Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

23 June 2009

Kanapa saya tidak kaya?


.
.
.
.

.

.

.

.

.


walau sebanyak mana pun duit kita, tapi jika duit tu tak berkat, masih terasa sikit pada kita...
tapi jika rezeki yang kita dapat tu halal lagi berkat, walaupun sedikit namun terasa cukup sentiasa...
.
.
.

.

.
.
.

.

(^_~)

4 comments:

amza said...

salam Tuan Rumah,

Nak selit sikit pasal rezeki ni, Am ada citer menarik, masa sekolah menengah dulu, pernah juga Am naik teksi ( beca) . Am tanya pak cik beca berapa pendapatan sehari, pcik kata RM5 tapi tak lebih Rm10. Am tanya lagi, anak ada berapa org, dia ckp 8 org , dah masuk ipta 3 org. yg masih sekolah 4, yg bongsu lum skolah. dan Am tanya, cukup ke belanja yg dapat tu. pak cik ckp, rezeki yg halal ada keberkatan nya. Am senyum ( bangga dgn sikap nya )

aidaNadia said...

amza>>
siyes menarik cerita nih! kalau dapat cerita penuh, leh buat novel. siyes! sebab, macam mana pakcik tu boleh survive even hanya RM5-RM10 per day.. dalam sebulan, RM150-RM300. anak ada 8orang. how ya? respek.. :D

amza said...

Cik Nadia:-

Mungkin juga ada benarnya, kalau di rumahnya tak ada tv, tak ada letrik, pakai air perigi, cara makan tak memboros, belanja anak sekolah berpatutan, ( Mungkin Bawa bekal ) , masa musim padi bersawah, beras dari hasil tanaman sendiri. tak mustahil kan. cuma semangat berusaha yang penting.

aidaNadia said...

amza>>
chop chop.. ni amik beca kat negeri mana? kedah ka? :D