Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

30 June 2009

Diari Harian Seorang Wanita Bekerjaya

berikut merupakan kisah benar.

0600H
bangun pagi. solat.

0615H
mandi. *perlu ke letak?*

0645H
gosok baju. bersiap.

0700H
basuh pinggan. masak breakfast.

0730H
breakfast sowang-sowang sambil ditemani rancangan MHI sebab family belum bangun tidur. *kalau ada engineer tupperware, mesti dah kejutkan dia*

0745H
pakai tudung. make-up *eh, make-up kah?*

0800H
melangkah pergi ke tempat kerja selepas bersalaman dengan ibu ayah.

1730H
habis waktu kerja. pulang ke rumah.

1815H
sampai di rumah. rehat kejap.

1830H
start ke dapur. prepare for dinner.

1915H
berhenti kejap. solat. mandi.

1945H
sambung dinner preparation.

2100H
dinner ready. makan malam. sambil layan tv. lipat kain.

2200H
kemas rumah. basuh baju.

2230H
masuk tidur...

heh. macam tak penat je. tapi nape rasa macam penat? aahahaha~ ngada-ngada. cuba bayangkan diari harian untuk seorang lelaki. ini diari saya sejak praktikal. wah. macam mana kalau dah kahwin nanti? ni yang buat rasa macam ngeri je. hahaha~

susah susah...

6 comments:

amza said...

dairi saorg lelaki:

1. pas solat subuh, lena balik

2. 7.30am, bangun mandi kambing , terus kat opis.

3. Petang balik keje. lena jap

4. pas soalt magrib . kuar makan kat kedai

5. balik makan, tgk tv , dok dpn pc, pas tu lena.

6. mcm mana nak kawin ek . ngeri je , ehehehehe

aidaNadia said...

amza>>
wah! uncle kejam!!! sangat kejam..

huh.. ni nak kene pos nih komen nih! :D

PERANCANG said...

catatan sorang abah baru..

6.00am bangun solat dan mandi. Tgok anak dlm baby box.
6.30am makan breakpes ngn wife
7.00am my wife salam dan ci** tangan kite.
7.30am stuck dlm traffic jem
7.59am punch card
8.30am keje
4.59am tggu depan punch mesin. tak sabo nak balik jumpe wife dlm pntang n baby comey atas katil kite.
6.00am beli mnyak urut n losyen baby kat Manjaku..haha
7.00pm sampai umah.wife kite bsusah payah ssambut kite walau dlm pntang.
so sweett...
nek atas cium kepale baby..

aidaNadia said...

PERANCANG>>
uihh.. abah sapo la ih??

Kish said...

ye ye yeah.. x kire la sape dia, so swwweeeet. Nak gak la bakal suami i camtu, ngeh~. psst2 cik adik manis, jom kita wat campaign kat utm :D mencari suami mithali, ngehehhe.. sesuaiiii~!

aidaNadia said...

Kish>>
ok gak.. nanti kita buat kertas kerja tuk kempen tu, ok x? ke nak selitkan as 1 of the activity lam konvo 43 ti? wakaka~