi sunway pastu! drive sendiri pun tak mahal camtuh!)
sampai sana, cari ana. bila jumpa, ces! kami pakai baju yang sama warna??? hah! gelak sakan la~
waiting for others. then me and ana having lunch together @ kfc (since we haven't makan yet). jom jimat kfc is really jimat. ayam + nasi + coleslaw + pepsi = RM6.20 (including tax) ~see! jimatla rather than snack plate or dinner plate or x-meal. even more jimat than having lunch at sunway fo0d court! heh?!
goin' for solat first before menyejukkan diri di ice atrium.
then, 1400H=let us go on skate!

here some pics....



me n ice age 3 character. heh. excited semacam. masa ni lom pat masuk bcoz dorg nga keringkan ice tuh..



~us~ ape la syuk amik gambar gegar.



ok3. actually tak boleh amik gmbar masa nga men ice skate tuh. ni pon masa kami dah kepenatan. dah nak keluar dah pun dari tmpat ice tu.
for d 1st timer, memang susah sangat2. its harder lagi2 if u never play roller blade before (like me!). banyak kali la asyik nak jatuh n bpaut kat kye. heh! sory kye! naseb baek ngan member2 pompuan. kalo pegi ngan laki, asyik tpeluk lelaki lak, susah kang! hehehe~ then me and ana skate together. holding hand becoz takot jatoh. tapi akhirnya ana terjatuh sebab support me yang hampir jatuh. i tak jatuh, tapi mnyebabkan ana jatuh. sorriii ana.. sob sob sob...
tapi org kata, 1st time men ice skate ni, kalo tak jatoh, tak thrill. ahahaha~ (saya memikirkan tulang blakang n pinggang saya)



setelah penat. kol 3.30 da kluar. guess wut. i tot it was cold there but, kami berpeluh! penat bebenor tawaf 'padang ice' tuh!



actually pic ni diambil sebab nak tunjuk kasut skate tu. tapi tak nampak la pulak...



keringkan sikit. dalam 2jam sekali 'padang' ni kena keringkan. kalau basah sangat, ia memang terlalu licin. siyes..



kaki~ konon nak bagi bukti main ice skate la tuh!



another evidence... hahaaha~

ok. kalau ke sana time cuti skolah, agak mahal la~ RM21.00 per entry + RM5.00 (glove). for those who already had glove, no need to buy it again, unless u forget to bring yours! ahax! it is compulsory to wear glove when skating (tangan akan kebas if tak pakai glove. siyes!).
kalau weekdays and weekend, somewhere around RM17-RM19 (i forgot) per entry.
another thing, please bring your own socks! or u have to buy at RM8!
ok, for those who never skating on ice, please try it at least once in lifetime! serious!

want to try it again (^_^)v

No comments: